Σάββατο 26 Απριλίου 2014

ΠΟΙΟΣ ΦΟΒΑΤΑΙ ΜΙΑ ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ;

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ (τουλάχιστον την τρέχουσα περίοδο) κ. Κασσής δήλωσε σήμερα ότι «κάνει μεγάλο κακό στο ΠΑΣΟΚ ο Γ. Παπανδρέου καθώς αντί να στηρίξει την Ελιά, οι μισοί υπουργοί του είναι στη ΔΗΜΑΡ» και «Το μόνο που απομένει είναι να δηλώσει ότι στηρίζει και ο ίδιος την ΔΗΜΑΡ».

Ας δούμε λοιπόν ποιος κάνει κριτική μη κομματικής προσήλωσης στον πρώην πρωθυπουργό, λόγω του ότι φέρεται να αποφάσισε ότι θα πάει στην παρουσίαση βιβλίου της μέχρι πρότινος επικεφαλής της ευρωομάδας του ΠΑΣΟΚ και η οποία καταθέτει την άποψή της για Ευρώπη και την αριστερά.

Καταρχήν το εάν η κ. Κοππά δικαιολογείται για τη συνεργασία της με την ΔΗΜΑΡ ή όχι, μετά την αντιμετώπισή της από την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ ως αποδιοπομπαίας «παπανδρεϊκής», είναι ένα θέμα, για το οποίο ο κ. Κασσής μπορεί να ζητήσει τον λόγο από την κ. Κοππά και εάν εκείνη επιθυμεί ας του απαντήσει. Καθώς επίσης το γιατί κάλεσε στην εκδήλωσή της τόσο τον κ. Παπανδρέου όσο και τον κ. Κουβέλη. Άλλωστε ο Παπανδρέου είχε απευθύνει ανοικτό προσκλητήριο στον κ.Κουβέλη και στη ΔΗΜΑΡ όταν το ΠΑΣΟΚ είχε 44%. Ο κ.Κουβέλης αρνήθηκε οποιαδήποτε συνεργασία. Αντίθετα "χάριν του εθνικού συμφέροντος" συνεργάστηκε με Βενιζέλο και Σαμαρά. Λες και το εθνικό συμφέρον υπάρχει μόνο όταν δεν υπάρχει κυβερνητική πλειοψηφία.

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ που κάνει κριτική κομματικής προσήλωσης στον πρώην πρωθυπουργό, όπως έχει γράψει στο ρεπορτάζ της η κ.Ντίνα Καραμάνου στο New Post «Φεύγει με θόρυβο... επανέρχεται σιωπηρά «στις μύτες των ποδιών του».(http://newpost.gr/post/293374/anoigokleinei-thn-porta-toy-pasok-kata-periptwsh-o-mixalhs-kasshs#ixzz2ztWqbbmz).

Είχε διαφωνήσει με το «πολυνομοσχέδιο», τον Νοέμβριο του 2012. Καταψήφισε και διεγράφη με εντολή του Ευάγγελου Βενιζέλου. Σύμφωνα δε το παραπάνω ρεπορτάζ «Αποχώρησε σαν... ήρωας, κάνοντας και μια βαρύγδουπη δήλωση: «Δεν υπογράφω δηλώσεις μετάνοιας σε αυτούς που διοικούν το ΠΑΣΟΚ και έφεραν το κόμμα στο 4%».»(http://newpost.gr/post/165073/mixalis-kassis-eimai-aneksartitos-voyleytis-den-aniko-pia-sto-pasok#ixzz2ztXcKRlY)

Τον Φεβρουάριο του 2013 ο Βαγγέλης Βενιζέλος τον κάλεσε να επιστρέψει, μαζί με τους υπόλοιπους διαγραφέντες (Σκανδαλίδη, Γκερέκου, Μπόλαρη, Παραστατίδη). Απεδέχθη την πρόσκληση και με μια χαμηλών τόνων δήλωση «ακύρωσε» το... διαζύγιο: «Ετσι κι αλλιώς, εγώ δεν είχα αποχωρήσει ποτέ από το ΠΑΣΟΚ. Μπορεί να διαγράφηκα από την ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, αλλά δεν είμαι γυρολόγος. Με την ευκαιρία του προσκλητηρίου του κ. Βενιζέλου, μετά χαράς θα γυρίσω στο σπίτι μου», είχε πει.

Στις 24-3-2014 δηλώνει : «Ας με διαγράψει ο Βενιζέλος, χάρη θα μου κάνει ... ανάθεμα την ώρα που αποφάσισα να στηρίξω αυτήν την κυβέρνηση κατ’ αυτόν τον τρόπο». (Διαβάστε εδώ:http://newpost.gr/post/335939/kasshs-xarh-tha-moy-kanei-an-me-diagrapsei-o-benizelos#ixzz2ztVdZQoO).

Δηλαδή ένας βουλευτής του ΠΑΣΟΚ που φεύγει και γυρνάει στην Κοινοβουλευτική Ομάδα, που κατηγορεί την ηγεσία του ότι του ζητά δηλώσεις μετανοίας, που θεωρεί ότι θα του κάνει χάρη ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αν τον διαγράψει και αναθεματίζει την κυρίαρχη επιλογή του κόμματός του για συμμετοχή στην κυβέρνηση, ζητά από τον Παπανδρέου να δηλώσει ότι στηρίζει ΔΗΜΑΡ επειδή πάει στην παρουσίαση του βιβλίου της Κοππά!

Ε!!! σαν πολλά δεν μας τα λέει ο κ. Κασσής;

Εκτός και αν το ζόρι του είναι ότι την ώρα που αυτός σήκωνε επαναστάσεις για το «γάλα» ο Παπανδρέου καταψήφιζε για τους καναλάρχες και τους τραπεζίτες. Ας μην το παίρνει κατάκαρδα. Καθένας στα μέτρα του. Ας πάρει και καμιά συμβουλή από τους πολιτικούς του φίλους κκ. Σκανδαλίδη και Αργύρη.

Σ.ΞΥΝΙΔΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.