Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013

Κ.Διαμαντοπουλου:Το κλείσιμο του «αέρα» για μήνες θυμίζει μαύρες εποχές,

Για την ΕΡΤ πληρώνουμε ένα σημαντικό ποσό όλοι οι πελάτες της ΔΕΗ στο λογαριασμό μας, με αποτέλεσμα η δημόσια τηλεόραση να εισπράττει περί τα 300 εκατ.ευρώ ετησίως. Είναι το τίμημα που συμφώνησε η δημοκρατία μας για να εξασφαλίσει μια «μη αγοραία αντίληψη» στη δημόσια τηλεόραση. 

Υποχρέωση των διοικήσεων της ήταν και είναι με αυτά τα 300 εκατ. και τα έσοδα από άλλες πηγές (διαφήμιση-πώληση προγραμμάτων κ.α) να επιβιώσει.
Η προηγούμενη κυβέρνηση επιχείρησε να εξυγιάνει την ΕΡΤ καταργώντας τις τεράστιες αμοιβές και φέρνοντας ένα σχέδιο προσαρμογής στις πραγματικές συνθήκες. Πολεμήθηκε λυσσαλέα ενώ εκείνοι που αμοίβονταν με «περιουσίες» από τα χρήματα των πολιτών ακόμη βγαίνουν στα κανάλια χλευάζοντας, υμνητές του κ.Καραμανλή και της ανεμελιάς του…
Αυτά όμως που συμβαίνουν σήμερα είναι εκ του πονηρού, υπηρετούν πολιτικές τρομοκράτησης και πολτοποίησης των εργαζόμενων, είναι κινήσεις μιας κυβέρνησης που συγκρούεται με την ανικανότητα της. 

Οι πράξεις νομοθετικού περιεχομένου πληγώνουν τη δημοκρατία,
Το κλείσιμο του «αέρα» για μήνες θυμίζει μαύρες εποχές,

η εξίσωση άξιων και λουφαδόρων, παχυλά αμοιβόμενων και χαμηλόμισθων, πληγώνει την αξιοκρατία και την έννοια του δικαίου,
τα λουκέτα αντί για εξυγιαντικά προγράμματα πληγώνουν την οικονομία και την κοινωνική συνοχή,
Ο αυτοδιαψευόμενος εκπρόσωπος τύπου της κυβέρνησης απλά σαρώνει και την τελευταία υποψία αξιοπιστίας του πολιτικού συστήματος…..
Δυστυχώς για τη χώρα ταλαντευόμαστε ανάμεσα στο να μην αλλάξει τίποτα και στις αυταρχικές "μεταρρυθμίσεις?" -αστραπή.

Κ.Διαμαντοπουλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.