Πέμπτη 24 Απριλίου 2014

Καρχιμάκης: «Εθνικό αναπτυξιακό σχέδιο», μια φωτοβολίδα χωρίς αποτέλεσμα

Για σοβαρά πολιτικά ερωτήματα που προκύπτουν από την πρόθεση της κυβέρνησης να καταθέσει μονομερώς εθνικό αναπτυξιακό σχέδιο, κάνει λόγο ο Μιχάλης Καρχιμάκης.

Ο κ. Καρχιμάκης ρωτά την κυβέρνηση εάν θα συνεχίσει να αναγνωρίζει μόνο τον εαυτό της και ζητεί να μάθει αν υπάρχει πολιτικό πλαίσιο διαλόγου με τα κόμματα και τους κοινωνικούς εταίρους.

Επειδή πληροφορούμαι ότι η κυβέρνηση του κ.Σαμαρά, σκέφτεται να καταθέσει μονομερώς κάποιο εθνικό αναπτυξιακό σχέδιο που επιμελήθηκαν ΚΕΠΕ ,ΙΟΒΕ κλπ,
ανακύπτουν σημαντικά πολιτικά ερωτήματα.

Υπάρχει πολιτικό πλαίσιο διαλόγου με τα κόμματα και τους κοινωνικούς εταίρους,έτσι ώστε ο καθένας απο την δική του οπτική να καταθέσει την δική του δημιουργική συμβολή, για την παραπέρα προσπάθεια που πρέπει να καταβληθεί για την χώρα;

Η κυβέρνηση θα συνεχίσει να αναγνωρίζει μόνο στον εαυτό της την πολιτική αυθεντία το πολιτικό αλάθητο και την πιστή υπηρέτηση της σε τεχνοκρατικές αντιλήψεις μονο, χωρίς πολιτικό πλαίσιο αναφοράς και περιφρόνηση των πολιτικών δυνάμεων και των κοινωνικών εταίρων.

Η δημοκρατία αγαπητοί κύριοι της δεξιάς κυβέρνησης Σαμαρά,και πολυ περισσότερο σε περιόδους κρίσης απαιτεί ευρύ πολιτικό και κοινωνικο διάλογο και οποίος αντέξει.

Η κοινωνία δεν μπορεί να μεταρυθμιστεί απο ενα πολιτικό σύστημα που της κραδαίνει το δάχτυλο.

Αλλιώς το οποίο εθνικό αναπτυξιακό σχέδιο χωρίς πολιτικό πλαίσιο και διάλογο θα τείνει να υπακούει μονο στις επικοινωνιακές ανάγκες του κ.Σαμαρά εν όψει εκλογών.

Μια φωτοβολίδα που θα σβήσει χωρίς αποτέλεσμα ,και ενα ΠΑΣΟΚ να παρακολουθεί αμήχανο.

http://newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.