Δευτέρα 29 Ιουλίου 2013

Απάντηση στον Παυλόπουλο: Ετσι απλά...Επικεφαλής Eurostat: Έτσι μας κορόιδευαν την περίοδο 2004-2009 οι Έλληνες με το χρέος

Της Μαρίας Ξηρού

Κάθε φορά που ζητούσαμε από τις Ελληνικές Αρχές να εξηγήσουν κάποια ακατανόητα ή αμφίβολα στοιχεία, λαμβάναμε την επίσημη απάντηση ότι τα δεδομένα ήταν σωστά. Δεν ήμασταν σε θέση να αποδείξουμε το αντίθετο. Αυτό το κενό στη νομοθεσία καλύφτηκε μόνο το 2010. Και θυμάμαι καλά ότι ο Ζ. Κ. Γιουνκέρ είχε παραδεχτεί ότι ήταν μεγάλο λάθος το ότι δε είχε η Eurostat αυτή τη δυνατότητα από το 2005. Στην έκθεσή της, το 2010, η Επιτροπή εμφανίσθηκε πολύ αυστηρή. Δήλωσε κατηγορηματικά ότι η Ελλάδα είχε εσκεμμένα παραδώσει εσφαλμένα στοιχεία. Μπορείτε να φανταστείτε πόσο αυτές οι εκφράσεις είναι ασυνήθιστες στο στόμα της Επιτροπής!

To πρόβλημα των swaps συζητήθηκε επί μακρόν, ανάμεσα στο 2005 και το 2008 και τελικώς αποφασίσθηκε πως έπρεπε να δηλωθεί η ύπαρξη τους. Αλλά οι Ελληνικές Αρχές μας έλεγαν ότι τα swaps δεν ήταν σημαντικά για τον υπολογισμό του ελλείμματος τους, πράγμα που απλά δεν ήταν αληθές. Ακόμη μία φορά, δεν ήμασταν σε θέση να αποδείξουμε το αντίθετο. Αποκτήσαμε πρόσβαση στα ελληνικά ντοκουμέντα μόνο το 2010 . Επισκέφτηκα τότε προσωπικά την Ελλάδα, για μεγάλο χρονικό διάστημα και συζήτησα με πολλά μέλη της κυβέρνησης, ζητώντας τους... να μας παραδώσουν όλα τα στοιχεία εκείνα που χρειαζόμασταν. Δημοσιεύσαμε τότε, το Νοέμβριο του 2010, οριστικά στοιχεία που έδειχναν ένα έλλειμμα της τάξης του 16% του ΑΕΠ.

ΕΤΣΙ ΑΠΛΑ…….
Ο Γ.Α.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ήταν αυτός που παρέλαβε από εσάς το 2009 μια χώρα αναξιόπιστη, βουτηγμένη στην διαφθορά και στην αδιαφάνεια και με το παγκόσμιο κύρος ,την εμβέλειά του και ως Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς επισκέφτηκε όλους τους ηγέτες των άλλων χωρών και αποκατάστησε την χαμένη αξιοπιστία της.


ΕΤΣΙ ΑΠΛΑ………..

Ο Γ.Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ήταν αυτός που μίλησε για λογοδοσία και εφάρμοσε πρώτος την διαφάνεια στο κράτος, μέχρι τότε άγνωστη λέξη ήταν για εσάς η ΔΙΑΥΓΕΙΑ,ΤΟ OPEN-GOV
,η ηλεκτρονική διακυβέρνηση. Εν κρυπτώ κύριε πρώην υπουργέ επί διακυβέρνησης σας λειτουργούσε ο κρατικός μηχανισμός, προμήθειες, προσλήψεις κ.λ.

ΕΣΤΙ ΑΠΛΑ……..

Ο Γ.Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ είναι αποδεκτός από τα μεγαλύτερα πανεπιστήμια της υφηλίου. Δεν μπορείτε βέβαια να το κατανοήσετε και να αποδεχτείτε αυτή την αποδοχή
, γιατί προφανώς έχετε ως παράδειγμα τον Καραμανλή και θεωρείται , ότι η προσφορά των π. Πρωθυπουργών πρέπει να εξαντλείτε στις ταβέρνες ……..

ΕΣΤΙ ΑΠΛΑ……..

Το ποιος εξαπάτησε τον Ελληνικό λαό το γνωρίζουμε καλά, παρ’ όλη την προσπάθεια να μεταθέσετε τις ευθύνες.
Ο αρχηγός σας μιλούσε για ισχυρή οικονομία, εκτός βέβαια και μιλούσε για την επιχειρηματική δραστηριότητα της ταβέρνας που σύχναζε……

ΕΣΤΙ ΑΠΛΑ……..

Το ύφος της συνέντευξής σας καταδεικνύει «το ήθος του πολιτικού άνδρα» και απαντάει και στο ερώτημα γιατί δεν σταματάει ο κατήφορος στην χώρα μας…….

Πολύ μικρός ……να για κρίνετε τον Γ.Α.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ.

ΕΣΤΙ ΑΠΛΑ……..


Όσο για τα «λεφτά υπάρχουν» ………σας λέμε ΝΑΙ υπήρχαν ,στο Βατοπέδι ……….τις «οφ σορ» εταιρείες και στους λογαριασμούς κάθε λογής φοροφυγάδων προστατευόμενων σας.

ΕΣΤΙ ΑΠΛΑ……..

«ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΣΘΕ, ΝΑ ΟΜΙΛΕΙΤΕ»




ΞΗΡΟΥ ΜΑΡΙΑ

Μέλος Νομαρχιακής Επιτροπής Καταστατικού και Πιστοποίησης

ΠΑΣΟΚ ΑΧΑΊΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.