Πέμπτη 4 Ιουλίου 2013

Και νέο άνοιγμα βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας στη Χρυσή Αυγή

Δεν έχει προλάβει να κοπάσει η τρικυμία στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας μετά τις δηλώσεις του πρώην προέδρου της Βουλής Βύρωνα Πολύδωρα για τη Χρυσή Αυγή και στη Συγγρού ήρθε νέο χτύπημα, αυτή τη φορά από το βουλευτή Καβάλας και πρώην υφυπουργό Εργασίας Νίκο Παναγιωτόπουλο.

Ο γαλάζιος βουλευτής υποστήριξε σε δηλώσεις του πως η Χρυσή Αυγή «δεν είναι κόμμα νεοναζί». Συγκεκριμένα μιλώντας στη ραδιοφωνική εκπομπή του radio1d.gr, ο Νίκος Παναγιωτόπουλος δήλωσε πως «η Χρυσή Αυγή δεν είναι κόμμα νεοναζί. Μπορεί κάποια στοιχεία της ηγεσίας της Χρυσής Αυγής να ασπάζονται αυτή την ιδεολογία. Αλλά για μένα, η βάση υποστήριξης, δηλαδή του κόσμου που στρέφεται προς τη Χρυσή Αυγή, έχουν ως αιτία τη διαμαρτυρία με την κατάσταση κι όχι με τη ναζιστική ιδεολογία. Κι ελπίζω να ακούνε και στη ΝΔ αυτή μου την τοποθέτηση».

Ακούστε το ηχητικό από τη συνέντευξη του Νίκου Παναγιωτόπουλου ΕΔΩ

Οι δηλώσεις είχαν ως στόχο τους ψηφοφόρους που για λόγους διαμαρτυρίας στήριξαν στην κάλπη τη Χρυσή Αυγή. Σε αυτούς φαίνεται να κάνουν άνοιγμα τα γαλάζια στελέχη και όχι στα μέλη και τους βουλευτές του κόμματος του Νίκου Μιχαλολιάκου.

Τι είχε δηλώσει ο Βύρων Πολύδωρας
Ο κ. Πολύδωρας σε συνέντευξή του στον Real fm, μια μέρα μετά τη λήξη του συνεδρίου της ΝΔ και αγνοώντας τις αρνητικές αναφορές του Αντώνη Σαμαρά για τη Χρυσή Αυγή και το χαρακτηρισμό ναζιστές που προέταξε ο πρωθυπουργός, ανέφερε πως χρειάζεται μια ευρύτατη συνεννόηση για μια εθνική άμυνα και απάντησε καταφατικά σε ερώτηση του δημοσιογράφου για το αν θα πρέπει να υπάρξει συνεργασία και με τη Χρυσή Αυγή.

«Αμα ακούω εγώ, μποξ και πυγμαχία και πώς να εξουδετερώσουμε και να λιώσουμε τον ΣΥΡΙΖΑ ή τη Χρυσή Αυγή, έλεος, είμαστε εκτός τόπου και χρόνου. Πώς να σας το πω καθαρά, εδώ χρειάζεται η ευρύτατη συνεννόηση για μια εθνική άμυνα».

«Θα πρέπει να υπάρξει συνεργασία και με τη Χρυσή Αυγή;» τον ρώτησε ο δημοσιογράφος και ο κ. Πολύδωρας απάντησε:«Βεβαίως. Μας έπιασε η ευαισθησία για τη Χρυσή Αυγή η οποία είναι ψηφισμένη από 600 χιλιάδες κόσμο, θα ψηφιστεί από 1 εκατ. και εμείς θα κάνουμε αναμνήσεις του συντάγματος της Βαϊμάρης.

Το ξέρουνε το σύνταγμα της Βαϊμάρης; Ξέρουνε ότι ήταν το πιο προχωρημένο σύνταγμα στην κοινωνική πολιτική της Γερμανίας του Μεσοπολέμου; Ή όλης της ιστορίας του συνταγματικού δικαίου;

Οσοι είστε αντίθετοι να πάτε να το βγάλετε από τον Αρειο Πάγο. Να κάνετε αίτηση να θέσετε το κόμμα εκτός νόμου όπως είπε ο κ. Βενιζέλος, Γίνονται αυτά τα πράγματα; Δεν ηρεμούμε λιγάκι να δούμε τον πόνο μας και την κατάστασή μας;».

Ανασκεύασε μετά το σάλο αντιδράσεων στη ΝΔ ο Πολύδωρας
Η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Αννα Ασημακοπούλου χαρακτήρισε τα όσα είπε ο κ. Πολύδωρας «περίεργη δήλωση», αφήνοντας υπονοούμενα ότι η συγκεκριμένη δήλωση κρύβει κάποια σκοπιμότητα ή κάποιο σχεδιασμό.

«Περίεργη δήλωση... Γιατί είναι αυτονόητο, ότι η Νέα Δημοκρατία δεν θα μπορούσε ποτέ να συνεργαστεί με τους νεοναζί», ανέφερε χαρακτηριστικά η κυρία Ασημακοπούλου.

Μετά το σάλο που προκάλεσαν οι δηλώσεις του ο κ. Πολύδωρας επιχείρησε να ανασκευάσει τα όσα είχε πει νωρίτερα. Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο πρώην πρόεδρος της Βουλής τόνισε ότι ουδέποτε μίλησε για συνεργασία με τη Χρυσή Αυγή και πως κάποιοι έστησαν συκοφαντική πλεκτάνη εναντίον του. Παράλληλα, διευκρίνισε πως ζήτησε μέτωπο και με τη Χρυσή Αυγή κατά των τροϊκανών.

«Ο κίνδυνος δεν είναι η Χρυσή Αυγή αλλά η Τρόικα» τόνισε ο βουλευτής της ΝΔ και ζήτησε τη συνεργασία όλων των κομμάτων εναντίον των τροϊκανών, λέγοντας πως ο ίδιος θέλει συνεννόηση με όλους, όπως π.χ. με τον κ. Αλαβάνο και τον Τσίπρα.

«Εγώ είμαι Κολοκοτρώνης, και αναζητώ συνεννόηση με όλους τους εμπολέμους. Ο κίνδυνος δεν είναι η Χρυσή Αυγή, είναι η Τρόικα, είναι ο αργός θάνατος» είπε ο βουλευτής της ΝΔ και συμπλήρωσε: «Μιλάς με τον εχθρό και δεν θα μιλήσεις με ένα κόμμα με 1 εκατ. ψηφοφόρους;».



Πηγή: http://www.iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.