Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2013

Τι συζήτησαν Βενιζέλος-Παπανδρέου

Όλα τα θέματα της εξωτερικής πολιτικής συζητήθηκαν στη συνάντηση που είχαν ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέουκαι ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος, σύμφωνα με ανακοίνωση που εκδόθηκε από το γραφείο του κ. Παπανδρέου.
Όπως αναφέρεται σχετικά, στη συνάντηση συζητήθηκαν αναλυτικά τα θέματα εξωτερικής πολιτικής, καθώς τόσο στην Ευρώπη, όσο και στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής, οι εξελίξεις είναι ραγδαίες και μεταβάλλουν σημαντικά τα μέχρι σήμερα δεδομένα και μάλιστα, σε μια περίοδο που η Ελλάδα είναι υποχρεωμένη να αντιμετωπίσει μια πρωτόγνωρη κρίση.

Στο πλαίσιο αυτό, αντάλλαξαν απόψεις για τον διάλογο που βρίσκεται σε εξέλιξη, σχετικά με την ανάγκη μεγάλων θεσμικών αλλαγών στην ΕΕ και την Ευρωζώνη, για την πορεία των ελληνοτουρκικών σχέσεων, τις εξελίξεις τις Αραβικές χώρες και τη Συρία, καθώς και τα τεκταινόμενα ευρύτερα στη Μέση Ανατολή.
Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην πορεία των ελληνοτουρκικών σχέσεων, καθώς αύριο ο Ευ. Βενιζέλος, επισκέπτεται την Άγκυρα, όπου θα συναντηθεί με τον Τούρκο ομόλογό του Αχμέτ Νταβούτογλου.

Επίσης, συζητήθηκαν οι τρέχουσες εξελίξεις στην Ελλάδα και την Ευρώπη, η πορεία της οικονομίας, οι προτεραιότητες των προοδευτικών δυνάμεων, καθώς και η στάση της δημοκρατικής παράταξης και του ΠΑΣΟΚ στα μεγάλα θέματα που αφορούν τη χώρα και την πορεία της στην Ευρώπη.
http://www.nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.