Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013

«Να διαφυλάξει την κυβερνητική ενότητα ο Πρωθυπουργός»

Να διασφαλίσει την συνοχή του κυβερνητικού συνασπισμού, κάλεσε τον Πρωθυπουργό ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, κ. Ευάγγελος, μετά τη διαφωνία των κυβερνητικών εταίρων για το κλείσιμο της ΕΡΤ και εν μέσω των ανησυχιών - αναφορικά με την ακεραιότητα του κυβερνητικού σχήματος - που έχουν γεννήσει οι νέες εξελίξεις.

Κατά την ομιλία του στην κοινή συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος, ο κ. Βενιζέλος διεμήνυσε πως το ΠαΣοΚ δεν έχει μάθει να «ρίχνει κυβερνήσεις», αλλά να «στηρίζει αποφάσεις ευθύνης», τολμώντας να θέτει και προτεραιότητες.

«Το ζήτημα της ΕΡΤ...λειτουργεί ως καταλύτης για θέματα Δημοκρατίας, κράτους δικαίου, συνοχής της Κυβέρνησης, σταθερότητας στην πορεία της χώρας», ανέφερε ο κ. Βενιζέλος. «Δεν πρέπει να δημιουργούμε για οποιοδήποτε λόγο κρίσεις, οι οποίες δεν υπήρχε πραγματικά κανένα ουσιαστικό αίτιο να δημιουργηθούν, τώρα και έτσι», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ  η ελληνική κοινωνία ζητεί ριζική μεταρρύθμιση στο Δημόσιο, συμπεριλαμβανομένης και της ΕΡΤ, διαχωρίζοντας όμως την ουσιαστική μεταρρύθμιση που είναι αναγκαία από μία ξαφνική υπαγωγή του προβλήματος της ΕΡΤ στην ανάγκη να μείωσης των εργαζομένων.

«Δεν είναι δυνατόν το άγχος για την αντιμετώπιση ενός προβλήματα που αφορά τη Δημόσια Διοίκηση και τις προκαταρκτικές ενέργειές μας σε σχέση με τους εταίρους μας της Τρόικας να οδηγεί εκ του πλαγίου σε βιαστικές, ξαφνικές, απροετοίμαστες κινήσεις σε σχέση με την ΕΡΤ», υποστήριξε.

Επιμέλεια: Κωνσταντίνα Παπατσάκωνα

http://www.zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.