Τρίτη 1 Απριλίου 2014

Μωραΐτης-Τριαντάφυλλος αποχώρησαν επεισοδιακά από το Συντονιστικό – Αφορμή η κριτική κατά Παπανδρέου από «βενιζελικούς»

Σε βαθιά κρίση οδηγείται το ΠΑΣΟΚ μετά την νέα σύγκρουση βενιζελικών – παπανδρεϊκών.

Πριν από λίγο στο συντονιστικό της ΚΟ που πραγματοποιείται στο δεύτερο όροφο της Βουλής, ο Θάνος Μωραΐτης και ο Κώστας Τριαντάφυλλος αποχώρησαν από τη συνεδρίαση, καταγγέλλοντας τους Κεγκέρογλου, Χριστοφιλοπούλου και Γρηγοράκο , ότι διχάζουν την παράταξη.
Σύμφωνα με τους ίδιους, έγινε προσπάθεια να στηθεί ένα «κομματικό δικαστήριο» κατά του πρώην Πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, για την απόφασή του να μην ψηφίσει το δεύτερο άρθρο του πολυνομοσχεδίου. Το επεισόδιο ήταν τόσο έντονο που οι φωνές ακούστηκαν μέχρι τους διαδρόμους. Όλα ξεκίνησαν όταν οι τρεις προαναφερθέντες βουλευτές (Χριστοφιλοπούλου, Κεγκέρογλου, Γρηγοράκος) άρχισαν να σχολιάζουν τους χειρισμούς του πρώην Πρωθυπουργού, το οποίο και κατηγόρησαν ότι δεν ενημέρωσε το κόμμα. «Οι πρώην πρόεδροι πρέπει να είναι υπεύθυνοι, δεν πρέπει να παίζουν παιχνίδια, δεν πρέπει να ακολουθούν προσωπικές στρατηγικές», ήταν μερικές από τις φράσεις που έβαλαν φωτιά στα τόπια και προκάλεσαν την αντίδραση των Μωραΐτη-Τριαντάφυλλου.

Ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας ζήτησε να σταματήσει η συζήτηση για τους χειρισμούς του ΓΑΠ εκτιμώντας ότι επιχειρείται από πλευράς βενιζελικών μία «επίσημη καταδίκη» του Γιώργου Παπανδρέου. «Σταματήστε αυτή τη συζήτηση γιατί θα γίνει χαμός …θα ειπωθούν πράγματα χοντρά.» Φαίνεται να προειδοποίησε τους συντρόφους τους, οι οποίοι όμως εξακολούθησαν να ασκούν κριτική. Στο σημείο αυτό ο Θάνος Μωραΐτης σε έντονο ύφος σηκώθηκε πάνω και είπε: «Διχάζετε τη παράταξη και το κόμμα με αυτά που κάνετε, άντε γεια!». Έτσι αποχώρησε μαζί με τον Κ. Τριαντάφυλλο από την αίθουσα. Οι λοιποί παρευρισκόμενοι επιχείρησαν να τους συγκρατήσουν ζητώντας τους να επιστρέψουν στην αίθουσα, χωρίς ωστόσο να καταφέρουν να τους αλλάξουν γνώμη.

Από την πλευρά τους, μέλη του Συντονιστικού που μίλησαν στο «Π» επιχειρούσαν να ρίξουν τους τόνους της αντιπαράθεσης και να λειάνουν τις γωνίες. «Έγινε μια κριτική στον Παπανδρέου, λογική και εκτονωτική. Από την πλευρά του, ο Μωραΐτης αντέδρασε λογικά ως ένα βαθμό, καθώς αν συνεχίζονταν αυτή η συζήτηση θα είχαμε νέο κύκλο εσωστρέφειας» έλεγανχαρακτηριστικά.

Να σημειωθεί ότι από την συνεδρίαση απουσίαζε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλος.

http://www.smartpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.