Τετάρτη 17 Ιουλίου 2013

«Να φέρετε τη μάνα σας και τον πατέρα σας να ψηφίσει»

Άκουσα την ομιλία του Γιώργου Γεωργαντά, βουλευτή Κιλκίς της ΝΔ, στη συνεδρίαση της βουλής για την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου και εξεπλάγην από τη θέρμη με την οποία υποστήριξε το θεσμό του ΑΣΕΠ. Μάλιστα, ο ίδιος έκανε και διαχωρισμούς, εξηγώντας αναλυτικά ότι υπάρχουν 3 κατηγορίες ανθρώπων που πέρασαν μέσω ΑΣΕΠ. Οι πρώτες δύο αφορούν σε διαδικασίες που έγιναν ή μοριοδοτήθηκαν μέσω ΑΣΕΠ και μία τρίτη, μεμπτή, στην οποία το ΑΣΕΠ είχε αποκλειστικά και μόνο την εποπτεία επί της διαδικασίας και όχι τα κριτήρια εισαγωγής...

Η θέρμη με την οποία ο νεοεκλεγείς βουλευτής υπερασπίστηκε το θεσμό του ΑΣΕΠ προφανώς και θα προκάλεσε το θαυμασμό στους μη γνωρίζοντες τις πραγματικές απόψεις του συγκεκριμένου βουλευτή. Ποιες είναι αυτές; Επιστρέφουμε ένα χρόνο πίσω, σε μία προεκλογική εσωκομματική διαδικασία της ΝΔ στο νομό Κιλκίς και παραθέτουμε απόσπασμα από την ομιλία του Γεωργαντά:

"Επίσης καθοριστικός θα είναι ο ρόλος της τοπικής αυτοδιοίκησης στην πίεση ή στην υπενθύμιση σε ανθρώπους που ωφελήθηκαν από την ΝΔ, σε ανθρώπους που βόλεψαν επί ΝΔ, σε ανθρώπους που πήρανε συμβάσεις από τη ΝΔ, εννοώ συμβάσεις έργου, συμβάσεις ορισμένου χρόνου, άλλοι που πήγανε στα στέιτζ... Σε αυτούς να τους θυμίσουμε ότι πρέπει να προσφέρουν κάποια υπηρεσία, πρέπει να πάνε εκλογικοί αντιπρόσωποι, πρέπει να φέρουν την μάνα τους και τον πατέρα τους να ψηφίσει, ξέρουμε όλοι ποιοι είναι αυτοί, αυτοί που τα χρόνια διακυβέρνησης της ΝΔ ωφελήθηκαν από τη ΝΔ, σε αυτούς μπορούμε να υπενθυμίσουμε λίγο πιο φωναχτά ότι έχουν υποχρέωση να πάνε να ψηφίσουν. Αν ο καθένας μας φέρει από έναν ακόμα, που νομίζω μπορούμε, από έναν ακόμα που δεν πήγε να ψηφίσει την προηγούμενη φορά ΝΔ και τον φέρει πίσω, θα τρίβουμε τα μάτια μας την Κυριακή το βράδυ από το αποτέλεσμα..."

Ιδού και το βίντεο-επιτομή του πελατειασμού:




Και επειδή η υποκρισία δε φαίνεται να έχει τελειωμό, πάμε σε part II, παραθέτοντας απόσπασμα από την τελευταία ομιλία Παπακωνσταντίνου στη βουλή, με το γνωστό θέμα τη λίστας Λαγκάρντ: [...] Ο πλήρης ευτελισμός της διαδικασίας όμως βρίσκεται αλλού. Βρίσκεται στο απίστευτο γεγονός ότι από τους 7 βουλευτές που υπογράφουν το πόρισμα της πλειοψηφίας, οι 2 δεν μετείχαν καν των εργασιών της Επιτροπής! Ναι, καλά ακούσατε. Το πόρισμα υπογράφουν 2 βουλευτές που συμμετείχαν μόνο στην τελευταία συνεδρίαση της Επιτροπής, όταν αντικατέστησαν τα μέλη που υπουργοποιήθηκαν στον πρόσφατο ανασχηματισμό. Δεν έχουν εξετάσει μάρτυρες. Δεν έχουν μετάσχει στη συζήτηση. Τι ακριβώς πρόλαβαν να διαβάσουν από τις 20.000 σελίδες της δικογραφίας; Τι γνωρίζουν από την υπόθεση αυτή όπου έβαλαν την υπογραφή τους, για να στείλουν έναν άνθρωπο στο Ειδικό Δικαστήριο; Η Προανακριτική υποτίθεται πως λειτουργεί με βάση την ποινική δικονομία - και αυτοί απλώς πειθάρχησαν σε κομματικά κελεύσματα! Δύσκολα φαντάζεται κανείς μεγαλύτερη διακωμώδηση του θεσμού [...] Ποιος είναι ο ένας εκ των 2 βουλευτών που υπέγραψε το πόρισμα; Μα φυσικά, ο νομικός και βουλευτής κύριος Γεωργαντάς, ο οποίος πρόλαβε και διάβασε σε λίγες ώρες τις 20.000 σελίδες της δικογραφίας και έβαλε φαρδιά πλατιά την υπογραφή του για την παραπομπή Παπακωνσταντίνου στο δικαστικό συμβούλιο.
http://www.epikairo.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.