Πέμπτη 10 Απριλίου 2014

Η "κρυφοσκόπηση" της GPO για το σκάνδαλο Μπαλτάκου..

Όλα τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης της GPO για την υπόθεση Μπαλτάκου, μπορείτε να τα διαβάσετε εδώ. Και σ' αυτήν την υπόθεση, η κοπτορατική Πρετεντέρη-Θεοδωρικάκου πήρε άριστα, δικαιολογώντας πλήρως τον χαρακτηρισμό "κρυφοσκόπηση" και όλα για να μην πληγεί ο Σαμαράς. Ειδικότερα:

Η ερώτηση για το εάν η υπόθεση Μπαλτάκου είναι σημαντική, δεν έπρεπε καν να τεθεί σ' ένα μέσο Ενημέρωσης που σέβεται τον εαυτό του. Αλλά σ' αυτή τη συγκυρία, ακόμα και το αυτονόητο μετριέται και μάλιστα ένα 40% του περνά εν ολίγοις αδιάφορο για το τι έγινε με τον Μπαλτάκο.

Αφού λοιπόν πλάσαμε τα κουλουράκια με τα δύο μας τα χεράκια, πάμε στο προκείμενο: Η δημοσκόπηση έθεσε τρία ερωτήματα, υπό τον μανδύα θέσεων κομμάτων, λες και ο δημοσιογράφος ή ο δημοσκόπος δεν έχουν αυτόφωτο ενδιαφέρον να ρωτήσουν για πράγματα εξαιρετικά σοβαρά που ανακύπτουν από την όλη υπόθεση. Τα ερώτημα που τέθηκαν υπό τον μανδύα κομματικών τοποθετήσεων ήταν:

-Για το εάν υπάρχουν ακροδεξιοί θύλακες στην κυβέρνηση (ΠΑΣΟΚ, ποσοστό υπέρ 60%)

-Για το εάν πρέπει να παραιτηθούν Δένδιας-Αθανασίου (ΣΥΡΙΖΑ, ποσοστό κατά κοντά στο 50%)

-Για το εάν πρέπει να παραιτηθεί η κυβέρνηση (ΑΝΕΛ, ποσοστό κατά 57%).

Μόνο αυτά τα ερωτήματα έγιναν για την υπόθεση Μπαλτάκου, θέλοντας από τη μια να μην θιγεί η κυβερνητική σταθερότητα και από την άλλη, επειδή ακριβώς υπάρχουν ακροδεξιοί θύλακες, ας κάνει ο Σαμαράς έναν ανασχηματισμό με κεντρώα-φιλελεύθερα πρόσωπα, αποσύροντας παράλληλα και τον Φαήλο από το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ.

Πάμε τώρα να δουμε τι δεν ρωτήθηκε ενδεικτικά σ΄αυτή τη δημοσκόπηση, ερωτήσεις που προκύπτουν αβίαστα ως προϊόν προβληματισμού γύρω από την υπόθεση Μπαλτάκου:

-Ο Πρωθυπουργός γνώριζε την δράση του κύριου Μπαλτάκου;

-Πόσο θεμιτό είναι ο πρωθυπουργός της χώρας να αγνοεί τη δράση του διορισμένου απ' αυτόν Γενικού Γραμματέα του Υπουργικού Συμβουλίου;

-Τα όσα αναφέρει ο κύριος Μπαλτάκος τα θεωρείτε αληθή;

-Πιστέυετε ότι ο Αντώνης Σαμαράς επηρέασε την δικαιοσύνη στην υπόθεση των προφυλακίσεων της Χ.Α.;

-Πιστεύετε ότι έπρεπε να υπάρξει παραίτηση του Πρωθυπουργού με αφορμή τις αποκαλύψεις Μπαλτάκου;

-Θα θεωρούσατε θεμιτές τις επαφές του Μπαλτάκου με την Χ.Α. στα πλαίσια επαναπατρισμού των ψηφοφόρων της Χ.Α. πίσω στη ΝΔ;

Όλα αυτά δεν ρωτήθηκαν, ή τουλάχιστον κάτι που να συνδέει τον Σαμαρά με τον Μπαλτάκο, όπου ο πρώτος εξακολουθεί να παραμένει ο δημοφιλέστερος πολιτικός αρχηγός για την "Ανατροπή" με 39,8%, λέγοντας ουσιαστικά ότι η υπόθεση αυτή δεν επηρέασε δράμι την εικόνα του Πρωθυπουργού! Αυτή η προστασία που προσφέρεται από τον ΔΟΛ, το Mega και τον Πρετεντέρη προσωπικά δεν έχει προηγούμενο και ειλικρινά θέλουν να μας πείσουν ότι αυτή η υπόθεση "it's another day in the office", προπαγάνδα που πλέον αγγίζει τα όρια του γκεμπελισμού..

- See more at: http://www.epikairo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.