Τετάρτη 24 Ιουλίου 2013

Η Γερμανία παίζει με τα νεύρα των Ελλήνων! Δεν δίνουν τη δόση εάν η Αθήνα δεν εκπληρώσει και τις 22 υποχρεώσεις της

 Την Τετάρτη συνεδριάζει το Euro Working Group για να εγκρίνει την εκταμίευση τηςδόσης 2,5 δισ. ευρώ
- Ο Γερμανός υφυπουργός Οικονομικών δήλωσε πως από τα 22 προαπαιτούμενα μόνο τα 17 έχουν γίνει
- Το υπουργείο Οικονομικών διαβεβαιώνει πως με το νομοσχέδιο που σήμερα κατατέθηκε ολοκληρώθηκαν οι υποχρεώσεις
- Σύμφωνα με πληροφορίες η ελληνική πλευρά έχει ήδη επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τηνΚομισιόν


Η κυβέρνηση της Γερμανίας πρόκειται να παρατείνει την χρονική προθεσμία για να δοθεί από πλευράς της έγκριση για να προχωρήσει η εκταμίευση της επόμενης δόσης του δανείου της Ελλάδας, ύψους 2,5 δισ. ευρώ, έως την επόμενη Δευτέρα, προκειμένου να εξασφαλιστεί ότι οι όροι που έχουν τεθεί στην Αθήνα θα εφαρμοστούν, αναφέρεται σε έγγραφο της γερμανικής κυβέρνησης που επικαλείται το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.

Σύμφωνα με μια επιστολή που υπογράφει ο υφυπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Στέφεν Κάμπετερ και είδε σήμερα το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναμένει ακόμη την επιβεβαίωση ότι η Ελλάδα έχει ολοκληρώσει όλα τα μέτρα που της ζητούνταν.

Ως τώρα έχει επιβεβαιωθεί ότι ολοκληρώθηκαν τα 17 από τα 22 «προαπαιτούμενα», ανέφερε ο Κάμπετερ, κάτι που χαρακτήρισε ανεπαρκές ώστε η επιτροπή προϋπολογισμού της γερμανικής βουλής να δώσει την έγκρισή της, κάτι που αποτελεί κλειδί για να δοθεί το πράσινο φως από το Βερολίνο.

«Για να δοθεί στην επιτροπή προϋπολογισμού μια επαρκής δυνατότητα να διαμορφώσει μια γνώμη για αυτό, η αρχική προθεσμία θα παραταθεί ως την Δευτέρα, 29η Ιουλίου», ανέφερε η επιστολή του υφυπουργού Οικονομικών. Αρχικά η προθεσμία που είχε καθοριστεί ήταν η 24η Ιουλίου.

Νωρίτερα, πάντως, ρεπορτάζ του ΑΠΕ-ΜΠΕ ανέφερε ότι το ελληνικό υπουργείο Οικονομικών διαβεβαίωσε πως με το νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη βουλή της Ελλάδας και αναμένεται να ψηφιστεί την ερχόμενη Πέμπτη υλοποιούνται και τα 22 προαπαιτούμενα για την εκταμίευση της δόσης.

Αύριο αναμένεται να συνεδριάσει το Euro Working Group για να αποφασίσει την εκταμίευση της δόσης, ύψους 2,5 δισ. ευρώ, ενώ το ΔΝΤ συνεδριάζει την Δευτέρα 29η Ιουλίου για να συζητήσει την εκταμίευση του τμήματος της συνολικής δόσης που αναλογεί στο Ταμείο.

http://www.newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.