Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

Να ανάβει λαμπάδα ο Βενιζέλος στον Παπανδρέου..

Σύμφωνα με την απόφαση της Διακομματικής Επιτροπής που συνεδρίασε χθες στο υπουργείο Εσωτερικών, φέτος θα διανεμηθούν 7 εκατ. ευρώ, από περίπου 9,5 εκ. που δόθηκαν το 2009, ενώ ο διαμερισμός θα γίνει κατά κύριο λόγο, σύμφωνα με τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών του 2009 και όχι των τελευταίων βουλευτικών εκλογών του 2012. [enet.gr]

Συγκεκριμένα, από τα 7 εκ. ευρώ, το 50% θα διατεθεί με βάση τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών του 2009, το 10% με βάση τις βουλευτικές του 2012, ενώ το υπόλοιπο 40% θα διατεθεί μετά τις ευρωεκλογές με βάση το αποτέλεσμά τους. Το 60% της επιχορήγησης θα εκταμιευτεί άμεσα.

Όσον αφορά την κατανομή του χρόνου τηλεοπτικής και ραδιοφωνικής προβολής των κομμάτων, αποφασίστηκαν τα εξής:

Το 40% θα μοιραστεί με βάση τα ποσοστά που έλαβαν τα κόμματα στις ευρωεκλογές του 2009 (ΠΑΣΟΚ 36,64%, ΝΔ 32,29%, ΚΚΕ 8,35%, ΛΑΟΣ 7,15%, ΣΥΡΙΖΑ 4,7%, Οικολόγοι – Πράσινοι 3,49%), το 40% με βάση τις εθνικές εκλογές του 2012 ((ΝΔ 29,66%, ΣΥΡΙΖΑ 26,89%, ΠΑΣΟΚ 12,28%, ΑΝΕΛ 7,51%, Χρυσή Αυγή 6,92%, ΔΗΜΑΡ 6,26%, ΚΚΕ 3,98%)

Στην αρχική συζήτηση το ΚΚΕ ζήτησε να μοιραστεί ο τηλεοπτικός χρόνος εξ ίσου σε όλα τα κόμματα, πρόταση η οποία απορρίφθηκε από ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ.

Ήδη οι αντιδράσεις είναι πολλές, ενώ αναμένεται νέος γύρος συγκρούσεων μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης.

Epikairo: Σκάνδαλο, πρώτου μεγέθους, το οποίο κρύβει βέβαια και την ειρωνεία του πράγματος. Για να σπρώξουν την "Ελιά" όσο δεν πάει, ΝΔ-ΠΑΣΟΚ Βενιζέλου επικαλέστηκαν το ποσοστό του ΠΑΣΟΚ στις προηγούμενες ευρωεκλογές, του 2009, που είχε αρχηγό τον Γιώργο Παπανδρέου, εκείνου εναντίον που βυσσοδομούν από χθες που δεν στηρίζει την "Ελιά".

Τι να κάνει άλλο ο άνθρωπος; Χάρις στο ποσοστό του σας δίνει προίκα ένα και εκατομμύριο ευρώ για να μπορέσει να κάνει καμπάνια η Αλ Σάλεχ, ο Λοβέρδος και οι υποψήφιοι του Μόσιαλου, γιατί αν η κρατική χρηματοδότηση γινόταν με τα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ του 2012 ή τα τωρινά δημοσκοπικά ποσοστά του ΠΑΣΟΚ, δεν έφταναν ούτε για ταξί, ούτε για τσίχλες ρε παιδί μου.

Αλλά για μισό λεπτό. Το ένα εκατομμύριο πρέπει να πάει στο ΠΑΣΟΚ και όχι στην "Ελιά", που κατεβαίνει στις ευρωεκλογές. Επομένως αν ο Βενιζέλος θέλει το ένα εκατομμύριο της προίκας Παπανδρέου, πρέπει να μην διαθέσει αυτά τα χρήματα στην "Ελιά", γιατί διαφορετικά θα μιλάμε για ακόμα μεγαλύτερο σκάνδαλο, αν δεν μιλάμε ήδη για την επιτομή της κοροϊδίας.

Οπότε Βαγγέλη διάλεξε: Για να έχεις το εκατομμύριο του Παπανδρέου, πρέπει να δεσμευτείς ότι δεν θα το διαθέσεις στην "Ελιά", αλλά θα το κρατήσεις για το ΠΑΣΟΚ ή αν θέλεις σώνει και ντε να το χρησιμοποιήσεις, κάνε το μια δωρεά σ' ένα κοινοφελές ίδρυμα. Γιατί το να τσεπώσεις το εκατομμύριο του Παπανδρέου, από την άλλη όμως να τον ωθείς μαζί με τα παπαγαλάκια σου εκτός ΠΑΣΟΚ είναι δείγμα υποκρισίας και φυσικά πολιτικής αλητείας.


- See more at: http://www.epikairo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.