Παρασκευή 19 Ιουλίου 2013

Αναβρασμός στο ΠΑΣΟΚ μετά την αρνητική ψήφο του Π.Κουκουλόπουλου

Έντονη δυσαρέσκεια έχει προκαλέσει στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ η απόφαση του Π.Κουκουλόπουλου να καταψηφίσει το άρθρο 81 για τη Δημοτική Αστυνομία.
Αρκετοί βουλευτές ζήτησαν ακόμα και τη διαγραφή του, ενώ άλλοι υποστηρίζουν ότι θα πρέπει να αντικατασταθεί στη θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου.

Ο Ευ.Βενιζέλος δεν έχει γνωστοποιήσει τις προθέσεις, ενώ ο ίδιος ο βουλευτής Κοζάνης επέμεινε στην απόφασή του να καταψηφίσει το άρθρο, σχολιάζοντας μέσω Twitter ότι «η κρατικοποίηση της Δημοτικής Αστυνομίας είναι μεταρρύθμιση... Τουρκομπαρόκ».

Όπως αναφέρουν Τα Νέα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είχε δύο τηλεφωνικές επικοινωνίες με τον Π.Κουκουλόπουλο. «Καταλαβαίνω, πρόεδρε, ότι υπάρχει θέμα...» φέρεται να είπε στον κ. Βενιζέλο, ο οποίος δεν του ζήτησε να παραιτηθεί, μολονότι το βράδυ της κρίσιμης ψηφοφορίας, απευθυνόμενος σε στενούς του συνεργάτες, διερωτήθηκε: «Μήπως πρέπει να τον διαγράψω;».

Νωρίτερα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος έλεγε σε συνομιλητές του ότι επειδή δεν εξελέγη αλλά ορίστηκε στη συγκεκριμένη θέση, το πρέπον είναι να περιμένει την απόφαση του προέδρου.
Ο κ. Κουκουλόπουλος έλεγε ακόμη πως η καταψήφιση του άρθρου 81 είχε συμβολικό και προσωπικό χαρακτήρα καθώς ο ίδιος ως πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ είχε δρομολογήσει την ίδρυσή της.

Υποστήριξε μάλιστα πως εμφανίστηκε στη δεύτερη ανάγνωση του καταλόγου των βουλευτών για να μην επηρεάσει με την ψήφο του και άλλους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και δημιουργήσει κλίμα, ενώ ανέφερε ότι ψάχνοντας διαπίστωσε ότι το θέμα της Δημοτικής Αστυνομίας δεν ήταν προαπαιτούμενο για την τρόικα.

http://news.in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.