Σάββατο 26 Απριλίου 2014

Όπως έστρωσες θα κοιμηθείς

“Έξαλλη” η Χαριλάου Τρικούπη με την συμμετοχή Παπανδρέου στη βιβλιοπαρουσίαση της Μαριλένας Κοππά, της Κοινοβουλευτικής Εκπροσώπου της Ευρωπαϊκής Ομάδας των Σοσιαλιστών (που τύπωσαν και το εν λόγω βιβλίο) για θέματα Άμυνας και Ασφάλειας, της Αντιπρόεδρου της Μικτής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής ΕΕ - Τουρκίας, της ευρωβουλευτού και πανεπιστημιακού. Αυτής της άθλιας...

Γιατί τόση οργή; Γιατί η κ. Κοππά συνεργάζεται πλέον με την ΔΗΜΑΡ, αφού για δύο χρόνια αγνοήθηκε συλλήβδην με την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ, πλην Συλβάνας Ράπτη φυσικά, από το νέο Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ; Μίας ομάδας που απαξιώθηκε όχι γιατί δεν απέδιδιε - κάθε άλλο - αλλά για να εξυπηρετηθούν μικροκομματικές επιδιώξεις του περιβάλλοντος Βενιζέλου. Αυτό έγινε τόσο με διαρροές παραπολιτικής ανοησίας, όσο και με τον αιφνιδιασμό στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, όταν ο κ. Βενιζέλος άλλαξε βράδυ τους κανόνες εκλογής και συμμετοχής στα όργανα του κόμματος για να “καθαρίσει” το “υπόλοιπο” ΠΑΣΟΚ.

Όπως βράδυ έγραψε και το δελτίο τύπου εναντίον του δημοψηφίσματος για να ανατρέψει αυτόν που σήμερα κακίζει γιατί δεν συμφωνεί με την αυτοκατάργηση του ΠΑΣΟΚ μέσω Ελιάς, γιατί “δεν σεβάστηκε το ανοιχτό μέτωπο Βενιζέλου εναντίον Κουβέλη”.
Ποιό “μέτωπο”; Αυτό που δημιούργησε πάλι νύχτα ο κ. Βενιζέλος, όταν στο θέμα της ΕΡΤ έφυγε από το “ό,τι πει ο Φώτης” και πήγε στο “φάτε τον Φώτη”. Ο “δημοκρατικός πόλος¨στην κυβέρνηση έμεινε μισός, και η κυριαρχία των Μπαλτάκων ήταν πλέον ολοκληρωτική. Το “μέτωπο” που συνεχίστηκε με τις δήθεν ειλικρινείς προσκλήσεις προς τη ΔΗΜΑΡ για αφομοίωση της από ένα σχήμα που ήταν βέβαιο ότι θα αποτύχει, αυτό των “58”.

Όσο για τον ίδιο το Γιώργο Παπανδρέου, τον απαξίωσε με κάθε ευκαιρία, τόσο τον ίδιο, όσο και οι ιδέες του. Νόμος για την ιθαγένεια, Καλλικράτης, Διαύγεια, κλπ, ή απειλήθηκαν ή καταργήθηκαν αφότου ανέλαβε ο κ. Βενιζέλος. Τα στελέχη του (που εν πολλοίς πέτυχαν το 44% στις εκλογές του 2009) εκδιώχθηκαν, ενώ ο κ. Βενιζέλος ζήτησε το 2012 “συγνώμη” για τη διετία 2009-2011. Την συγνώμη αυτή, ακολούθησε η οικειοποίηση του έργου Παπανδρέου και των “κηπουρών” του, παρέα με τον κ. Σαμαρά και τους ακροδεξιούς του Μαξίμου.

Τί από όλα αυτά έπρεπε να “σεβαστεί” ο πρώην Πρωθυπουργός και να μην πάει στην βιβλιοπαρουσίαση μίας φίλης, παρουσία ενός φυσικού συμμάχου κάθε σώφρονα σοσιαλδημοκράτη, του κ. Κουβέλη. Την τρέλα του κ. Βενιζέλου να ταυτιστεί με τον κ. Σαμαρά και τις αντιδραστικές πολιτικές του οδηγώντας έτσι το ΠΑΣΟΚ στην αφάνεια, ή την πολιτική ανικανότητα του κ. Βενιζέλου να προσπεράσει το Εγώ του και να κάνει κάτι ωφέλιμο για τον χώρο και τους πολίτες;

Μπορεί κάποιος να πει με σιγουριά πως η μόνη επιτυχία του κ. Βενιζέλου αυτή τη διετία ήταν η πλήρης αποκοπή του από το "υπόλοιπο" ΠΑΣΟΚ. Τώρα γιατί είναι "έξαλλος"; Επειδή τα κατάφερε; "Όπως έστρωσες θα κοιμηθείς", λέει ο λαός Ευάγγελε. Δικαιολογημένα τα νεύρα ενδεχομένως αλλά ψάξε αλλού για τις αιτίες, όπως και για το αποτέλεσμα του Μαΐου που έρχεται. Καθρέφτες υπάρχουν.
Ο κ. Βενιζέλος εξερχόμενος από το νοσοκομείο, μετά την περιπέτεια της υγείας του το Νοέμβριο του 2011... | πηγή Real.gr

ΥΓ: πόσοι έχετε μείνει εκεί στη "Χαριλάου Τρικούπη"; Πόσοι είναι αυτοί οι "έξαλλοι";

by Κωνσταντίνος Αλεξάκος

http://alexacos.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.