Κυριακή 13 Απριλίου 2014

Μπαλτάκος: Με Χ.Α. και ΑΝ.ΕΛ. θα κυβερνάμε 50 χρόνια

“ Ούτε βήμα δεν κάνει πίσω ο πρώην γενικός γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου της κυβέρνησης Σαμαρά, Τάκης Μπαλτάκος, ακόμα και μετά την αποκάλυψη της στενής συνεργασίας του με τη Χρυσή Αυγή. Σε συνέντευξή του στη «Real News», υποστηρίζει απροκάλυπτα ότι αν ενωθούν ΝΔ, Χρυσή Αυγή και Ανεξάρτητοι Έλληνες, η Δεξιά συγκεντρώνει ποσοστό 46% και θα κυβερνά για 50 χρόνια ”

Ούτε βήμα δεν κάνει πίσω ο πρώην γενικός γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου της κυβέρνησης Σαμαρά, Τάκης Μπαλτάκος, ακόμα και μετά την αποκάλυψη της στενής συνεργασίας του με τη Χρυσή Αυγή. Σε συνέντευξή του στη «Real News», υποστηρίζει απροκάλυπτα ότι αν ενωθούν ΝΔ, Χρυσή Αυγή και Ανεξάρτητοι Έλληνες, η Δεξιά συγκεντρώνει ποσοστό 46% και θα κυβερνά για 50 χρόνια.

«Πρέπει να επανενωθεί η Δεξιά», υποστηρίζει το πρώην δεξί χέρι του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, για να προσθέσει ότι «Αν ενωθούμε θα κυβερνάμε για 50 χρόνια. Αλλιώς θα κυβερνά η Αριστερά». Ο πρώην γραμματέας της κυβέρνησης Σαμαρά, υποστηρίζει ότι δεν ήταν ο μόνος που είχε επαφές με τη Χρυσή Αυγή, τονίζοντας ότι υπάρχου και άλλοι, ενώ έχουν μοιραστεί και ρόλοι – αρμοδιότητες. «Δεν είχα μόνο εγώ επαφή με την Χρυσή Αυγή. Ηταν και άλλοι. Ο καθένας είχε το ρόλο του», αποκαλύπτει ο Τάκης Μπαλτάκος.

Ο πρώην γραμματέας της κυβέρνησης, υποστηρίζει ότι η ΝΔ του Αντώνη Σαμαρά είναι κεντρώο κόμμα και ανέφερε ότι τον προσέγγισε κόμμα της Δεξιάς, χωρίς να διευκρινίζει για το ποιο είναι αυτό και του πρότεινε να κατεβεί ως υποψήφιος ευρωβουλευτής, αλλά εκείνος αρνήθηκε γιατί είναι Νεοδημοκράτης. Ο Τάκης Μπαλτάκος, υποστηρίζει ότι δέχτηκε πολλά τηλεφωνήματα, ακόμα και από ένστολους, οι οποίοι τον ενθάρρυναν για να προχωρήσει ακόμα και σε δημιουργία νέου κόμματος. «Και υπουργοί και βουλευτές. Δεν θα αναφέρω ονόματα. Ο βουλευτής της ΝΔ Δημήτρης Κυριαζίδης το είπε και δημόσια»,τόνισε ο πρώην γραμματέας της κυβέρνησης Σαμαρά, για να προσθέσει με νόημα ότι «Αν μετά τις ευρωεκλογές συνεχίσει η στροφή της ΝΔ προς ένα κεντρώο κόμμα, που θα σημαίνει τον δικό μου αποκλεισμό από μία τέτοια ΝΔ, τότε θα τα σκεφτώ όλα».

Ο Τάκης Μπαλτάκος, υποστηρίζει ότι δεν θέλει συνεργασία με τους χρυσαυγίτες, αλλά με τους ψηφοφόρους τους, ερωτηθείς για το αν επιμένει ακόμα σε συνεργασία με τη Χρυσή Αυγή, μετά από τις κατηγορίες περί εγκληματικής οργάνωσης που βαραίνουν αρκετούς βουλευτές και στελέχη της. «Όχι με αυτούς», λέει ο πρώην γραμματέας της κυβέρνησης Σαμαρά, για να προσθέσει ότι «Θέλω τους 500.000 ψηφοφόρους της ΧΑ που δεν είναι ναζί».

Τέλος, ο Τάκης Μπαλτάκος, σημειώνει ότι «Έπαιξα ένα επικίνδυνο αλλά αναγκαίο για την παράταξη και τη χώρα ρόλο και πλήρωσα το κόστος», δείχνοντας ξεκάθαρα ότι δεν μετανιώνει για τις πράξεις του, υποστηρίζοντας μάλιστα ότι έμαθε και πολλά μυστικά για τη Χρυσή Αυγή. «Είναι παγανιστές και ειδωλολάτρες. Μιλώντας μαζί τους έμαθα ότι άρχισαν να επισκέπτονται και να διανυκτερεύουν με τις ημέρες σε μοναστήρια και του Αγίου Όρους. Όχι βέβαια γιατί ξαφνικά ανακάλυψαν την ορθοδοξία αλλά για να ακυρώσουν τη δική μας στρατηγική ταύτισης με την Εκκλησία. Όταν το είπα στο Μαξίμου έμειναν άναυδοι», τονίζει ο Τάκης Μπαλτάκος.

Είναι ολοφάνερο ότι ο πρώην γραμματέας της κυβέρνησης Σαμαρά, εξακολουθεί, παρά τον σάλο που δημιουργήθηκε και θέτει σε δοκιμασία τη συνοχή της ΝΔ, να έχει τις ίδιες απόψεις, αλλά και να επιμένει ότι ο ίδιος είναι Νεοδημοκράτης. Δύσκολα τα πράγματα για την ΝΔ του Αντώνη Σαμαρά…

http://www.periodista.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.