Τρίτη 23 Ιουλίου 2013

Ποιοι είμαστε;

Είμαστε ενεργοί πολίτες του διαδικτύου, με κοινές ανησυχίες και ενδιαφέρον για την πολιτική ως εργαλείο υπηρέτησης της κοινωνίας. Δεν είμαστε οργανωμένοι σε κόμματα ή πολιτικούς φορείς. Μας συνδέει η κοινή πολιτική καταγωγή και τα κοινά οράματα που δημιουργήθηκαν μέσα από την παρουσία μας στο σοσιαλιστικό κίνημα. Ο λόγος που μας ένωσε είναι η διαρκής ανάγκη της «αλλαγής» των κατεστημένων νοοτροπιών και η σύγκρουση με την κομματική εκμετάλλευση της πολιτικής. Μας εμπνέουν οι αρχές, το όραμα, οι αξίες, το ήθος, η εντιμότητα και η τόλμη του Γιώργου Παπανδρέου.

Θεωρούμε ότι η πολιτική πρέπει να έχει στο επίκεντρο τον άνθρωπο και να υπάρχει για να τον υπηρετεί. Θεωρούμε ότι τα κόμματα πρέπει να είναι μέσα άσκησης άμεσης δημοκρατίας από το λαό για το λαό & φυτώρια ανάδειξης νέων ανθρώπων με όρεξη για δημιουργία.

Επιθυμούμε να καυτηριάζουμε και να αλλάξουμε τις νοοτροπίες του παρελθόντος, που έβλεπαν το κόμμα ως «στρατό» σε όλα τα επίπεδα και το κράτος ως «λάφυρο» ολίγων «εκλεκτών» ημετέρων.

Η διετία 2009-2011 ήταν κομβική για τη χώρα μας. Επιχειρήθηκαν πολλές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις από πρωτοβουλίες του Γ. Παπανδρέου, για τη διόρθωση χιλιάδων «κακώς κειμένων» των προηγούμενων δεκαετιών. Φυσικά, όσοι με το προηγούμενο καθεστώς εκμεταλλευόταν το δημόσιο χρήμα προς όφελος τους, αντέδρασαν λυσσαλέαμε αποκορύφωμα την υπονόμευση που οδήγησε στην παραίτηση του Γ. Παπανδρέου από την πρωθυπουργία, την οποία με ευρεία πλειοψηφία του ανέθεσε ο ελληνικός λαός.
Ο αγώνας ήταν άνισος. Τα συμφέροντα, έχοντας στα χέρια τους την ενημέρωση και τη ροή των πληροφοριών που έφταναν στους πολίτες, αμέσως άρχισαν να επιτέθενται, ακυρώνοντας στην πράξη τις μεταρρυθμίσεις του ίδιου και των στενών συνεργατών του.

Η κατάσταση στο ευρωπαϊκό μέτωπο, δεν ήταν καλύτερη. Διαρκής υπονόμευση εσωτερικά και εξωτερικά ακόμη και από υποτιθέμενους στενούς συνεργάτες. Ευρωπαίοι πολιτικοί ανεπαρκείς για τις πρωτόγνωρες καταστάσεις της περιόδου. Η ιδέα του κοινούευρωπαϊκού ομολόγου, το οποίο θα έδινε λύσεις χρηματοδότησης και κυρίως χρόνο προσαρμογής στις χώρες του ευρωπαϊκού νότου, πολεμήθηκε λυσσαλέα και ουδέποτε εφαρμόστηκε.

Ακόμα η κορυφαία ιδέα της έκφρασης του ελληνικού λαού μέσω του δημοψηφίσματος, προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση των ευρωπαίων πολιτικών, καθώς είδαν τα συμφέροντα τους να κινδυνεύουν. Οι καρεκλοκένταυροι του εσωτερικού εκμεταλλεύτηκαν την κατάσταση για προσωπικά οφέλη.

Σήμερα, μας κυβερνά ότι χειρότερο παρουσίασε η πολιτική ιστορία αυτού του τόπου. Είναι ένα ετερόκλητο σύνολο ανθρώπων χωρίς κανένα ενδιαφέρον για τον πολίτη και τηχώρα, παρά μόνο τη σύνδεση που απαιτεί η διατήρηση της εξουσίας… Η αξιωματική αντιπολίτευση ταλαντεύεται σε νεφελώδεις θέσεις & απόψεις, συχνά πολλέςδιαφορετικές ή αλληλοαναιρούμενες... Το αποτέλεσμα; Ο χειμαζόμενος πολίτης να στρέφεται όλο και περισσότερο στο «τσίρκο» της Χρυσής Αυγής.

Λόγω των παραπάνω και επειδή η επίσημη ενημέρωση βρίσκεται απόλυτα στα χέρια των συμφερόντων, προχωρήσαμε στη δημιουργία αυτού του ιστολογίου με μοναδικό σκοπό την ανάδειξη των θεμάτων που απασχολούν τους πολίτες & την κοινωνία.
Το ιστολόγιο αυτό, ανήκει σε όλους εσάς, στους αναγνώστες του και όχι σε εμάς που το διαχειριζόμαστε. Επίσης, είναι πάντα ένα βήμα διαλόγου, και συνεπώς ανοιχτό σε δημοσιεύσεις ή άρθρα ή καταγγελίες που επιθυμείτε να δημοσιευτούν.

Είμαστε ο Τάσος, ο Θωμάς και η Μαργαρίτα και σας ευχαριστούμε για τις σχεδόν 300.000 αναγνώσεις σελίδων μέχρι σήμερα! Συνεχίζουμε…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.