Κυριακή 13 Απριλίου 2014

Η συνέντευξη Παπανδρέου στην Corriere della Sera και τα …ξεχασιάρικα ελληνικά μέσα ενημέρωσης

Σήμερα έγινε viral η συνέντευξη Παπανδρέου στην ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera.

Και πώς να μη διαδοθεί άραγε, όταν «καρφώνει» τους ευρωπαίους εταίρους αναφέροντας πως «Αν η Ευρώπη δρούσε άμεσα και ενωτικά, ίσως θα μπορούσαμε να αποφύγουμε την εξορία από τις αγορές»

Σε άλλο σημείο υπογραμμίζει ότι «τώρα χρειάζεται ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης» και υπενθυμίζει ότι «ανέκαθεν υποστήριξε ότι το κύριο πρόβλημα δεν είναι το έλλειμμα αλλά τα διαρθρωτικά προβλήματα, τόσο θεσμικά όσο και οικονομικά. Υπερβολική γραφειοκρατία, διαφθορά, πελατειακές σχέσεις, φοροδιαφυγή και σπατάλες που δεν επιτρέπουν την αποτελεσματική αξιοποίηση των πόρων και εμποδίζουν την ανάπτυξη»

Σε ό,τι αφορά την πρότασή του για διεξαγωγή δημοψηφίσματος, ο πρώην πρωθυπουργός δηλώνει ότι αν είχε πραγματοποιηθεί «το τοπίο θα είχε ξεκαθαρίσει, οι μεταρρυθμίσεις θα είχαν γίνει με μεγαλύτερη ταχύτητα, ο λαός θα ένιωθε πως συμμετέχει ενεργά στην όλη διαδικασία και θα είχε σταλεί ένα ισχυρό μήνυμα στο εξωτερικό: η Ελλάδα δεν εγκαταλείπει το ευρώ».

Σε σχέση με την «αλλοίωση των στοιχείων της δημόσιας οικονομίας», στην οποία αναφέρεται η εφημερίδα, ο Γ.Παπανδρέου απαντά: «Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το ΔΝΤ παρακολουθούσαν την κατάσταση. Μπορεί και να απέστειλαν προειδοποιητικές επιστολές στον τότε πρωθυπουργό και τους υπουργούς Οικονομικών. Δεν δημοσιοποιήθηκε, όμως, τίποτα. Η κυβέρνησή μου κλήθηκε να αποκαλύψει το μεγάλο ψεύδος και για να αποδείξει ότι ήταν πρόθυμη να αλλάξει ριζικά την όλη κατάσταση. Εγώ και η κυβέρνησή μου τιμωρηθήκαμε για αμαρτίες που έκαναν άλλοι, αλλά νομίζω ότι άξιζε τον κόπο. Θα προτιμούσα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο- πριν από τις εκλογές του 2009, τις οποίες κερδίσαμε - να έλεγαν με σαφήνεια πως είχε η όλη κατάσταση».

Εδώ όλο το τηλεγράφημα του ΑΠΕ

Μέσα στη συνέντευξη ωστόσο, υπάρχει και αυτό το πολύ ενδιαφέρον σχόλιο της Corriere della Sera:

«Ο Παπανδρέου διάλεξε την οδυνηρή πορεία διαφάνειας ενώπιον της διεθνούς κοινότητας και ενέκρινε το πρώτο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων. Τέσσερα χρόνια αργότερα, με την επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές, η ιστορία αρχίζει να τον δικαιώνει»
το οποίο κάποια ελληνικά μέσα ενημέρωσης, όπως το iefimerida και το skai.gr «παρέλειψαν» να μεταφέρουν στις δικές τους αναδημοσιεύσεις!

Τιμούν φαίνεται το ...αλτζχάιμερ ;)

- See more at: http://www.epikairo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.