Δευτέρα 29 Ιουλίου 2013

Ο βρώμικος πόλεμος συνεχίζεται.

Πριν αλέκτωρ φωνήσαι τρις, ήρθε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο η απόλυτη επιβεβαίωσητου περιεχομένου της ανακοίνωσης του γραφείου του Γιώργου Παπανδρέου, σχετικά με την πρωτοσέλιδη στάση της Realnews εναντίον του και την σκοπιμότητα η οποία ώθησε τους υπευθύνους της εφημερίδας να πράξουν όσα έπραξαν.

Και μάλιστα, από τα χείλη δύο πρώην υπουργών της ΝΔ κατά την περίοδο των κυβερνήσεων του κ. Κώστα Καραμανλή, οι οποίοι ευθύνονται -εις το ακέραιον ο καθένας- για την πορεία της χώρας προς την χρεοκοπία.

Ο ένας, Υπουργός Εσωτερικών τότε, ευθύνεται μεταξύ άλλων για το κόστος που επέφεραν στο δημόσιο ταμείο εκατοντάδες χιλιάδες διορισμοί μέσα σε μια πενταετία (865.000, οι περισσότερες χωρίς έλεγχο ΑΣΕΠ!). Διορισμοί που γονάτισαν τη χώρα με τραγικά ελλείμματα που οδήγησαν σε ακόμη τραγικότερο χρέος που οδήγησε τη χώρα στα πρόθυρα χρεοκοπίας.

Ο άλλος, Υπουργός Υγείας τότε, ευθύνεται μεταξύ άλλων για την τερατώδη αύξηση της φαρμακευτικής δαπάνης, η οποία επέφερε στο δημόσιο ταμείο κόστος δισεκατομμυρίων Ευρώ (2,4 δισ. η φαρμακευτική δαπάνη το 2004, 5,28 δισ. το 2009!).

Σε αυτούς τους δύο πρώην Υπουργούς κατέφυγε χθες η Real - σίγουρα σιγά σιγά θα βρεθούν κι άλλοι «πρόθυμοι» - προκειμένου να βρει υποστηρικτές στο δημοσίευμά της, μέσω δηλώσεών τους στον ομώνυμο ραδιοφωνικό σταθμό.

Χρειάζεται κάποια άλλη απόδειξη της χωρίς έμπνευση, όπως αποδεικνύεται, αλλά και χωρίς αιδώ επιχείρησης που στήθηκε εναντίον του Γιώργου Παπανδρέου;

Καμία φαντασία πια. Που είναι οι ειδικοί, που είναι οι καθηγητές που από τηλεοράσεως και ραδιοφώνου, όπως συνέβαινε για μήνες και χρόνια ολόκληρα, θα μας “πείσουν” για το θεάρεστο έργο των κυβερνήσεων Καραμανλή και για το πόσο εγκληματίας είναι ο Γιώργος Παπανδρέου;

Μεγάλη προχειρότητα. Ή μήπως να περιμένουμε από Σεπτέμβρη τα νέα -καλύτερα σκηνοθετημένα- επεισόδια του βρώμικου πολέμου;

Ό,τι στήθηκε πάντως μέχρι τώρα, γύρισε μπούμερανγκ για τους κατασκευαστές του. Και τι δεν ζήσαμε, και τι δεν ακούσαμε: «Στημένο το Μνημόνιο», «Φούσκωσε το έλλειμμα», «Αρνήθηκε 30-50-80 δισ. που μας έδιναν οι Ρώσοι», «Στη λίστα Lagarde η Μαργαρίτα με 550 εκατομμύρια», «Έβγαλε δισ. ο Αντρίκος με τα CDS» κλπ, κλπ …

Δεν υπάρχει πλέον καμία αμφιβολία ότι ένας από τους βασικότερους λόγους που στήθηκε ο βρώμικος πόλεμος εναντίον του Γιώργου Παπανδρέου είναι για να διαγραφεί από τη συλλογική μνήμη το έγκλημα που συντελέστηκε εις βάρος της χώρας την περίοδο 2004-2009 και η ευθύνη για αυτά που ζούμε να μετατοπιστεί αποκλειστικά στην μετά το 2009 περίοδο.

Και ο άλλος βασικός λόγος πίσω από τον βρώμικο πόλεμο είναι ότι ο Γιώργος Παπανδρέου δεν προσκύνησε ποτέ κανέναν τους. Τόσο απλά. Το πλήρωσε κι αυτό βέβαια, αλλά δεν τους προσκύνησε.

Για αυτό και ο βρώμικος πόλεμος συνεχίζεται.

http://www.smartpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.