Σάββατο, 12 Απριλίου 2014

Ο ΓΑΠ, ξανά στο προσκήνιο…

Νέες δηλώσεις από το πανεπιστήμιο «Luis» της Ρώμης…

«Η Ελλάδα και η Ευρώπη πέρασαν τον κάβο της κρίσης»…

«Θα πρέπει να ξαναδούμε την αρχιτεκτονική του ευρώ και φυσικά θα πρέπει να συνεχισθούν οι μεταρρυθμίσεις», είπε ο Γιώργος Παπανδρέου, τονίζοντας ότι η...
έξοδος της χώρας μας από την κρίση είναι μέρος της εξόδου της ίδιας της Ευρώπης από την οικονομική αυτή κρίση.

Ο πρώην πρωθυπουργός υπογράμμισε, επίσης, ότι «η επιστροφή της χώρας μας στις αγορές αποτελεί αναμφισβήτητα ένα ιδιαίτερα σημαντικό γεγονός».

Παράλληλα, αναφέρθηκε στην ανάγκη ενός νέου «πράσινου σχεδίου Μάρσαλ», «που να δημιουργήσει κίνητρα του δημοσίου για πράσινες επενδύσεις με τη στήριξη των ευρωπαϊκών διαρθρωτικών ταμείων και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων».

Ο κ. Παπανδρέου, απευθυνόμενος σε ακαδημαϊκούς, διπλωμάτες και νέους και νέες που φοιτούν σε σειρά ευρωπαϊκών πανεπιστημίων, τόνισε ακόμα ότι «αυτό που χρειάζεται η Ευρώπη είναι μια συντονισμένη στρατηγική για την ανάπτυξη και τη δημιουργία θέσεων εργασίας, με μια βιώσιμη ανάκαμψη η οποία να μπορέσει να προστατέψει την κοινωνική συνοχή».

Σε ό,τι αφορά την εμφάνιση και την ενδυνάμωση ακραίων πολιτικών δυνάμεων, ως συνέπεια της οικονομικής κρίσης, ο πρώην πρωθυπουργός επισήμανε ότι «πολύ συχνά κάποιοι πολιτικοί επέστρεψαν σε εθνικιστικά στερεότυπα, διαμαρτυρόμενοι, όπως δηλώνουν, για το ότι πληρώνουν τις αμαρτίες άλλων χωρών, αντί να διαλέξουν να πουν την αλήθεια: ότι προσπαθούν, δηλαδή, να σώσουν τις τράπεζές τους».

Τέλος, αναφερόμενος στο μέλλον της Ευρώπης, ο Γιώργος Παπανδρέου τόνισε: «Πιστεύω σε μια βαθύτερη, ισχυρότερη Ένωση, σε ό,τι αφορά την οικονομική, κοινωνική, αμυντική και, ασφαλώς, πολιτική παράμετρο, πιστεύω με μια βαθύτερη Δημοκρατία. Μια ισχυρότερη Ευρωπαϊκή Ένωση, όχι μόνον σε ό,τι αφορά τις χώρες-μέλη και τις σχέσεις ανάμεσά τους, αλλά και τους πολίτες της».

enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.