Πέμπτη 18 Ιουλίου 2013

ΞΕΡΕΤΕ ΠΟΙΟΙ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ; ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ. ΟΛΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΔΟΥΝ

Με τον Αντώνη Σαμαρά στο τιμόνι, η Ελλάδα έχει πετύχει πρωτόγνωρες διακρίσεις σε διεθνές επίπεδο.

Πλήθος καταδίκες για καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, κατακόρυφη άνοδος του νεοναζισμού, κατρακύλα στις λίστες διαφάνειας και ελευθερίας του Τύπου, δραματική μείωση του βιοτικού επιπέδου των πολιτών, ευρωπαϊκή πρωτιά στην ανεργία και την διαφθορά, εκτροχιασμός του χρέους, πλήρης απαξίωση από επενδυτές…


Άλλά επειδή εχθρός του κακού είναι το χειρότερο, μετά το φιάσκο του χειρισμού του κλεισίματος της ΕΡΤ ο πρωθυπουργός αποφάσισε να προχωρήσει σε ανασχηματισμό, για να δώσει στην καταρρέουσα κυβέρνησή του λίγους μήνες ζωής ακόμα.

Ας ρίξουμε μια ματιά σε μερικά πρόσωπα-κλειδιά του νέου κυβερνητικού σχήματος.

ΑΝΤΏΝΗΣ ΣΑΜΑΡΆΣ: ΑΠΌ ΠΙΤΣΑΔΌΡΟΣ, ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΌΣ



 Το βιογραφικό του πρωθυπουργού εμπνέει σιγουριά ακόμα και στον πλέον απαισιόδοξο Έλληνα.
Βούτηξε στα βαθειά νερά από μικρός, μιας και ως φοιτητής στις ΗΠΑ άνοιξε μια πιτσαρία με έναν φίλο του, η οποία έσκισε (άλλες πηγές που λένε πως ήταν απλός υπάλληλος, κρίνονται ανακριβείς).

Γυρίζοντας στην Ελλάδα, ο Αντώνης Σαμαράς πολιτεύτηκε με τη Νέα Δημοκρατία, αποστάτησε και έριξε την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Αμέσως μετά ίδρυσε το κόμμα Πολιτική Άνοιξη, το οποίο πήγε άπατο.

Στη συνέχεια πέρασε μία περίοδο κατάθλιψης («πέρασα 11 χρόνια κοιτώντας τους τοίχους του σπιτιού μου», δήλωσε ο ίδιος το 2011 στην Wall Street Journal) και τελικά επέστρεψε στη Νέα Δημοκρατία ως αρχηγός, πιστός στη δήλωσή του πως «δεν επιστρέφω στη ΝΔ ακόμα και ως αρχηγός της».

Άξιος!

---------------------------------------------------------------------------------------------------

ΑΝΤΙΠΡΌΕΔΡΟΣ & ΥΠΟΥΡΓΌΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΏΝ: ΕΥΆΓΓΕΛΟΣ ΒΕΝΙΖΈΛΟΣ

 Δικηγόρος και συνταγματολόγος, από το 1993 εκλέγεται ανελλιπώς βουλευτής και έχει περάσει από τα Υπουργεία Τύπου, Μεταφορών & Επικοινωνιών, Δικαιοσύνης, Ανάπτυξης, Πολιτισμού, Εθνικής Άμυνας και Οικονομικών.

Με απλά λόγια, είχε κεντρική θέση σε όλες σχεδόν τις κυβερνήσεις των τελευταίων 20 χρόνων -και όλοι ξέρουμε πόσο καλά τα πήγαν όλες τους, έτσι;

Στις μεγαλύτερες επιτυχίες του συγκαταλέγεται ο νόμος περί ευθύνης υπουργών, το περιβόητο άρθρο 384 του Ποινικού Κώδικα με το οποίο ξελάσπωσε φωτογραφικά τον φίλο του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη από το σκάνδαλο της Proton Bank καθώς και ο μοναδικής ευφυίας, διαφάνειας και εντιμότητας χειρισμός του στο θέμα της λίστας Λαγκάρντ.

Άξιος!
---------------------------------------------------------------------------------------------------


ΥΦΥΠΟΥΡΓΌΣ ΠΑΡΆ ΤΩ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΏ & ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΌΣ ΕΚΠΡΌΣΩΠΟΣ: ΣΊΜΟΣ ΚΕΔΊΚΟΓΛΟΥ


Ο Σίμος Κεδίκογλου κέρδισε με το σπαθί του τη θέση «παρά τω Πρωθυπουργώ», με τη γενναία δήλωσή του για τα λαμόγια που έτρωγαν δημόσιο χρήμα στην ΕΡΤ.

Λαμόγια σαν τους 24 που ο ίδιος διόρισε με προσωπικές πιέσεις στην ΕΤ3. Ή και σαν τον ίδιο, που αν και «ποτέ δεν διορίστηκε στην ΕΡΤ», κάτι ρακούν του υπέγραψαν σύμβαση αορίστου χρόνου έτσι ώστε να φύγει για μετεκπαίδευση μετ' αποδοχών στην Αμερική πριν γυρίσει για να κάνει καριέρα δίπλα στην Ρούλα Κορομηλά.

Άξιος!
---------------------------------------------------------------------------------------------------


ΥΠΟΥΡΓΌΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΏΝ : ΓΙΆΝΝΗΣ ΣΤΟΥΡΝΆΡΑΣ

Υπουργός Οικονομικών : Γιάννης Στουρνάρας

Στο σημαντικότερο πόστο, όσον αφορά στη διαχείριση της κρίσης, ο Αντώνης Σαμαράς τοποθέτησε έναν άνθρωπο τον οποίο δεν τον ψήφισε ούτε η μάνα του.

Όχι, σοβαρά: ούτε η μάνα του. Βλέπετε, ο Γιάννης Στουρνάρας δεν ήταν υποψήφιος στις εκλογές. Δεν τον επέλεξε ο ελληνικός λαός για να διαχειριστεί τις τύχες του. Διορίστηκε ως υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας & Ναυτιλίας από τον Κάρολο Παπούλια τον Μάιο του 2012 και ο Σαμαράς τον προήγαγε σε Υπουργό Οικονομικών όταν πήρε την πρωθυπουργία ένα χρόνο αργότερα.

Στιγμή δόξας του νεόκοπου πολιτικού, η ανάδειξή του ως ο 17ος καλύτερος υπουργός Οικονομικών στην Ευρώπη για το 2012 από τους Financial Times (λεπτομέρεια: οι υποψήφιοι ήταν όλοι κι όλοι 19, και στις επιμέρους κατηγορίες ο Στουρνάρας ήταν 19ος και τελευταίος στην οικονομική αξιολόγηση και 15ος στην αξιοπιστία).

Άξιος!

---------------------------------------------------------------------------------------------------

ΥΠΟΥΡΓΌΣ ΥΓΕΊΑΣ: ΣΠΎΡΟΣ-ΆΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΆΔΗΣ
Υπουργός Υγείας: Σπύρος-Άδωνις Γεωργιάδης

Γραφικός, φωνακλάς, τηλεμαϊντανός, επηρμένος, με ακροδεξιό παρελθόν και εμφιλιοπολεμική ρητορική, ο Άδωνις Γεωργιάδης είναι ίσως το πιο χαρακτηριστικό πρόσωπο αυτής της κυβέρνησης.
Όντας βασικό στέλεχος του ακροδεξιού ΛάΟΣ, μέσα από την τηλεοπτική του εκπομπή «Ελλήνων Έγερσις» πάλευε επί χρόνια με μεράκι να κάνει mainstream τον φασισμό, στρώνοντας ουσιαστικά τον δρόμο για την πιο σκληρή και αιματοβαμμένη εκδοχή του ΛάΟΣ, την Χρυσή Αυγή. Η παρουσίαση του φιλοναζιστικού πονήματος του Κώστα Πλεύρη «Εβραίοι: όλη η αλήθεια» ως «το αγαπημένο μου βιβλίο» αποτελεί χρυσή σελίδα σε αυτή του την προσπάθεια.

Ο Άδωνις πήρε μια τζούρα εξουσίας όταν τοποθετήθηκε στο Υπουργείο Ανάπτυξης ως υφυπουργός Ναυτιλίας της κυβέρνησης Παπαδήμου (η αντικατάσταση των πινακίδων του υπουργείου με νέες σε πολυτονικό σύστημα αποτελεί μνημείο γραφικότητας), γλυκάθηκε και πήρε μεταγραφή στη Νέα Δημοκρατία όταν ο Καρατζαφέρης αποφάσισε να αποχωρήσει από την κυβέρνηση.


Κοινό του χαρακτηριστικό με τον Αντώνη Σαμαρά, η επιχειρηματική σταδιοδρομία εκτός πολιτικής:πιτσαρία ο Αντώνης, βιβλιοπωλείο ο Άδωνις. Ένα βιβλιοπωλείο το οποίο όμως μάλλον δεν έσκιζε, μιας και έκλεισε πρόσφατα έπειτα από καταγγελίες εργαζόμενών του για παράνομες μειώσεις.

Α, επίσης, το όνομα της συζύγου του βρίσκεται στη λίστα Λαγκάρντ, ενώ ο ίδιος είναι μέλος της προανακριτικής επιτροπής για αυτή την υπόθεση. Η διαφάνεια στα καλύτερά της…
Άξιος!
---------------------------------------------------------------------------------------------------

ΥΠΟΥΡΓΌΣ ΔΗΜΌΣΙΑΣ ΤΆΞΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΊΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΊΤΗ: ΝΊΚΟΣ ΔΈΝΔΙΑΣ
Βίαιη καταστολή κάθε κοινωνικής διαμαρτυρίας. Χρήση των ΜΑΤ ως ιδιωτικό στρατό κατοχής της καναδικής El Dorado Gold και του Μπόμπολα στις Σκουριές. Προστασία των ταγμάτων εφόδου της Χρυσής Αυγής. Βασανισμοί αντιφασιστών. Photoshop σε συλληφθέντες «για να είναι αναγνωρίσιμοι» μετά την κακοποίησή τους. Και, φυσικά, πλήρης κάλυψη -και βράβευση, σε κάποιες περιπτώσεις- των αστυνομικών που έκαναν όλα τα παραπάνω.

Με τόσες επιτυχίες μέσα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα, ήταν αναμενόμενο ο Νίκος Δένδιας να παραμείνει αμετακίνητος.
Πάντως ο υπουργός χρειάζεται 5-6 ακόμα ειδικούς συμβούλους σε νομικά θέματα. Στον Guardian ακόμα περιμένουν την μήνυσή του και κινδυνεύουν να πάθουν κράμπες στους κοιλιακούς από τα γέλια…

Άξιος!
-----------
----------------------------------------------------------------------------------------
ΥΠΟΥΡΓΌΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΎ: ΌΛΓΑ ΚΕΦΑΛΟΓΙΆΝΝΗ
Η ΑΛΛΙΩΣ-

Άξιοι! (Όταν ένας πρώην πιτσαδόρος αναλαμβάνει να στελεχώσει κυβέρνηση, η πορεία είναι προδιαγεγραμμένη: Πουτανέσκα όλα!)


 Κόρη του σεσημασμένου προστάτη εμπόρων ναρκωτικών και πρώην υπουργού της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννη Κεφαλογιάννη.

Το ότι παραμένει στη θέση της, μετά την επική ξεφτίλα του παραπάνω διαφημιστικού flashmob, οφείλεται μάλλον στο ότι κερνάει τον Σαμαρά από το εμπόρευμα των φίλων του μπαμπά της.

Άξια!

---------------------------------------------------------------------------------------------------

ΥΠΟΥΡΓΌΣ ΥΠΟΔΟΜΏΝ, ΜΕΤΑΦΟΡΏΝ & ΔΙΚΤΎΩΝ: ΜΙΧΆΛΗΣ ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ

Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Ο άνθρωπος που υπέγραψε το πρώτο μνημόνιο χωρίς καν να το έχει διαβάσει, και στη συνέχεια υπερασπίστηκε αυτή του την ενέργεια ως σωστή.

Ε, τι, θέλετε κι άλλα;


Άξιος!
---------------------------------------------------------------------------------------------------
ΥΠΟΥΡΓΌΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΉΣ ΜΕΤΑΡΡΎΘΜΙΣΗΣ & ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΉΣ ΔΙΑΚΥΒΈΡΝΗΣΗΣ: ΚΥΡΙΆΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΆΚΗΣ
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ένα λιτό αλλά μεστό βιογραφικό. Πολύ λιτό, βασικά. Τρεις λέξεις όλες κι όλες: «υιός Κωνσταντίνου Μητσοτάκη».

Και το υπουργείο που του δώσανε, του ταιριάζει γάντι.


Άξιος!
---------------------------------------------------------------------------------------------------
ΥΠΟΥΡΓΌΣ ΝΑΥΤΙΛΊΑΣ: ΜΙΛΤΙΆΔΗΣ ΒΑΡΒΙΤΣΙΏΤΗΣ
Άλλος ένας πολιτικός με βιογραφικό τριών λέξεων: «υιός Ιωάννη Βαρβιτσιώτη».

Επίσης, όπως και ο Άδωνις, είναι μέλος της προανακριτικής επιτροπής για τη λίστα Λαγκάρντ. Στην οποία περιλαμβάνεται επίσης όνομα συγγενικού του προσώπου.

Στα παραπάνω, προσθέστε και μια πολύ επιτυχημένη μπίζνα στο real estate (κάποιοι κακοπροαίρετοι θα το πουν σκάνδαλο με off-shore, αλλά αυτοί δεν ξέρουν από ανάπτυξη), και έχετε την πλήρη εικόνα.

Άξιος!

http://venceremos33.blogspot.gr

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.