Τρίτη 29 Απριλίου 2014

Όχι, η μεγαλύτερη μείωση στο έλλειμμα ΔΕΝ έγινε από την παρούσα κυβέρνηση

Κάποιος κύριος Μπέλλος γράφει στον Τύπο της Κυριακής πως η μεγαλύτερη μείωση στο έλλειμμα έγινε από την παρούσα κυβέρνηση, κρατώντας ψηλά τη σημαία της προπαγάνδας που θέλει να πιστώσει τη δημοσιονομική προσαρμογή και το πλεόνασμα στη Νέα Δημοκρατία. Εδώ ολόκληρο το άρθρο, το οποίο αναπαράγουν και στο Antinews.

Αντιπαραβάλουν μάλιστα αυτό που έγινε στο Βέλγιο το 1998 γράφοντας: «Ο κ. Βαν Ρομπέι χρειάστηκε 3 χρόνια για να μειώσει το έλλειμμα 5 μονάδες και η Ελλάδα 3,5 χρόνια για να μειώσει το έλλειμμα 13,5 μονάδες του ΑΕΠ. Μάλιστα, το μεγαλύτερο μέρος της μείωσης επιτεύχθηκε από τη σημερινή κυβέρνηση σε 19 μήνες. Τέτοιου κολοσσιαίου μεγέθους δημοσιονομική προσαρμογή δεν έχει πετύχει ποτέ ευρωπαϊκή χώρα και ίσως να είναι και παγκόσμιο ρεκόρ»

Καταρχάς ο ίδιος ο Σαμαράς έχει παραδεχτεί σε όλους τους τόνους πως η μεγαλύτερη προσαρμογή συνέβη τη διετία 2009-2011. Δείτε εδώ, σε δηλώσεις του Πρωθυπουργού μετά από συνάντηση με την Angela Merkel στο Μεγαρο Μαξίμου στις 09.10.2012. «Από το 2009 έως το 2011, το πρωτογενές έλλειμμα από -10% έχει μειωθεί στο – 2%, ένα πρώτο θέμα» δήλωνε τότε.
Πως γίνεται το μεγαλύτερο μέρος της μείωσης να έχει επιτευχτεί από τη σημερινή κυβέρνηση, όταν ο ίδιος ο πρωθυπουργός παραδέχεται πως επετεύχθη από κάποιους πριν απ' αυτόν;

Τα γράφουμε καιρό στο epikairo, πως το 2010 ήταν η χρονιά με
α. μακράν τη μεγαλύτερη μείωση του ελλείμματος (49% της συνολικής μείωσης της περιόδου μέχρι και το 2014)
β. με την καλύτερη επίδοση μέτρων, δλδ με τον μικρότερο όρο πόνου/αποτελέσματος
γ. με τη μεγαλύτερη μείωση δαπανών (σε απόλυτα νούμερα αλλά και ως ποσοστό - 10%)
δ. (η μόνη χρονιά) που αυξήθηκαν τα έσοδα



(από το Χαλόου κύριε Σταϊκούρα! Αυτά ισχύουν από το 2011…)

και δε θα σταματήσουμε να τα γράφουμε όσο θα προσπαθούν να καπηλεύονται μία προσπάθεια για την οποία πλάτη έβαλαν άλλοι και μόνοι. Τότε που ο σημερινός πρωθυπουργός α. ήταν αντιμνημονιακός β. ήταν απέναντι και γ. μέτραγε ισοδύναμα προβατάκια μέτρα στα Ζάππεια 

- See more at: http://epikairo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.