Σάββατο 12 Απριλίου 2014

Πόσα εικοστά όγδοα δημοσιονομικής προσαρμογής σου ανήκουν Βαγγέλη;

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος ζητώντας από όλους, υπουργούς, βουλευτές, τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου και τα μέλη των Τομέων που απαρτίζουν την Εκλογική Επιτροπή, να οργώσουν τη χώρα έως τις εκλογές και να περάσουν το μήνυμα ότι "η σταθερότητα στην οικονομία δημιουργεί την επάνοδο στην ομαλότητα και για τους ίδιους". [news247]

Μιλώντας στη συνεδρίαση της Εκλογικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Βενιζέλος απηύθυνε κάλεσμα για συστράτευση σε όλα τα στελέχη, κάνοντας συχνές αναφορές στα «ιστορικά» στελέχη του κόμματος και τα πρόσωπα που ανήκουν στην ευρύτερη δημοκρατική παράταξη.

Ανήμερα της επιτυχημένης εξόδου στις αγορές για την άντληση 3 δις ευρώ η ηγεσία της Χαριλάου Τρικούπη επιχείρησε να τονώσει και το ηθικό των στελεχών της, κάνοντας έναν απολογισμό της συνεισφοράς του κόμματος στην πορεία για να κερδηθεί το στοίχημα του δανεισμού για πρώτη φορά μετά από τέσσερα χρόνια.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος μίλησε με έμφαση για το βάρος που σήκωσε το κόμμα του και ότι ήταν εκείνο που "κατάφερε το 95% της δημοσιονομικής προσαρμογής, ήδη πριν τις εκλογές του 2012».

Μάλιστα, χρησιμοποιώντας συγκεκριμένους αριθμούς σημείωσε ότι από τα 28 δισ. της συνολικής προσαρμογής, τα 25 δισ. είναι επίτευγμα αμιγώς του ΠΑΣΟΚ και το υπόλοιπο της κυβερνητικής συνεργασίας, ξεκαθαρίζοντας πάντως ότι η σύμπραξη με τη ΝΔ δεν σημαίνει και υποστολή της σημαίας των ιδεολογικών διαφόρων των δυο κομμάτων.

Απάντησε με τον τρόπο αυτό και σε κριτική του ΣΥΡΙΖΑ για το δανεισμό της χώρας, λέγοντας οτι "είναι μεγάλο επίτευγμα που η Ελλάδα δεν έγινε Αργεντινή ή Βενεζουέλα, αλλά επανήλθε στις αγορές με αριθμητικά καλύτερο τρόπο από ό,τι η Ιρλανδία και η Πορτογαλία".

Epikairo: Η ανάγκη ποιεί φιλοτιμία για τον Βαγγέλη, τόσο όσο για να τον φέρει σε αντιφάσεις. Καταρχάς εγκρίνουν ο Σαμαράς και Στουρνάρας την αποστροφή Βενιζέλου ότι η δημοσιονομική προσαρμογή είναι κατά 25/28 έργο ΠΑΣΟΚ; Και κατά δεύτερον ποιος ήταν ο Υπουργός Οικονομικών και ποιο ήταν το οικονομικό επιτελείο που έκανε την δημοσιονομική προσαρμογή από το 2009 έως τον Ιούνιο του 2011; Μήπως είναι το δίδυμο Παπακωνσταντίνου-Σαχινίδη; Ή μήπως όχι; Επίσης ποιος ήταν ο πρωθυπουργός επί του οποίου έγινε η δημοσιονομική προσαρμογή, ο Παπανδρέου ή όχι;

Ο ιστορικός ρόλος του ΠΑΣΟΚ στην αποφυγή της χρεοκοπίας και στη δημοσιονομική εξυγίανση και τη δρομολόγηση μεταρρυθμίσεων δεν μπορεί να είναι α λά κάρτ, ούτε της λογικής "ότι θυμάμαι χαίρομαι". Και πως το θυμάται ο Βαγγέλης; "Ήδη πριν τις εκλογές του 2012", δηλαδή ίσα ίσα που βάζει δια της τεθλασμένης τις κυβερνήσεις Παπανδρέου, χωρίς καν να ονοματίζει τον πρωθυπουργό και τον ΥΠΟΙΚ που πέτυχε μεγάλο μέρος των εικοστών όγδοων της δημοσιονομικής προσαρμογής.

Αλλά γιατί να πει για τον Παπανδρέου; Του καταψήφισε το άρθρο του πολυνομοσχεδίου για τις τράπεζες. Επίσης, γιατί να πει για τον Παπακωνσταντίνου; Με δικές του ψήφους τον παρέπεμψε στο Ειδικό Δικαστήριο για τη σκευωρία της Λίστας Λαγκάρντ. Αλλά ο Βαγγέλης πιστέυει ότι η ιστορία του ΠΑΣΟΚ είναι ένα ανώνυμο αρχείο pdf ή word που βρίσκεται μέσα σ' ένα στικάκι, που όποτε θέλει μπορεί να το ανασύρει από το συρτάρι του και να κάνει ιστορική λογοκλοπή μόνο για μικροπολιτικά, εφήμερα οφέλη.

Και ας μας απαντήσει ο Βενιζέλος στο ερώτημα: Πόσα εικοστά όγδοα δημσοιονομικής προσαρμογής αντιστοιχούν στον ίδιο και πόσα στους Παπακωνσταντίνου Σαχινίδη; Και επιπλέον πόσα εικοστά όγδοα ευθύνης έχει και θα έχει ο ίδιος όταν το ΠΑΣΟΚ θα καταγράψει στις προσεχείς ευρωεκλογές μονοψήφιο εκλογικό νούμερο για πρώτη φορά από το 1974;

- See more at: http://www.epikairo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.