Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013

Η «Γαλάζια Ανάπτυξη» και οι αθλιότητες του Αντώνη Σαμαρά

«Γαλάζια Ανάπτυξη». Αυτός είναι ο οραματικός τίτλος που απ' ό,τι μαθαίνω θα βρεθεί ψηλά στους στόχους της ελληνικής προεδρίας της ΕΕ τον επόμενο χρόνο [Το Βήμα].

ΕΙΝΑΙ ολοφάνερο ότι ο σημερινός πρωθυπουργός έχει κάποια "προσόντα" που όμως ΔΕΝ τον κάνουν συμπαθή και τούτο διότι από την εποχή του της διακυβέρνησης της χώρας από το ΠΑΣΟΚ και τον Παπανδρέου, είχε υποσχεθεί "Ζάππεια" και "άλλο μείγμα πολιτικής", ως Νέα Δημοκρατία. Τελικά δεν είχε ποτέ την απόλυτη πλειοψηφία και το σημερινό καθεστώς είναι αποτέλεσμα μιας συμφωνίας τριών κομμάτων μπας και ξεκολλήσουμε από τις λάσπες. Εάν δεν τον στήριζαν το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ, δεν θα ήταν σήμερα πρωθυπουργός.

Όμως αυτός εκμεταλλεύεται την κατάσταση για ίδιον όφελος αλλά και για το κόμμα του.
Επιπλέον κανείς ποτέ δεν κατάλαβε τι ήσαν όλα αυτά που υποσχόταν και εντούτοις συνεχίζει να κλασαυχενίζεται ότι έσωσε αυτός τη χώρα, ότι της ξανάδωσε την αξιοπρέπειά της [ποιος;;; ο Σαμαράς!!!!!!!] και διάφορες άλλες παρόμοιες μπαρούφες. Και τώρα θέλει όλα να τα οποιαδήποτε κέρδη που έχουμε [αν έχουμε...] και τα οποία οφείλονται στο γεγονός ότι ο λαός παρότι γονατισμένος, υπομένει, να τα ενσωματώσει στα οράματα του κόμματός του κι έτσι προκύπτει η «Γαλάζια Ανάπτυξη»!!!

Αλλά είναι άθλιος ο Σαμαράς διότι λέει ανοησίες με τον πιο αφελή τρόπο λες κι εμείς να έχουμε πάθει ομαδική αμνησία: «Τα λάθη τα είχαμε επισημάνει από το πρώτο μνημόνιο, αλλά σήμερα πλέον δεν έχει νόημα να κοιτάζουμε πίσω και προχωράμε μπροστά».
Μια κουβέντα του αέρα. Ποια λάθη βρε αθεόφοβε είχες επισημάνει και πότε;;; Όταν τον καλούσε ο Παπανδρέου να στηρίξει την τότε κυβέρνηση εκείνος έκανε τον κουφό και ζητούσε εκλογές! Τώρα που τον στηρίζουν οι άλλοι γιατί, ας πούμε, βλέπουν την κρισιμότητα της συγκυρίας, τι έχει να πει;; Απλώς κάνει τον χαζό και θέλει να προσποριστεί το οποιοδήποτε πολιτικό όφελος. Γι' αυτό είναι άθλιος. Και λέει να κοιτάξουμε μπροστά λες και δεν θέλουμε να κοιτάξουμε μπροστά! Αλλά αυτόν τον συμφέρει να κοιτάζουμε μπροστά χωρίς... μνήμη! Να ξεχάσουμε τις δικές του αθλιότητες...

Και τώρα θέλει σε όλα αυτά να τους φορέσει τον γαλάζιο μανδύα..
.Γι' αυτά που είπε ότι δηλαδή, οι όποιες επιτυχίες είναι κοινές «και τις πιστωνόμαστε όλοι μας», είναι πατσαβουριές!!!
Ας όψονται οι Βενιζέλοι και Κουβέληδες...

Ν.ΛΑΓΚΑΔΙΝΟΣhttp://nikoslagadinos.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.