Κυριακή, 14 Ιουλίου 2013

Ο Γιώργος Παπανδρέου στηρίζει τους σοσιαλιστές της Πορτογαλίας

Την αλληλεγγύη και τη στήριξή του στους σοσιαλιστές τηςΠορτογαλίας, εξέφρασε ο Γιώργος Παπανδρέου σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον ηγέτη του Σοσιαλιστικού Κόμματος της χώρας, Αντόνιο Ζοζέ Σεγκούρο.

Κατά τη διάρκεια της επικοινωνίας τους αντάλλαξαν απόψεις για τις εξελίξεις στην Ευρώπη και την Ευρωζώνη καθώς και για τις εξελίξεις στις χώρες του Ευρωπαϊκού Νότου και κυρίως στις χώρες που βρίσκονται σε καθεστώς προγραμμάτων δημοσιονομικής προσαρμογής, όπως η Ελλάδα και η Πορτογαλία.

Κοινή ήταν η εκτίμηση, πως η ΕΕ πρέπει πλέον να αποδεχθεί ότι η λιτότητα ως μοναδική διάσταση ενός προγράμματος δεν μπορεί να αποδώσει τα προσδοκόμενα αποτελέσματα και ότι θα πρέπει να μεταβούμε από τη βίαιη δημοσιονομική προσαρμογή στην δημοσιονομική υπευθυνότητα, δίνοντας παράλληλα μεγαλύτερη έμφαση στην μεταρρυθμιστική προσπάθεια ανάλογα με τις ανάγκες κάθε χώρας.

Ο πρώην πρωθυπουργός, επισήμανε ότι απαιτείται:

- αφενός μεν μια ισχυρή δόση αναπτυξιακών πολιτικών για ολόκληρη την
Ευρώπη, με κοινά προγράμματα που θα ενοποιήσουν τον Ευρωπαϊκό χώρο
και
θα φέρουν νέες θέσεις εργασίας ιδιαιτέρως δε για τους νέους ανθρώπους,
- αφετέρου δε προώθηση των αναγκαίων για κάθε χώρα μεταρρυθμίσεων, που
θα χτυπούν τις πραγματικές αιτίες των προβλημάτων.

Επισήμανε ακόμη ότι, με δεδομένο το κλίμα που έχει διαμορφωθεί από την συνεχιζόμενη λιτότητα, γίνεται δυσκολότερο και το περιβάλλον για μεταρρυθμίσεις, καθώς οι πολίτες -δικαιολογημένα σε μεγάλο βαθμό- αντιλαμβάνονται τις μεταρρυθμίσεις ως ένα ακόμη "μέσο" που περιορίζει δικαιώματα κι εισοδήματα.

http://www.newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.