Σάββατο 15 Ιουνίου 2013

ΚΙΝΗΣΗ «ΜΑΤ» ΣΑΜΑΡΑ στην εξόντωση των συμμάχων του Βενιζέλου – Κουβέλη

Ο ηγέτης φαίνεται στις μεγάλες αποφάσεις που έχουν και πολιτικό ρίσκο. Αρκεί όμως το ρίσκο αυτό να του βγει. Ο Σαμαράς με το «λουκέτο» στην Ε.Ρ.Τ. πήρε μια ακόμη φορά στην πολιτική διαδρομή ένα μεγάλο πολιτικό ρίσκο όπως τότε που έριξε την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Η κατάληξη αυτής της ιστορίας είναι γνωστή, με τον ίδιο το Σαμαρά από την κορυφή του πολιτικού σκηνικού να περνάει για πολλά χρόνια στην πολιτική έρημο. 

Τώρα, που η τύχη του χαμογέλασε με την μεγάλη και πολυεπίπεδη συνέργεια του Βενιζέλου, ο οποίος έκανε τα πάντα να αποδημήσει την κυβέρνηση Παπανδρέου στρώνοντας επί της ουσίας το χαλί της πρωθυπουργίας για το Σαμαρά, με την ίδια πολιτική κυνικότητα, έρχεται ο ίδιος ο Σαμαράς να εξοντώσει αυτούς που τον βοήθησαν να ανέβουν στο θρόνο, δηλαδή τον Βενιζέλο και τον Κουβέλη.

Δεν θα σχολιάσουμε την πολιτική δεοντολογία και το πολιτικό συμφέρον της χώρας την δεοντολογία που κανείς από τους κυβερνητικούς εταίρους δεν σεβάστηκε τα 3 τελευταία χρόνια, αλλού είναι το ζήτημα. Το δίλλημα που έθεσε ο πρωθυπουργός ήταν σαφές: υποταχτείτε στις επιλογές μου ή πάμε για εκλογές.

Κι αυτό δεν αφήνει περιθώρια παρερμηνείας για ελιγμούς στους συμμάχους του. Ακόμη και αν συμφωνούμε ότι το αμαρτωλό και διεφθαρμένο καθεστώς της Ε.Ρ.Τ. έπρεπε να γκρεμιστεί με ξαφνικό θάνατο .Οι συνέπειες αυτής της πολιτικής πράξης ξεπερνούν τα δεοντολογικά ζητήματα όταν οδηγούν σε εκλογές.
 
Εάν αυτές οι εκλογές γίνουν σύντομα το σίγουρο είναι ότι ο Βενιζέλος με αυτό το ΠΑΣΟΚ όπως το κατάντησε δεν βγαίνει ούτε βουλευτής, ενώ είναι εξίσου αμφίβολο και για τον Κουβέλη. Επομένως, ο Σαμαράς εν πρώτοις φαίνεται να κερδίζει την παρτίδα στο πολιτικό πόκερ αλλά στο τέλος θα μείνει χωρίς συμμάχους και αυτό που θα του απομείνει είναι να πάρει μαζί του τον Καρατζαφέρη για ενίσχυση. Από την άλλη πλευρά, όσοι είναι πρόθυμοι από το διαλυμένο ΠΑΣΟΚ να πάνε μαζί του η όποια πολιτική τους επιρροή θα έχει εξανεμιστεί.
Έτσι, η μεγαλειώδης κίνηση «ΜΑΤ» του Σαμαρά το μόνο που μπορεί να επιτύχει είναι να επισπεύσει το τέλος αυτής της παράταιρης κυβέρνησης και του ιδίου πριονίζοντας τα ίδια τα δεκανίκια που τον στήριξαν στην Πρωθυπουργία.

Ποιο είναι πράγματι το εναλλακτικό σενάριο; Μήπως έχει ελπίδες για αυτοδυναμία. Μήπως είναι σίγουρος ότι κανείς στην Ν.Δ δεν καιροφυλακτεί στο στραβοπάτημα του.
Το βέβαιον, είναι ότι σε κάθε περίπτωση θα τιμωρήσει παραδειγματικά αυτόν που έστησε τον «Δούρειο ίππο» μέσα στο ΠΑΣΟΚ και το διέλυσε.

Έτσι, ο σφετεριστής «Σαμαράς» για μια ακόμη φορά πριν πέσει από την εξουσία θα είναι ο τιμωρός της αποστασίας του Βενιζέλου του 11 όπως έγινε ετεροχρονισμένα στο παρελθόν τιμωρός της αποστασίας του Μητσοτάκη για το ’65. Χωρίς ασφαλώς να είναι αυτός ο σκοπός του. Αλλά, ενίοτε όσο «ο σκοπός αγιάζει τα μέσα» στο κυνικό παιγνίδι της εξουσίας, άλλο τόσο φαίνεται ξεμπροστιάζει τους αποστάτες από άλλους αδίστακτους πολιτικούς οι οποίοι μπροστά στο προσωπικό τους πολιτικό συμφέρον δεν διστάζουν σε τίποτε.

Β.Τακτικος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.