Τετάρτη 24 Ιουλίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΚΡΙΤΩΝ ΑΡΣΕΝΗΣ - ΣτΕ εναντίον Υπουργείου Πολιτισμού για την απόφαση μεταφοράς των αρχαίων της ανασκαφής Βενιζέλου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 24 Ιουλίου 2013


ΣτΕ εναντίον Υπουργείου Πολιτισμού για την απόφαση μεταφοράς των αρχαίων της ανασκαφής Βενιζέλου
Εξάμηνη αναστολή εκτέλεσης της απόφασης του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου (ΚΑΣ) για μεταφορά των αρχαίων της ανασκαφής του σταθμού Βενιζέλου του Μετρό Θεσσαλονίκης αποφάσισε το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ). Η αναστολή αποφασίστηκε προκειμένου το ΣτΕ να εκδικάσει την υπόθεση στις 15 Ιανουαρίου 2014.
Ακολουθούν οι δηλώσεις του ανεξάρτητου ευρωβουλευτή Κρίτωνα Αρσένη:
«Η απόφαση αποτελεί αναντίρρητα πλήγμα στο κύρος του Κεντρικού Συμβουλίου Αρχαιοτήτων, ένα σημαντικό θεσμό για την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς της χώρας μας. Καλώ την πολιτική ηγεσία του υπουργείου να υπερασπιστεί το κύρος του θεσμού και να μην προσπαθήσουν να παρακάμψουν το δικαστήριο επαναφέροντας το ζήτημα στο ΚΑΣ για νέα απόφαση, πριν την εκδίκαση της υπόθεσης. Καλώ την Αττικό Μετρό να προωθήσει άμεσα την έναρξη των αρχαιολογικών ερευνών στο χώρο της εισόδου του Σταθμού Βενιζέλου, πίσω από το Τζαμί Αλκαζάρ, προκειμένου να έχουμε την πλήρη εικόνα των ευρημάτων. Αξίζουν συγχαρητήρια στο Δήμο Θεσσαλονίκης, το Σύλλογο Ελλήνων Αρχαιολόγων και σε όλους όσους πάλεψαν για να γίνει σεβαστή η άποψη της κοινωνίας της Θεσσαλονίκης, για την ανάγκη διατήρησης των αρχαίων στον τόπο τους.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.