Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

Εκλογές ΠΑΣΟΚ 09/06/2013 Ανακοίνωση από Τσιλογιάννη Ανδρέα ...

Θα ήθελα , έστω και καθυστερημένα, να ευχαριστήσω , όλους τους φίλους και συντρόφους , οι οποίοι με τίμησαν με τη ψήφο τους στην εκλογική διαδικασία ανάδειξης της νέας Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ στο νομό Ηρακλείου, έστω και αν δεν εκλέχθηκα, η συμμετοχή στη διαδικασία είναι ανώτερη ,ιδιαίτερα δε να ευχαριστήσω τους συντρόφους μου ,στην οργάνωση των Κεντρικών Συνοικιών του ΠΑΣΟΚ , στο Ηράκλειο Τ.Ο. ΠΑΣΟΚ Μασταμπά , όπου μου έδωσαν την πρώτη θέση στη κάλπη της συγκεκριμένης οργάνωσης στην εκλογική διαδικασία της Κυριακής 09/06/2013.

Πριν τις διαδικασίες , σύσσωμα τα μέλη , είχαμε μιλήσει, για την αναγκαιότητα της καθαρής διεξαγωγής των εκλογών , λέγοντας σε τοποθετήσεις για τη σημαντικότητα αυτής, πως ήταν και η τελευταία προσπάθεια, ώστε η βάση του ΠΑΣΟΚ να εμπιστευτεί το ίδιο το ΠΑΣΟΚ.
Δυστυχώς και σ´ αυτές τις εκλογές παρατηρήθηκαν φαινόμενα χιονισμένων καλπών , τα οποία διαμόρφωσαν το αποτέλεσμα , φαινόμενα που τελικά, δεν αποφύγαμε στη δύσκολη αυτή πολιτική συγκυρία, όπου οι μικροκομματικές προσωπικές επιλογές υπερίσχυσαν των επιλογών του συνολικού συμφέροντος και της ομαλής πορείας του κόμματος.
Δυστυχώς , σε δήμους του νομού Ηρακλείου ,φαίνεται πως χιονίζει και τον μήνα Ιούνιο , φαινόμενο το οποίο πρέπει να φύγει από τα στενά όρια της εσωκομματικής διαδικασίας , και πλέον να απασχολήσει την ίδια την Ε.Μ.Υ . , με τους έγκριτους μετεωρολόγους της, καθώς είναι αδύνατο, να υπάρχουν έστω και σποραδικά ,τον μήνα Ιούνιο , φαινόμενα χιονόπτωσης στον Νομό Ηρακλείου, ειδικά στις περιοχές του Δήμου Φαιστού ( δημοτικό διαμέρισμα Μοιρών ) αλλά και στο δήμο Γόρτυνας ( δημοτικό διαμέρισμα Αγίας Βαρβάρας) , περιοχές όπου τους καλοκαιρινούς μήνες σημειώνονται οι υψηλότερες θερμοκρασίες στην Κρήτη.
Στη δύσκολη αυτή πολιτική συγκυρία που βρίσκεται η χώρα και το ΠΑΣΟΚ, έχοντας επωμιστεί το ίδιο τη μεγαλύτερη φθορά από τα υπόλοιπα πολιτικά κόμματα της χώρας, χάνοντας εκλογικά ένα ποσοστό της τάξεως του 30 % περίπου ,δεν είναι δυνατόν ορισμένοι , να επιλέγουν τη λογική της καλποθηρίας,σε ορισμένες κάλπες , σε όμορους δήμους του Ηρακλείου, όπου πλέον κρίνεται το αποτέλεσμα αυτών εξαιρετικά αμφίβολο ,είτε αποδειχθεί είτε όχι , ξένο προς την ανοιχτή καθαρή διαδικασία , που όλοι μας μιλούσαμε πριν τη διεξαγωγή των εκλογών.
Αναφέρομαι, στις κάλπες των Μοιρών ( δήμος Φαιστού ) , και της Αγίας Βαρβάρας ( δήμος Γόρτυνας) , όπου στη κάλπη των Μοιρών από ότι φαίνεται ψήφισαν περισσότεροι σύντροφοι από σχεδόν το σύνολο δυο οργανώσεων του δήμου Ηρακλείου μαζί , αλλά και σ` αυτή της Αγίας Βαρβάρας , όπου οι ψήφοι που έλαβε ένας συνυποψήφιος , ήταν περισσότεροι στον αριθμό από το σύνολο των ψηφισάντων σε οργανώσεις του δήμου Ηρακλείου.

Φαινόμενα , που εξακολουθούν να υπάρχουν, ντροπιάζοντας την ιστορία της παράταξης ,τα οποία κοροϊδεύουν τους ίδιους μας τους εαυτούς.
Έχοντας έννομο συμφέρον , καθώς ο ίδιος ήμουν υποψήφιος για τη ΝΕ ΠΑΣΟΚ Ηρακλείου ,μιλώντας καθαρά και ΑΝΟΙΧΤΑ , προασπίζοντας την ηθική και μόνο διάσταση ,θέλοντας να διασφαλιστεί το αδιάβλητο των διαδικασιών που έγιναν, αλλά χωρίς την οποιαδήποτε υπόνοια να πλανάται στον αέρα , προασπίζοντας με κάθε τρόπο την έστω και λίγη αξιοπρέπεια μας , κατάθεσα ένσταση στη κεντρική ΕΚΑΠ , ζητώντας την επανακαταμέτρηση , την ακύρωση καθώς και την εκ νέου διεξαγωγή της εκλογικής διαδικασίας στις συγκεκριμένες κάλπες , των δημοτικών διαμερισμάτων Μοιρών και Αγίας Βαρβάρας των Δήμων Μοιρών και Γόρτυνας αντίστοιχα , όπου, πλέον, περιμένω την επίσημη τοποθέτηση της κεντρικής Επιτροπής Καταστατικού και Πιστοποίησης του Κινήματος , η οποία προφυλλάσει το αδιάβλητο της εκλογικής διαδικασίας.
Στους καιρούς αυτούς , πρέπει - επιβάλλεται , να μιλάμε με λόγια καθαρά, κοιτάζοντας τον πολίτη στα μάτια , χωρίς να καταβαλλόμαστε από παρελθοντολογικές συνήθειες προκρίνοντας , τη με κάθε τρόπο εκλογή μας ,έστω αν αυτή , επιθυμητά από εμάς τους ιδίους γίνεται, με μη θεμιτούς τρόπους, ιδιαίτερα δε ,την ώρα που οι πολίτες μας γύρισαν την πλάτη και σ´ αυτή τη διαδικασία , όπου ο αριθμός προσέλευσης στις διαδικασίες στο νομό ,ήταν όχι ο επιθυμητός ή αντάξιος , αυτών που είχαν προηγηθεί.

Τέτοια φαινόμενα, εξοργίζουν περισσότερο τον κόσμο, με συνέπεια να μηδενίζεται η οποία προσπάθεια αναγέννησης του ΠΑΣΟΚ , ώστε αυτό να εκφράσει ξανά τη δημοκρατική παράταξη .
Απαλλαγμένος από κάθε πικρία μη εκλογής, απόλυτα ήρεμος από τη προχθεσινή διαδικασία, προασπίζοντας το δικαίωμα του εαυτού μου να συμμετέχω σε διαδικασίες καθαρές , περιμένω τη δικαίωση του συγκεκριμένου αιτήματος από την ΕΚΑΠ , με μοναδικό σκοπό τη διαφύλαξη των καθαρών και μόνο διαδικασιών , δηλώνοντας πως παραμένω πιστός στις αρχές του Σοσιαλισμού , βρισκόμενος στο χώρο της κεντροαριστεράς, συμμετέχοντας πλέον αποκλειστικά και μόνο σε καθαρές -υγιείς συζητήσεις - διαδικασίες, με στόχο την εκ νέου δημιουργία της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης.
Το ΠΑΣΟΚ που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου, ήταν συνυφασμένο με αγώνες δίκαιους για τη δημοκρατία και τη ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ,με στοιχεία κάλπικων αγώνων έξω από αυτό.

Δυστυχώς και σ´αυτές τις εκλογές παρατηρήθηκαν φαινόμενα χιονισμένων καλπών , τα οποία διαμόρφωσαν το αποτέλεσμα , φαινόμενα που τελικά, δεν αποφύγαμε στη δύσκολη αυτή πολιτική συγκυρία, όπου οι μικροκομματικές προσωπικές επιλογές υπερίσχυσαν των επιλογών του συνολικού συμφέροντος και της ομαλής πορείας του κόμματος.
Δυστυχώς , σε δήμους του νομού Ηρακλείου ,φαίνεται πως χιονίζει και τον μήνα Ιούνιο , φαινόμενο το οποίο πρέπει να φύγει από τα στενά όρια της εσωκομματικής διαδικασίας , και πλέον να απασχολήσει την ίδια την Ε.Μ.Υ . , με τους έγκριτους μετεωρολόγους της, καθώς είναι αδύνατο, να υπάρχουν έστω και σποραδικά ,τον μήνα Ιούνιο , φαινόμενα χιονόπτωσης στον Νομό Ηρακλείου,ειδικά στις περιοχές του Δήμου Φαιστού ( δημοτικό διαμέρισμα Μοιρών ) αλλά και στο δήμο Γόρτυνας ( δημοτικό διαμέρισμα Αγίας Βαρβάρας) , περιοχές όπου τους καλοκαιρινούς μήνες σημειώνονται οι υψηλότερες θερμοκρασίες στην Κρήτη.
Στη δύσκολη αυτή πολιτική συγκυρία που βρίσκεται η χώρα και το ΠΑΣΟΚ, έχοντας επωμιστεί το ιδιο τη μεγαλύτερη φθορά από τα υπόλοιπα πολιτικά κόμματα της χώρας, χάνοντας εκλογικά ένα ποσοστό της τάξεως του 30 % περίπου ,δεν είναι δυνατόν ορισμένοι , να επιλέγουν τη λογική της καλποθηρίας,σε ορισμένες κάλπες , σε όμορους δήμους του Ηρακλείου, όπου πλέον κρίνεται το αποτέλεσμα αυτών εξαιρετικά αμφίβολο ,είτε αποδειχθεί είτε όχι , ξένο προς την ανοιχτή καθαρή διαδικασία , που όλοι μας μιλούσαμε πριν τη διεξαγωγή των εκλογών.
Αναφέρομαι, στις κάλπες των Μοιρών ( δήμος Φαιστού ) , και της Αγίας Βαρβάρας ( δήμος Γόρτυνας) , όπου στη κάλπη των Μοιρών από ό,τι φαίνεται ψήφισαν περισσότεροι σύντροφοι από σχεδόν το σύνολο δυο οργανώσεων του δήμου Ηρακλείου μαζί , αλλά και σ´αυτή της Αγίας Βαρβάρας , όπου οι ψήφοι που έλαβε ένας συνηποψήφιος , ήταν περισσότεροι στον αριθμό από το σύνολο των ψηφισάντων σε οργανώσεις του δήμου Ηρακλείου.

Φαινόμενα , που εξακολουθούν να υπάρχουν, ντροπιάζοντας την ιστορία της παράταξης ,τα οποία κοροϊδεύουν τους ίδιους μας τους εαυτούς.
Έχοντας έννομο συμφέρον , καθως ο ίδιος ήμουν υποψήφιος για τη ΝΕ ΠΑΣΟΚ Ηρακλείου ,μιλώντας καθαρά και ΑΝΟΙΧΤΑ , προασπίζοντας την ηθική και μόνο διάσταση ,θέλοντας να διασφαλιστεί το αδιάβλητο των διαδικασιών που έγιναν, αλλά χωρίς την οποιαδήποτε υπόνοια να πλανάται στον αέρα , προασπίζοντας με κάθε τρόπο την έστω και λίγη αξιοπρέπεια μας , κατάθεσα ένστανση στη κεντρική ΕΚΑΠ , ζητώντας την επανακαταμέτρηση , την ακύρωση καθώς και την εκ νέου διεξαγωγή της εκλογικής διαδικασίας στις συγκεκριμένες κάλπες , των δημοτικών διαμερισμάτων Μοιρών και Αγίας Βαρβάρας των Δήμων Μοιρών και Γόρτυνας αντίστοιχα , όπου,πλέον,περιμένω την επίσημη τοποθέτηση της κεντρικής Επιτροπής Καταστατικού και Πιστοποίησης του Κινήματος , η οποία προφυλλάσει το αδιάβλητο της εκλογικής διαδικασίας.
Στους καιρούς αυτούς , πρέπει - επιβάλλεται , να μιλάμε με λόγια καθαρά, κοιτάζοντας τον πολίτη στα μάτια , χωρίς να καταβαλόμαστε από παρελθοντολογικές συνήθειες προκρίνοντας , τη με κάθε τρόπο εκλογή μας ,έστω αν αυτή , επιθυμητά από εμάς τους ιδίους γίνεται, με μη θεμιτούς τρόπους, ιδαίτερα δε ,την ώρα που οι πολίτες μας γύρισαν την πλάτη και σ´αυτή τη διαδικασία , όπου ο αριθμός προσέλευσης στις διαδικασίες στο νομό ,ήταν όχι ο επιθυμητός ή αντάξιος , αυτών που είχαν προηγηθεί.
Τέτοια φαινόμενα, εξοργίζουν περισσότερο τον κόσμο, με συνέπεια να μηδενίζεται η οποία προσπάθεια αναγέννησης του ΠΑΣΟΚ , ώστε αυτό να εκφράσει ξανά τη δημοκρατική παράταξη .
Απαλλαγμένος από κάθε πικρία μη εκλογής, απόλυτα ήρεμος από τη προχθεσινή διαδικασία, προασπίζοντας το δικαίωμα του εαυτού μου να συμμετέχω σε διαδικασίες καθαρές , περιμένω τη δικαίωση του συγκεκριμένου αιτήματος από την ΕΚΑΠ , με μοναδικό σκοπό τη διαφύλαξη των καθαρών και μόνο διαδικασιών , δηλώνοντας πως παραμένω πιστός στις αρχές του Σοσιαλισμού , βρισκόμενος στο χώρο της κεντροαριστεράς, συμμετέχοντας πλεον αποκλειστικά και μόνο σε καθαρές -υγιείς συζητήσεις - διαδικασίες, με στόχο την εκ νέου δημιουργία της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης.
Το ΠΑΣΟΚ που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου, ήταν συνυφασμένο με αγώνες δίκαιους για τη δημοκρατία και τη ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ,με στοιχεία κάλπικων αγώνων έξω από αυτό.
´´ Όλα στο φως ´´

Με τιμή και σεβασμό

Τσιλογιάννης Ανδρέας
πρ μέλος Τομέα Περιφερειακής Οργάνωσης Ε.Σ ΠΑΣΟΚ
υπ ΝΕ ΠΑΣΟΚ Ηρακλειου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.