Δευτέρα, 10 Ιουνίου 2013

Δεν υπάρχει πόρισμα, ούτε πρόστιμο! Προκαλούν την κοινή λογική οι χειρισμοί του ΣΔΟΕ στον έλεγχο των συγγενών Παπακωνσταντίνου

Φοροδιαφυγή, που αφορά ποσά άνω των 6 εκατομμυρίων ευρώ (6.304.688), συνολικά και για τους τέσσερις συγγενείς του Γιώργου Παπακωνσταντίνου, καταδεικνύει η έκθεση των ελέγχων που διενήργησε το ΣΔΟΕ στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς.

Η απόφαση του ΣΔΟΕ να παραδώσει στη Βουλή μια τέτοια έκθεση είναι μάλλον πρωτοφανής καθώς στο κύριο σώμα της αναφέρεται:
«Δεν παραλείπουμε να αναφέρουμε ότι οι Παπακωνσταντίνου Ελένη, Παπακωνσταντίνου Μαρίνα, Συμεών Σικιαρίδης και Ρωσσώνης Ανδρέας μια ημέρα πριν από την λήξη της προθεσμίας των 10 ημερών (!) για την έκθεση απόψεων επί των διαπιστωθέντων παραβάσεων και παροχή διευκρινήσεων επι συγκεκριμένων συναλλαγών αιτήθηκαν δια του πληρεξούσιου δικηγόρου τους δίμηνο προθεσμία και ότι το αίτημα δεν έγινε αποδεκτό από την υπηρεσία μας» καθώς και ότι επιπρόσθετα δικαιολογητικά που κατέθεσαν ο κ. Σικιαρίδης και η η κυρία Ελένη Παπακωνσταντίνου στις 6.6.2013 δεν ελήφθησαν υπόψη (!!) καθώς οι εκθέσεις είχαν ήδη συνταχθεί.

Τα συγκεκριμένα πρόσωπα έχουν προχωρήσει σε έγγραφη διαμαρτυρία προς το ΣΔΟΕ αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι «η κινούμενη εναντίον μας διαδικασία είναι πολλαπλά έκνομη. Εντεύθεν θα ασκήσουμε όλα τα κατ αυτής δικαιώματά μας».

Και είναι εξίσου χαρακτηριστικό ότι η έκθεση ιδεών του ΣΔΟΕ αναφέρει «Εν όψει των ως άνω διατάξεων και διαπιστώσεων, θα κληθούν οι προαναφερθέντεςπρος παροχή εξηγήσεων και εν συνεχεία θα υποβληθούν ενώπιον Σας (!) τα στοιχεία της προκαταρκτικής εξετάσεως περαιωμένης κατά το μέρος που αφορά τα συγκεκριμένα φυσικά πρόσωπα».

Με λίγα λόγια, το ΣΔΟΕ συνδράμει με τον τρόπο αυτό στον επικοινωνιακό κανιβαλισμό των συγγενών του Γιώργου Παπακωνσταντίνου, διατυπώνοντας μια έκθεση στην οποία παραδέχεται ότι έχουν αγνοηθεί αποδεικτικά στοιχεία των άμεσα εμπλεκομένων και δηλώνοντας ότι…θα επανέλθει!

Ποιος είναι ο πάτος;

πηγή: http://www.parapolitiki.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.