Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013

Να απενοχοποιήσουμε το έλλειμμα!

«...Η ΕΡΤ μας αφορά όλους. Ευκαιρίες δόθηκαν και προτάσεις κατατέθηκαν! Την πολιτική όμως απάτη «ξέπλυνε» το «ουδείς αναμάρτητος» και οι «αγανακτισμένοι» αποσύρθηκαν από τις πλατείες!»

Ποιος; Ο Σίμος Κεδίκογλου! Ένας από τους πολλούς ευνοηθέντες, μιλά για σπατάλη, για κακοδιαχείριση, για υπέρογκα έξοδα, για υπεράριθμο προσωπικό, για, για, για...! Για το κλείσιμο τελικά της ΕΡΤ! Φαρισαϊσμός χωρίς εκπτώσεις! Προσέγγιση μακράν του προβλήματος! Όχι βέβαια ότι όλα αυτά δεν ίσχυαν! Ας είμαστε ειλικρινείς! Ποιος δήλωνε ευχαριστημένος; Υπάρχει κόμμα που δεν κατήγγειλε τη δημόσια τηλεόραση; Αμφιβάλω ακόμη και στο κατά πόσο οι σήμερα και κάπως αργά διαμαρτυρόμενοι, συντονίζονταν στα κρατικά κανάλια! Ελάχιστη η τηλεθέαση! Μέχρι όμως εκεί! 

Άλλο πράγμα είναι η έκφραση δυσαρέσκειας για τα κακώς κείμενα, άλλο πράγμα η κριτική και άλλο πράγμα η πλήρης απαξίωση και παράδοση της ενημέρωσης σε δύο τρία ιδιωτικά συγκροτήματα. Αφού επί 40 χρόνια «ουκ ολίγοι» δεξιοί, κεντρώοι και αριστεροί, για να μην αποποιείται κανείς των ευθυνών του, ασέλγησαν ο καθένας με τον τρόπο του επί της ΕΡΤ και την διέσυραν, έρχονται τώρα να σώσουν την ίδια και εμάς από τη σπατάλη. Το θέμα όμως είναι ιδεολογικό και εκεί πρέπει να επικεντρωθεί η συμπαράσταση. Η δημόσια τηλεόραση οφείλει να αποτελεί φάρο δημοσιογραφικών αξιών και πολιτισμού μιας χώρας. Ήταν; Σε ένα βαθμό Ναι. Η ποιότητα όμως, ο πολιτισμός και οι αξίες ελάχιστη «ζήτηση» έχουν! Αν θέλουμε να τα προάγουμε, τότε οφείλουμε και να απενοχοποιήσουμε το «έλλειμμα»! Δυστυχώς στην κοινωνία που ζούμε, «ποιότητα» και «ζήτηση» είναι μεγέθη αντιστρόφως ανάλογα! Άλλο το έλλειμμα γιατί η ποιότητα δεν «πουλά» και άλλο το έλλειμμα από κακοδιαχείριση, που χωρίς έλεος οφείλει να παταχθεί! 

Και όλα αυτά μπορούσαν και έπρεπε να προωθηθούν με την ΕΡΤ ανοιχτή και με ανοιχτό το διάλογο με την κοινωνία, απαλλαγμένο από μικροπολιτικές σκοπιμότητες και συμφέροντα! Γιατί η ΕΡΤ μας αφορά όλους. Ευκαιρίες δόθηκαν και προτάσεις κατατέθηκαν! Την πολιτική όμως απάτη «ξέπλυνε» το «ουδείς αναμάρτητος» και οι «αγανακτισμένοι» αποσύρθηκαν από τις πλατείες! (Γ.Π.)

http://eponima.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.