Πέμπτη 10 Απριλίου 2014

Όχι Βαγγέλη, δεν θέλουμε να «ξαναγίνουμε η Ελλάδα που ξέρουμε».. - See mor

«Το μεγάλο γεγονός είναι η επάνοδος στις χρηματαγορές. Είναι η επίσημη πανηγυρική, χειροπιαστή επιβεβαίωση της αλλαγής σελίδας, στη χώρα. Γινόμαστε ξανά αυτεξούσιοι», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος, κατά την έξοδό του από το Μέγαρο Μαξίμου, μετά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά. [theToc]

«Οι αγορές δίνουν αποστομωτική απάντηση. Ξαναγινόμαστε η Ελλάδα που ξέρουμε. Και όλα αυτά έγιναν με τις θυσίες και τους κόπους του ελληνικού λαού. Στον λαό ανήκει αυτή η τιμή», πρόσθεσε ο κ. Βενιζέλος.

«Στην Ελλάδα έχουμε αρχηγούς που στεναχωριούνται που η χώρα επιστρέφει στην ομαλότητα. Αντί να χαίρονται με τη χαρά της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας, λυπούνται», σημείωσε χαρακτηριστικά ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

Epikairo: Όχι Βαγγέλη, δεν θέλουμε να ξαναγίνουμε η χώρα που χρεοκόπησε το 2009. Η περιορισμένη έξοδος στις αγορές δεν σημαίνει και ξεπέρασμα της κρίσης, δεν σημαίνει ότι μάθαμε από τα λάθη μας. Μακριά από τη δημοκρατική παράταξη να πανηγυρίζει την παλινόρθωση του παλιού, χρεοκοπημένου πολιτικού συστήματος και οικονομικού μοντέλου. Όχι Βαγγέλη, για να γίνει η Ελλάδα που θέλουμε και όχι που "ξέρουμε" θέλει ακόμα πολύ δουλειά και οι έλληνες δεν μπορούν να πανηγυρίσουν για τους Μπαλτάκους, την αντιμεταρρυθμιστική κουτοπονηριά, την πολιτική ανηθικότητα που επιβάλλεις μαζί με τον Σαμαρά.

Η απαλλαγή από τα μνημόνια, που ακόμα δεν έχει έρθει, δεν σημαίνει ότι πρέπει να δικαιωθεί ο κακός μας εαυτός, αυτός που μας οδήγησε στην καταστροφή. Δεν μπορεί οι έλληνες πολίτες να δικαιώσουν τον πελατειασμό, την κύρια αιτία της κρίσης, ούτε μπορεί αισθανθούν ότι η "δυσάρεστη παρένθεση" τελειώνει με το μνημόνιο, άρα μπορούμε να επιστρέψουμε στα προ του 2009 επίπεδα. Αυτά ευαγγελιζόταν ο Τσίπρας και τον κατέκρινες, δεν μπορείς τώρα να υιοθετείς την λογική της ρητορικής του, μπας και τσιμπήσεις ένα ποσοστό ψίχουλο στις ευρωεκλογές.

Και να στο πω αλλιώς; Ποια Ελλάδα που ξέρουμε στην τελική; Με 7% και πλέον νεοναζί, με ακροδεξιούς θύλακες στην κυβέρνηση, με διαλυμένη δημοκρατική παράταξη, με βαθιά τραυματισμένη δημοκρατία της εντολής Σαμαράς και των κομματικών διορισμών, χωρίς να υπάρχει ένα ρημάδι όραμα, ένα ρημάδι εθνικό σχέδιο ανόρθωσης; Αλλά τι ζητάμε και εμείς, από τον εκπρόσωπο της πλήρους χρεοκοπίας αξιών, τον εκπρόσωπο του παλαιού πολιτικού συστήματος, που συνασπισμένο διαχειρίζεται τις τύχες της χώρας;

Σόρi Βαγγέλη, αλλά από το δίσκο φρούδας ελπίδας που έβγαλες δεν θα πάρουμε.


- See more at: http://www.epikairo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.