Πέμπτη 18 Ιουλίου 2013

Ολόκληρο το εισαγγελικό πόρισμα για την εμπλοκή του Γ. Προβόπουλου στο σκάνδαλο της Proton [έγγραφα]

Μονόδρομο θεωρούν έγκυροι νομικοί κύκλοι τη σύνταξη κατηγορητηρίου σε βάρος του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιώργου Προβόπουλου...
για άμεση συνέργεια σε απιστία σε βαθμό κακουργήματος και σε νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, από την 2η ειδική ανακρίτρια, Ιωάννα Χατζάκη, που διερευνά το σκάνδαλο της Proton.

Το πόρισμα το οποίο συνέταξε και της διαβίβασε ο αντεισαγγελέας ΠρωτοδικώνΓιώργος Καλούδης – μετά από έγγραφη παραγγελία του οικονομικού εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη - για τις διαδικασίες πώλησης τον Δεκέμβριο του 2009 της Proton Bank, από την Τράπεζα Πειραιώς στον προσωρινά κρατούμενο σήμερα επιχειρηματία, Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, καταγράφει με κάθε λεπτομέρεια τις έκνομες ενέργειες των ελεγκτικών οργάνων της ΤτΕ.

Το directnews.gr αποκαλύπτει σήμερα, για λόγους δημοσίου συμφέροντος, ολόκληρο το εισαγγελικό πόρισμα, αφού οι Έλληνες πολίτες είναι εκείνοι οι οποίοι κλήθηκαν να πληρώσουν από το εισόδημά τους τα εκατοντάδες "χαμένα" εκατομμύρια ευρώ της λεγόμενης «υπόθεση Λαυρεντιάδη».

Ένας ακόμη βασικός λόγος της δημοσιοποίησης του πορίσματος είναι, να τεθεί φραγμός στην προσπάθεια κάποιων πολιτικών και οικονομικών παραγόντων να διασώσουν με κάθε τρόπο τους υπεύθυνους της ΤτΕ από τις βαρύτατες ποινικές τους ευθύνες. Διαβάστε ολόκληρο το πόρισμα.

http://kinisi75pasok.blogspot.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.