Πέμπτη 3 Απριλίου 2014

Μπαλτάκος: Για το καλό της παράταξης και της χώρας συνομιλούσα με τη Χ.Α.

Επιμέλεια: Τιτίκα Ανουσάκη

Ο πρώην γενικός γραμματέας της κυβέρνησης Τάκης Μπαλτάκος μίλησε στον Νίκο Χατζηνικολάου για την υπόθεση που από χθες έχει συγκλονίσει το πολιτικό σύστημα με τη μαγνητοσκοπημένη συνομιλία με τον Ηλία Κασιδιάρη.

Όπως είπε ότι έκανε το έκανε για το καλό της παράταξης και της πατρίδας καθώς απόφάσισε να διαδραματίσει έναν συγκεκριμένο ρόλο ώστε να απεγκλωβιστούν 500.000 Έλληνες που ψήφισαν τη Χρυσή Αυγή.

Δεν έκρυψε πως έχει συναντηθεί δεκάδες φορές στον διάδρομο αλλά και στο γραφείο του με βουλευτές της ΧΑ αλλά και τον ίδιο τον πρόεδρο Νίκο Μιχαλολιάκο αλλά τόνισε πως δεν ξανασυναντήθηκε ποτέ ξανά από τα Χριστούγεννα και μετά όταν έγιναν οι αποκαλύψεις οι μεγάλες για το κόμμα.

«Μίλαγα με τους χρυσαυγίτες για να τους έχω από κοντά... εδώ υπέγραφα αφιερώσεις σε βιβλία που έχω γράψει για τη Σπάρτη», είπε ο κ. Μπλατάκος υπογραμμίζοντας πως «έπρεπε να γνωρίζουμε σκέψεις, στρατηγικές και κινήσεις... Ό,τι είπα τα είπα για να κερδίσω την εμπιστοσύνη τους». «Με μερικούς από αυτούς έχω συναντηθεί πολλές φορές και συνομιλούσαμε για διάφορες τροπολογίες, αν περνάνε αν δεν περνάνε», πρόσθεσε.

Ο πρωην γενικός γραμματέας είπε πως ο Πρωθυπουργός δεν γνώριζε για τις επαφές αυτές. «Ο πρωθυπουργός δεν ενημερώνεται για λεπτομέρειες, χαράσσει την κεντρική πολιτική γραμμή ότι η ΝΔ πρέπει να απεγκλωβίσει ψηφοφόρυς κυρίως από τον χώρο των ενστόλων και της Εκκλησίας. Το πώς έπρεπε να το πετύχω δεν το ήξερε ο κ. Σαμαράς [...] Θα φόρτωνα τον Σαμαρά με τον Κασιδιάρη; Ο Σαμαράς έχει τη Μέρκελ και τον Σόιμπλε».

Για τον πρωθυπουργό είπε πως τους συνδέει μια φιλία 35 χρόνων και πως είναι και οι δύο «δαυλοί αναμμένοι στον βωμό της πατρίδας μας».

Ο κ. Μπαλτάκος είπε πως προσπάθησε να βοηθήσει με όλες του τις δυνάμεις γιατί η κεντροδεξιά παράταξη κινδυνεύει να χάσει τη δεξιά της πτέρυγα, κάτι που θα τη θέσει εκτός της πρωτοκαθεδρίας πολιτικού συστήματος. Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Μπαλτάκος είπε πως έκανε και τη δήλωση περί «αντικομμουνισμού» η οποία είχε ως στόχο να «πάρει» ψήφους από τη Χρυσή Αυγή εν όψει εκλογών.

Ο κ. Μπαλτάκος ισχυρίστηκε πως έδινε πληροφορίες προκειμένου να λάβει και ο ίδιος πληροφορίες για την Χρυσή Αυγή ενώ υπεραμύνθηκε της άποψής του ότι «οι διώξεις εναντίον ενός κόμματος δεν οδηγεί στην αποδυνάμωσή του. Χρειάζεται αδιαφορία, αφάνεια παρά να τους βγάζουμε στο προσκήνιο».

Στην ερώτηση του Νίκου Χατζηνικολάου για το εαν μπορεί να υπάρχουν και άλλες τέτοιου είδους συνομιλίες ο κ. Μπαλτάκος είπε πως έχει συναντηθεί κι άλλες φορές ωστόσο δεν θυμάται τι έχει πει ή αν έχει αναφερθεί στον Αντώνη Σαμαρά. «Ό,τι και να έχω πει είναι στον ίδιο καμβά», είπε.

Για τα οργισμένα τηλέφωνα από την Αμερική του κ. Σαμαρά στα οποία αναφέρεται στη συνομιλία με τον Ηλία Κασιδιάρη, ο κ. Μπαλτάκος είπε πως όσα ανέφερε τα είχε διαβάσει στον Τύπο.

Ο κ. Μπαλτάκος είπε πως απο χθές δεν έχει μιλήσει με τον Αντώνη Σαμαρά ενώ αποκάλυψε πως όταν τελείωσε το περιστατικό τηλεφώνησε αμέσως στο Μέγαρο Μαξίμου με τους κ. Σταμάτη και Μπούρα και τους ενημέρωσε πως θα παραιτηθεί.

Αναφορικά με την υποκλαπείσα συνομιλία ο πρώην γενικός γραμματέας της κυβέρνησης ισχυρίστηκε πως κανένα δικαστήριο δεν πρόκειται να την κάνει αποδεκτή γιατί είναι προϊόν εγκλήματος.

Σχολιάζοντας το περιστατικό με τον γιο του που διαδραματίστηκε στους διαδρόμους της Βουλής, ανέφερε ότι βρισκόταν μέσα στο γραφείο του όταν άκουσε φωνές. «Βγήκα έξω είναι απέναντι τα γραφεία. Ο γιος μου τους είδε να ανεβαίνουν, πήγε κατά πάνω τους και τους ρώτησε που είναι ο Κασιδιάρης. Εκείνοι τον ξέρουν, κατάλαβαν, άρχισαν να σπρώχνονται και να βρίζονται».

Οι χρυσαυγίτες έχουν μανία μηνύσεων, έλεγαν τα γνωστά «με κλώτσησε». «Οι άνθρωποι που έχουν κάνει όργια για τη βία διαμαρτύρονται για ένα σπρώξιμο και μια κλωτσιά» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα όπως είπε ο γιος του «είναι αξιωματικός των ΟΥΚ, δεν είναι τυχαίος, δεν είναι καθημερινός άνθιρωπος, έχει κώδικα τιμής που δεν περιλαμβάνει παράνομες μαγνητοσκοπήσεις».

Επίσης πρόσθεσε ότι αναζητείται και είναι στη διαδικασία του αυτοφώρου, έτσι δεν γνωρίζει τι θα πράξει. «Ο οιοσδήποτε επιλέγει αν θα πάει στο αυτόφωρο ή την άλλη μέρα που θα έχει λήξει το αυτόφωρο» ανέφερε.

Ερωτηθείς από τον Νίκο Χατζηνικολάου για το ποια πατρική συμβουλή θα έδινε στον γιο του ο κ. Μπαλτάκος είπε πως «αν τον βρω θα σας πω... Δεν εχω καμία επαφή μαζί του δεν μπορώ να τον βρω καν».



: http://newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.