Πέμπτη 10 Απριλίου 2014

Η νάρκη που εκρήγνυται αθόρυβα.. #δημοσκόπηση_#anatropi

Όλοι όσοι είδαν χθες την "Ανατροπή" του Γιάννη του Πρετεντέρη, όταν άκουσαν τον ίδιο να λέει ότι έχει ερώτηση για τον Γιώργο Παπανδρέου, το μυαλό όλων πήγε ότι θα έβγαζε μια κάρτα με το περιεχόμενο που αποτυπώνεται στην εικόνα, και τα νούμερα δεν την διέψευσαν, αποτελώντας ακόμα μια επίδειξη αλητείας εκ μέρους του ίδιου και του "Mega tous".

Και εξηγούμαστε:
-Καταρχάς γιατί ο Πρετεντέρης μέτρησε ντε και καλά τον Παπανδρέου, όπου αυτή τη στιγμή η μόνη ενεργή ιδιότητα που έχει είναι αυτή του βουλευτή; Επειδή καταψήφισε το πολυνομοσχέδιο για τις Τράπεζες; Αν είναι έτσι, γιατί δεν έγινε ανάλογη ερώτηση και για τους Νικήτα Κακλαμάνη και Απόστολο Κακλαμάνη;

-Κατά δεύτερον, γιατί να έγινε αυτή η ερώτηση; Με ποια κριτήρια δημοσκοπικής δεοντολογίας ρωτήθηκε στο δείγμα της GPO τι πρέπει να κάνει ο Γιώργος Παπανδρέου; Είναι ερώτημα σαφές; Επιπλέον αυτές οι επιλογές που δόθηκαν στους πολίτες ήταν της GPO ή ήταν "αυθόρμητες"; Γιατί αν ήταν της GPO, τότε η αλητεία αποδεικνύεται για δύο λόγους:

Α) Πότε ο Παπανδρέου αποχώρησε ακριβώς από το ΠΑΣΟΚ; Επειδή δεν νομιμοποιεί την "Ελιά", που σημαίνει αυτοκατάργηση του ΠΑΣΟΚ, τον έθεσε κανείς εκτός ΠΑΣΟΚ; Και για να έχουμε καλό ερώτημα: Τίνος κόμματος είναι βουλευτής ο Παπανδρέου; Του ΠΑΣΟΚ δεν είναι; Γιατί ο Πρετεντέρης και ο Θεωδορικάκος πάνε ένα βήμα παρακάτω από τον Βενιζέλο και θέτουν τον Παπανδρέου εκτός ΠΑΣΟΚ, ώστε να τεθεί ζήτημα να "επιστρέψει στο ΠΑΣΟΚ;" Ο Βενιζέλος δεν έχει διαγράψει τον Παπανδρέου, ούτε από την Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ, ούτε από το κόμμα, άρα ο Παπανδρέου είναι ακόμα στο ΠΑΣΟΚ, δεν έχει φύγει και ο ίδιος έχει δηλώσει ότι είναι παρών, στο ΠΑΣΟΚ!

Β) Αφού λοιπόν ο Παπανδρέου παραμένει στο ΠΑΣΟΚ, να επιστρέψει ως τι; Δεν μας το ξεκαθαρίζει η δημοσκόπηση. Αν εννοεί ως Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, γιατί δεν έγινε μια απλή ερώτηση: "Πιστέυετε ότι το ΠΑΣΟΚ με αρχηγό τον Γιώργο Παπανδρέου θα πήγαινε καλύτερα;" Ή μια άλλη ερώτηση τύπου: "Ανάμεσα στους Βενιζέλο και Παπανδρέου, ποιος νομίζετε ότι θα εξασφαλίσει καλύτερη πορεία για το ΠΑΣΟΚ;". Αυτά φυσικά δεν ρωτήθηκαν, μόνο και μόνο για να προφυλαχθεί ο Βενιζέλος, ο οποίος σε ακόμα μια δημοσκόπηση είναι ο πλέον αντιδημοφιλής πολιτικός μετά τον Μιχαλολιάκο. Γιατί άραγε δεν τέθηκε μια ερώτηση: "Εφόσον το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών είναι για το ΠΑΣΟΚ αρνητικό, τίθεται θέμα ηγεσίας για τον Βενιζέλο;" ή μια άλλη ερώτηση τύπου: "Μετά τη θητεία της παρούσας κυβέρνησης, τι πρέπει να κάνει ο Ευάγγελος Βενιζέλος;"

Είναι προφανές το χτύπημα που θέλει να επιφέρει το Mega, με τη σύνδεση του Παπανδρέου με τη δημιουργία νέου κόμματος, το οποίο ουδέποτε εκείνος έχει δηλώσει, πόσω μάλλον να το υπονοήσει. Και όλα αυτά λόγω του "όχι" στην "Ελιά" και στο Πολυνομοσχέδιο. Είναι πολιτικά και δημοσιογραφικά ανήθικο να θέλουν κάποιοι να οδηγήσουν τον Παπανδρέου στον πολιτικό θάνατο, λέγοντας του εμμέσως ή αμέσως "βγάλε τον σκασμό". Είναι πολιτική και δημοσιογραφική αλητεία να θέλεις σώνει και ντε να συνταξιοδοτήσεις έναν πολιτικό, μόνο και μόνο επειδή σου χαλάει τη μόστρα, όταν μάλιστα ο Θεοδωρικάκος λέει ότι ο υπεύθυνος της χρεοκοπίας Κώστας Καραμανλής είνα δημοφιλέστερος του Γιώργου Παπαωδρέου, με άλλα λόγια οι πολίτες το γύρισαν και ασπάζονται πλέον τον βουδισμό!

Αλλά βλέποντας αυτή την κάρτα, πάει αυτόματα το μυαλό μας και στην περίφημη κάρτα της ίδιας εκπομπής στις 17 Σεπτεμβρίου 2007, που έβγαζε τον Βενιζέλο να προηγείται του Παπανδρέου 80% έναντι 20%. Η κατάληξη της ιστορίας, γνωστή..
- See more at: http://www.epikairo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.