Πέμπτη 11 Ιουλίου 2013

Ζούμε με τον φόβο... του φόβου!!!

Θα έχετε καταλάβει ότι ένα από τα εγκλήματα που έχουν συντελεστεί κατά των Ελλήνων πολιτών είναι η διασπορά του ΦΟΒΟΥ!!! Έχει αφήσει την εντύπωση μιας αρρώστιας από εκείνες που πέφτουν σαν μεγάλες επιδημίες, μάστιγες του Θεού, σαρώνουν πλατιά ανθρώπινα σύνολα, προκαλούν γενικότερες ψυχικές αλλοιώσεις, ένα αίσθημα απέραντης φρίκης, φέρνουν στην επιφάνεια πληγές κρυμμένες, κι αφού πια φύγουν τις δηλητηριάζουν, βρικολακιάζουν με την τρομάρα πως το κακό δεν ξερριζώθηκε, κάπου σιγοβράζει, λουφάζει και πως πολλοί φαινομενικά γεροί, είναι μολυσμένοι, έτσι που να γίνονται κίνδυνος για τους υπόλοιπους...

Παρακολουθώ με προσοχή όσα συμβαίνουν στην ελληνική κοινωνία από τότε που άρχισε η οικονομική κρίση και διαπιστώνω, όπως φαντάζομαι οι περισσότεροι θα το έχουν διαπιστώσει, ότι μια παράδοξη θλίψη έχει απλωθεί σε όλη την επικράτεια, που κάνει τις ψυχές να αρρωσταίνουν, να μην ξέρουν γιατί τις κυριεύει ώρες-ώρες η θλίψη για τον εαυτό τους και η λύπηση για τους άλλους. Είναι οι διάφορες κοινωνικές ομάδες που ανάλογα με τα μέτρα που εξαγγέλλονται, ξεσηκώνονται και διαμαρτύρονται και φτάνουν και σε ακραίες αντιδράσεις.
Αυτό που βλέπουμε να πλανιέται πάνω από τη χώρα μας είναι το φάντασμα της απερίγραπτης και ανυπολόγιστης απανθρωπίας.
 
Ο ΦΟΒΟΣ κυριαρχεί παντού. Φόβος για να μη χαθεί η δουλειά, φόβος για να μην κλείσει η επιχείρηση, φόβος για να μην κοπεί η σύνταξη, φόβος για να μην μπει στους λογαριασμούς κάποιο καινούργιο χαράτσι...

Ο ΦΟΒΟΣ που προκαλεί μια ψυχική κρίση, γιατί κλονίζει την εμπιστοσύνη στην ίδια τη σύσταση της κοινωνίας, στο κράτος, στους θεσμούς, στο ανθρώπινο γένος.

Ο ΦΟΒΟΣ γιατί όλοι νιώθουμε ότι έχουν ξεπεραστεί κάποια όρια ανθρώπινης αντοχής, αλλά διαπιστώνουμε με βαριά πίκρα ότι από τη μεριά των πολιτικών ηγεσιών, σε Ελλάδα και Ευρώπη, εμφιλοχωρεί ένας σαδισμός που τους έχει κυριέψει κι αυτό αρχίζει πλέον να μας αφορά όλους. Ένας απίστευτος σαδισμός, μια σκληρότητα, μια φονική μανία, που συναρτώνται με τον... πατριωτισμό και τον αγώνα για τη σωτηρία της πατρίδας!!!

Ο ΦΟΒΟΣ που έχει ανοίξει πληγές και μηδενίζει τις ελπίδες, που έχει διασπείρει ψυχική ερήμωση, ντροπή, στραπατσαρισμένες αξίες, ολέθριες έξεις.

Δεν μπορώ να ξέρω αν γι' αυτούς που κυβερνάνε και αποφασίζουν είναι απόλαυση η άσκηση της εξουσίας ή ξεγελιόνται περισσότερο απ' όσο κατορθώνουν να ξεγελούν. Καθημερινά δίνουν παραστάσεις που έχουν κύρος, υποβλητικότητα και σοβαρότητα [και οι τρεις λέξεις σε εισαγωγικά], μονάχα για τους ίδιους τους "ηθοποιούς", ενώ το κοινό πιστεύει ακράδαντα ότι παρακολουθεί μια παρωδία!!!

Ν.ΛΑΓΚΑΔΙΝΟΣ
http://nikoslagadinos.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.