Τρίτη 16 Ιουλίου 2013

Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας, η σύγκριση και κάποια χρήσιμα συμπεράσματα #Παπακωνσταντίνου






Στον παραπάνω πίνακα συνοψίσαμε τα αποτελέσματα των τριών ψηφοφοριών που διεξήχθησαν στη βουλή και αφορούν στη λίστα Λαγκάρντ και τις κατηγορίες κατά Παπακωνσταντίνου. Είναι χαρακτηριστικό πως οι θετικές ψήφοι υπέρ Παπακωνσταντίνου κερδίζουν έδαφος στο χρόνο. Μάλιστα, στο αρχικό και κύριο αδίκημα της νόθευσης εγγράφου, φαίνεται ξεκάθαρα η ταλάντευση των μελών του κοινοβουλίου, με 67 παρών και 115 ψήφους συνολικά απέναντι στους 166 υπέρ της παραπομπής του Παπακωνσταντίνου στο ειδικό δικαστήριο. Τούτη η αλλαγή στάσης αποδεικνύει πώς οι κατηγορίες αποδομήθηκαν μερικώς στο χρόνο, ενώ τα αρχικά ατράνταχτα καταδικαστικά στοιχεία είχαν γυάλινα πόδια...

Σε αυτό το σημείο θέλω να τονίσω πως υπάρχει ακόμη μεγάλη μερίδα βουλευτών που ψήφισε δίχως να έχει επαρκή γνώση της υπόθεσης. Επί παραδείγματι, άκουσα βουλευτές να μιλούν ακόμη για τη μη πρωτοκόλληση του συνοδευτικού εγγράφου ενώ το έγγραφο δεν είχαν πρωτοκολλήσει ούτε οι Γαλλικές αρχές. Επίσης, σε κάποιους έγινε σαφές, μετά και την τοποθέτηση Παπακωνσταντίνου ότι ο Πρόεδρος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, κ. Φωκίων Γεωργακόπουλος, στην κατάθεσή του ξεκαθάρισε πως δεν προβλέπεται καταχώρηση στοιχείων διοικητικών πράξεων ή πληροφοριών που περιέχονται σε CD ή USB.

Επίσης, πρέπει να αναφέρω πως, δυστυχώς, πολλοί βουλευτές δε γνώριζαν ότι το USB που είχε παραδώσει ο Παπακωνσταντίνου στον Διώτη έχει χαθεί και η κατηγορία για νόθευση του αρχείου δεν ευσταθεί διότι απλούστατα δεν υπάρχει το αρχείο. Ακόμη, πολλοί δε γνωρίζουν ακόμη και σήμερα πως το αρχικό CD δε μπορεί να είναι γνήσιο ή αντίγραφο, καθώς αποτελεί ένα απλό αποθηκευτικό μέσο μεταφοράς και όχι ένα μουσικό CD εταιρίας. Τούτο πρακτικά σημαίνει πως ακόμη και αν ο Παπακωνσταντίνου είχε το αρχικό CD, δε θα μπορούσε να αλλάξει το κατηγορητήριο ούτε κατά ένα κόμμα. Αυτό που επίσης ταρακούνησε τους βουλευτές στην ομιλία Παπακωνσταντίνου ήταν το σημείο στο οποίο ο ίδιος εξήγησε πως δεν είχε λόγο να αφαιρέσει το όνομα συγγενή του που είχε μηδενικό λογαριασμό, καθώς τούτο θα αποτελούσε τον απόλυτο παραλογισμό.

Τέλος, είναι η πρώτη φορά που ο Παπακωνσταντίνου δείχνει παρέμβαση στο αρχείο, σε μεταγενέστερη χρονολογία από αυτή που το είχε στην κατοχή του. Παραθέτω το χαρακτηριστικό απόσμασμα της ομιλίας του: «Υπάρχει όμως και ένα στοιχείο που βγάζει κυριολεκτικά μάτι και το οποίο η Επιτροπή αντιπαρήλθε με μεγάλη ευκολία. Σύμφωνα με την πραγματογνωμοσύνη, στον υπολογιστή του Ειδικού Γραμματέα του ΣΔΟΕ που εξετάστηκε βρέθηκαν ίχνη τριών φακέλων με τις επωνυμίες: «Greece», «Greece – αντίγραφο», «Greece – Final», που περιείχαν αρχεία της λίστας. Αλλά τι θα πεί «Greece – final» (τελικό); Όλοι ξέρουμε ότι αρχεία με την ονομασία final δημιουργούν οι χρήστες όταν επεξεργάζονται κάποια αρχεία και σώζουν με αυτόν τον τίτλο την τελική επιθυμητή μορφή και περιεχόμενο».

Κάνω αυτή την αναφορά επειδή θεωρώ ότι αν οι βουλευτές λειτουργούσαν συνειδησιακά, αποφεύγοντας την κομματική γραμμή και είχαν καλύτερη γνώση των λεπτομερειών της υπόθεσης [σε αυτό βοήθησε και η κατασκευή του πορίσματος με στόχο την ενοχοποίηση του Παπακωνσταντίνου] θα κατέρριπταν με την ψήφο τους το κατηγορητήριο.

Ένα ακόμη ενδιαφέρον σημείο είναι το ζήτημα της παραγραφής, το οποίο είχαμε θέσει προ ημερών και επιβεβαίωσε με την ιδιότητα του συνταγματολόγου στην ομιλία του ο Λοβέρδος. Δυστυχώς, η προανακριτική προχώρησε σε πλήρη αυθαίρετη ερμηνεία του συντάγματος για τη μη παραγραφή, με σκοπό να επιτύχει την παραπομπή Παπακωνσταντίνου και τον στιγματισμό του ανεξάρτητα από την απόφαση του ειδικού δικαστηρίου.

Είχαμε πει σε προηγούμενό μας ποστ ότι ο Παπακωνσταντίνου ήταν μόνος απέναντι σε δέκα εκατομμύρια Έλληνες που δέχθηκαν αμελλητί την ενοχή του και μεις ένα τσούρμο που αποφασίσαμε να πάμε κόντρα στο ρεύμα και να υποστηρίξουμε την αθωότητα αυτού του ανθρώπου. Όμως, τα αποτελέσματα δείχνουν ότι, καταρχήν η κοινοβουλευτική ομάδα αλλάζει άποψη για την υπόθεση και εν συνεχεία το τσούρμο είναι μεγαλύτερο από τους αρχικούς μας υπολογισμούς #tsourmoReloaded

Αν μάλιστα σε όλα τούτα προσθέσουμε τις θετικές διαδικτυακές απόψεις κάποιων opinion leaders του διαδικτύου που μέχρι τώρα σιωπούσαν, το μόνο σίγουρο πλέον είναι ότι αυτή η μάχη μόλις ξεκίνησε.
Ειδικό δικαστήριο θέλησαν; Ελπίζω να είναι έτοιμοι γι᾽ αυτό διότι υπάρχει ως σοβαρό το ενδεχόμενο να το λουστούν.
http://www.epikairo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.