Τρίτη, 11 Ιουνίου 2013

Βουλή: Αγριος καυγάς με βαριές κουβέντες μεταξύ Κανέλλη-Αρβανίτη

Άλλο ένα επεισόδιο στο θλιβερό «σίριαλ» των κοινοβουλευτικών καυγάδων και αντεγκλήσεων σημειώθηκε στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής παρουσία του Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης κ. Λ. Ρακιντζή, μεταξύ της βουλευτού του ΚΚΕ κυρίας Λιάνας Κανέλλη και του βουλευτή της Χρυσής Αυγής κ. Μ. Αρβανίτη. Επικαλούμενη τα όσα είπε προσφάτως ο τελευταίος βάλλοντας κατά του πολιτικού κόσμου, αλλά και κατά της ιδίας, όπως είπε η κυρία Κανέλλη εμφανώς εκνευρισμένη, σημείωσε: «Δυσκολεύομαι να αποκαλώ συνάδελφο βουλευτή που είναι μέλος της επιτροπής μας και έχει αποκαλέσει κοπρίτες του βουλευτές της Αριστεράς κι εμένα βρώμα του Κοινοβουλίου». Ο απομαγνητοφωνημένος διάλογος που ακολούθησε έχει ως εξής:

- Μ. ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ: «Κύριε πρόεδρε, η κυρία Κανέλλη να μας πει ποιος είναι ο βουλευτής εδώ που εξεστόμισε τις δύο συγκεκριμένες λέξεις».

- Λ. ΚΑΝΕΛΛΗ: «Εσύ. Και έπρεπε να αναγνωρίσεις τον εαυτό σου. Δεν είναι υπαινιγμός είναι ευθεία καταγγελία. Ανοίγεις το στόμα σου και μας βρωμίζεις όλους»

- Μ. ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ: «Ζητώ συγνώμη από τον Γενικό Επιθεωρητή Δημοσίας Διοικήσεως και από τον ειδικό επιθεωρητή. Αλλά ήθελα να σας αναφέρω ότι προ ολίγων ημερών και αυτό είναι ανάγκη να το ακούσετε χαιρέτισα στους διαδρόμους την κομμουνίστρια βουλευτίνα και εκείνη απηξίωσε να με χαιρετίσει. Και τότε της είπα ότι είναι ζήτημα στοιχειώδους ευγενείας αλλά ποιος την έχασε την ευγένεια για τη βρεις εσύ. Αφορά την παρούσα βουλευτίνα. Βλέπετε ότι είναι προκλητικότατη. Χρησιμοποίησε τον όρο βρώμα που μόνο άνθρωποι της κατηγορίας της χρησιμοποιούν».

- Λ. ΚΑΝΕΛΛΗ: «Να σου χαλαλίσω καλημέρα αποκλείεται»!

- Α. ΝΕΡΑΝΤΖΗΣ: «Παρακαλώ να σταματήσουμε εδώ».

- Λ. ΚΑΝΕΛΛΗ (προς τον κ. Αρβανίτη): «Άντε ρε ναζιστόφατσα! Όσο αρνείσαι το ολοκαύτωμα θα σου αρνούμαι και την καλημέρα! Φασιστόφατσα! Ε, ναζιστόφατσα. Όσο εσύ θα αρνιέσαι το ολοκαύτωμα, θα σου αρνιέμαι την καλημέρα. Ναζιστόφατσα. Θα μιλήσεις εσύ για κοπρίτες της αριστεράς»!

- Μ. ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ: «Να πας στην Κνεσέτ (σ.σ. το κοινοβούλιο του Ισραήλ) να τα πεις αυτά»!

- Λ. ΚΑΝΕΛΛΗ: «Άντε ρε ναζιστόμουτρο! Είσαι ναζιστής! Θα απαιτήσεις να σου κάνουμε και Χάιλ Χίτλερ! Άντε ρε ναζί από εδώ!».

- Μ. ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ: «Να πας να τα πεις αυτά στο ΠΑΜΕ. Να μην τολμήσεις να ασχοληθείς ξανά με το πρόσωπό μου! Κύριε πρόεδρε, αυτές είναι κουβέντες πεζοδρομίου! Έχεις νοοτροπία Κατίνας»!

- Α. ΝΕΡΑΝΤΖΗΣ (πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών): «Παρακαλώ να μην γράφεται στα πρακτικά. Υπάρχει τηλεόραση που παρακολουθεί αρκετά φτάνει».

- Λ. ΚΑΝΕΛΛΗ: «Διαφάνεια! Να ακουστούν όσα είπε εδώ μέσα».

- Μ. ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ: «Η νοοτροπία Κατίνας δεν έχει καμίαν θέση στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας».

- Θ. ΔΡΙΤΣΑΣ: «Κύριε πρόεδρε, βάλτε μια τάξη. Επειδή δεν χαιρετήθηκε κάποιος αποκτά το δικαίωμα να αποκαλεί κοπρίτες τους πολιτικούς του αντιπάλους;».

- Μ. ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ: «Κοπρίζετε 38 χρόνια εναντίον του λαού. Έχετε αντίρρηση γι΄ αυτό; Αυτά κάνατε και έχει περιέλθει ο λαός σε φρικτή κατάσταση. Έχετε εξαθλιώσει το λαό».

- Α. ΝΕΡΑΝΤΖΗΣ: «Σας παρακαλώ! Δεν είναι κουβέντες αυτές. Παρακαλώ να μην γραφεί τίποτα στα πρακτικά».

- Μ. ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ: «Κύριε πρόεδρε αφού διαγράψατε από τα πρακτικά, παρακαλώ να διαγραφούν όλες αυτές οι εικόνες και από τον τηλεοπτικό σταθμό της Βουλής. Διότι μόνο Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας δεν μπορεί να χαρακτηριστεί αυτό που είδαμε σήμερα».

- Ζ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: «Αντιλέγω. Δεν συμφωνώ να διαγραφεί οτιδήποτε. Δεν μπορεί η Επιτροπή Θεσμών να λειτουργεί με τρόπο που να κουκουλώνει ένα θέμα που είναι ζέον και φλέγον. Λυπάμαι κύριε πρόεδρε για τον τρόπο που συμψηφίζετε. Ο τρόπος αυτός παραπέμπει στη θεωρία του αρχηγού σας, τη θεωρία των δύο άκρων».

- Α. ΝΕΡΑΝΤΖΗΣ: «Προβλέπεται από τον Κανονισμό η μη αναγραφή των φράσεων αυτών».

Στο σημείο αυτό εκδηλώθηκε και καυγάς ανάμεσα στην κυρία Κωνσταντοπούλου και τον κ. Νεράντζη. Η παρέμβαση της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ ώστε να μη διαγραφούν από τα πρακτικά όσα ειπώθηκαν προκάλεσαν την αντίδραση του προεδρεύοντος ο οποίος της είπε: «Στην επιτροπή προεδρεύω εγώ».

- Ζ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: «Δεν φέρνετε και τις ερπύστριες; Μήπως να χτυπάμε και προσοχές από δω και πέρα;».

- Α. ΝΕΡΑΝΤΖΗΣ: «Την παράστασή σας θα την κάνετε στις 2.00 στην προανακριτική επιτροπή, όχι στη δική μας επιτροπή».

- Ζ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: «Ο θίασος των κλόουν αφορά τη δική σας παράταξη όχι τον ΣΥΡΙΖΑ».

 http://www.tovima.gr  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.