Κυριακή, 9 Ιουνίου 2013

Ήθελε να γίνει «της Συρίας» στην Ελλάδα ο κύριος Σαμαράς;

Ο λογογράφος Εσωτερικού και Εξωτερικού …

Διαβάζουμε ότι στην ομιλία του στο προσυνέδριο της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη και σε ό,τι αφορά την παραδοχή από πλευράς ΔΝΤ «λαθών» στο πρώτο μνημόνιο, ο κ. Σαμαράς υπογράμμισε ότι η ΝΔ είχε επισημάνει αυτά τα λάθη από την αρχή και τώρα μάχεται για τη διόρθωσή του. «Γι’ αυτό δεν στηρίξαμε το πρώτο μνημόνιο, γιατί ήταν λάθος συνταγή» είπε, σημειώνοντας ότι η ΝΔ στήριζε από τότε τα σωστά, αλλά «δεν εισακουστήκαμε και η ζημιά έγινε».

Πέρα από την κουβέντα για «λάθη» που όλοι τώρα κάνουμε εκ των υστέρων και εκ του ασφαλούς, το βασικό ερώτημα και στον κ. Σαμαρά και σε όλους είναι ένα:

Υπήρχε άλλη επιλογή;


Τι θα γινόταν κύριε Σαμαρά αν δεν βρισκόταν κανένας να στηρίξει το πρώτο Μνημόνιο;

Δεν θα γινόταν «της Συρίας» όπως λέει ο ίδιος ο Υπουργός σας των Οικονομικών;

Δεν θα γύριζε όλη η κοινωνία μας σε καταστάσεις «κατοχής του ‘40», όπως λέει και πάλι ο Υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησής σας;

Ποια ήταν η εναλλακτική; Τα Ζάππεια με τα ισοδύναμα μέτρα των 18 δισ. που ακόμα περιμένουμε; Ή το «άλλο μείγμα πολιτικής» που θα μηδένιζε το έλλειμμα σε ένα χρόνο χωρίς κόπο και πόνο – πράγματα που ακόμα και στη ΝΔ θυμούνται και γελάνε;

Πώς είναι δυνατόν να μην έχει καταλάβει ακόμα πόσο έβλαψε τον τόπο η άρνηση της ΝΔ να στηρίξει το Πρόγραμμα επί δύο χρόνια, πόσο καθυστέρησε την εφαρμογή του και πόσο κόστισε αυτή η άρνηση στη χώρα;

Πώς είναι δυνατόν να μην έχει καταλάβει ότι η στάση αυτή της ΝΔ βούλιαξε την κοινωνία στους μύθους, στη συνωμοσιολογία, ότι υπήρχαν πολλές άλλες επιλογές και μυριάδες κράτη και επενδυτές στοιβάζονταν έξω από το Μαξίμου για να μας δανείσουν και να μας βοηθήσουν τζάμπα, ότι τίποτα κακό δεν υπήρχε στη χώρα, απλά κάποιοι προδότες πολιτικοί είχαν προαποφασίσει να μας τρέχουν σε Μνημόνια;

Είναι βέβαια πολύ πιθανό ότι για αυτά που είπε ο κ. Σαμαράς στη Θεσσαλονίκη να φταίει ο… λογογράφος Εσωτερικού.

Γιατί ο λογογράφος Εξωτερικού, άλλα έλεγε πριν λίγες μέρες:


Α. Σαμαράς, πρωθυπουργός, ομιλία στο Centre of European Studies, 7/6/2013: «Καταφέραμε να ολοκληρώσουμε μέσα σε τρία χρόνια πάνω από τα δύο τρίτα της δημοσιονομικής μας προσαρμογής, μειώνοντας το έλλειμμα κατά 10 ποσοστιαίες μονάδες του ΑΕΠ! Στοχεύουμε σε πρωτογενές πλεόνασμα για το τρέχον έτος – για πρώτη φορά πάνω από τους στόχους μας!

Μέσα σε τρία μόλις χρόνια εξαλείψαμε το χάσμα ανταγωνιστικότητας που είχε συσσωρευτεί τα τελευταία 10 χρόνια! Και επιτυγχάνουμε όλους τους στόχους μας για εφαρμογή των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και των ιδιωτικοποιήσεων.

Το 2010, δεν είχαμε Μηχανισμό Σταθερότητας. Τώρα έχουμε και ήδη στηρίζει τέσσερα μέλη της Ευρωζώνης: την Ελλάδα, την Ιρλανδία, την Πορτογαλία και την Κύπρο.

Τότε, είχαμε νομισματική ένωση, αλλά δεν είχαμε δημοσιονομικό συντονισμό. Τώρα, λαμβάνουμε συγκεκριμένα μέτρα για το σκοπό αυτό (Six Pack κλπ)».

http://www.smartpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.