Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014

Ιστορική συνέντευξη Τρισέ στην οποία αποδομεί τις θεωρίες συνομωσίας του Mega και αποκαθιστά την αλήθεια των γεγονότων

Αξίζει να παρακολουθήσετε τη συνέντευξη του Ζαν Κλοντ Τρισέ στο Mega [κλικ στο screenshot] η οποία αποτελεί την καλύτερη μαρτυρία των ορθών εθνικών χειρισμών κατά τη διάρκεια της κρίσης και της ένταξής μας στο μνημόνιο. Επιτρέψτε μας στο συγκεκριμένο ποστ να μην εστιάσουμε τόσο στη συνέντευξη αυτή καθαυτή αλλά στην τεχνική που χρησιμοποίησε η δημοσιογραφική ομάδα του mega, καθώς ετοίμασε μία σειρά ερωτήσεων με μοναδικό σκοπό να εκθέσει της κυβέρνηση Παπανδρέου και να τον θέσει στο επίκεντρο του προπαγανδιστικού μηχανισμού του ομίλου.

sstorrise.png

Σας παραθέτουμε τις 3 ερωτήσεις-παγίδες με τις οποίες επιδίωξε το mega να παγιδέψει τον Τρισέ και τελικά αποδείχθηκαν μπούμεραγκ για τους ίδιους...
Στην πρώτη ερώτηση η πρόθεση του Mega είναι να αποδεχθεί ο Τρισέ λάθη στη συμφωνία του μνημονίου και η φράση του αυτή να χρησιμοποιηθεί ακόμη και ως τίτλος για να πλήξει τους Παπανδρέου-Παπακωνσταντίνου:

Μ. Σαράφογλου: Αρνούμαστε, όμως, να αναγνωρίσουμε το κοινωνικό κόστος των μεταρρυθμίσεων. Ο ελληνικός λαός έχει κάνει τεράστιες προσπάθειες κι απίστευτες θυσίες. Το ποσοστό ανεργίας αυτή τη στιγμή πλησιάζει το 30%. Το πρόγραμμα δεν είχε λάθη;

Ζ.Κλ. Τρισέ: Αν ξοδεύετε 15% περισσότερα απ' όσα κερδίζετε και πρέπει να ισοσκελίσετε τον προϋπολογισμό σας και δεν υπάρχουν πλέον χρηματοδότες κι αποταμιευτές στην Ευρώπη και παντού πρόθυμοι να συνεχίσουν τη χρηματοδότηση, αυτό είναι κάτι πάρα πολύ δύσκολο. Τα λάθη είχαν γίνει πριν. Αυτό είναι το πραγματικό πρόβλημα, πιστεύω. Είναι αυτό που πρέπει οπωσδήποτε στο μέλλον να αποφύγετε το να ξαναβρεθείτε σε αυτή τη θέση.

Αποτέλεσμα; Ο Τρισέ περιγράφει την αναγκαία είσοδο της Ελλάδας στο πρόγραμμα στήριξης και αποδίδει τις πλήρεις ευθύνες στον Καραμανλή λέγοντας χαρακτηριστικά ότι ''τα λάθη είχαν γίνει πριν''.

Στην δεύτερη ερώτηση-παγίδα δοκιμάζεται να χρεωθεί η Ε.Ε. την απόρριψη αναδιάρθρωσης του χρέους με την είσοδο της Ελλάδας στο μνημόνιο


Μ. Σαράφογλου: Είχατε απορρίψει τη μείωση του ελληνικού χρέους το 2010, ένα σενάριο που είχε διχάσει την Ευρώπη. Το ελληνικό χρέος αναδιαρθρώθηκε αργότερα με πιο επώδυνες συνέπειες για τον ελληνικό λαό.

Ζ.Κλ. Τρισέ: Αν είχε μειωθεί πολύ πιο νωρίς, η αξιοπιστία της χώρας θα είχε καταρρεύσει εντελώς. Ελήφθη η απόφαση σε μια στιγμή όπου η Ελλάδα έδειχνε ότι πάει στη σωστή κατεύθυνση. Η αξιοπιστία της Ελλάδας είναι το κλειδί για όλα. Δεν είναι επειδή εγκαταλείψαμε αυτό ή εκείνο το 2010 ή το 2011. Το πρόβλημα παραμένει. Το θέμα είναι αν μπορούμε ή όχι να εμπιστευόμαστε την Ελλάδα. Αυτό είναι το πραγματικό πρόβλημα.

Αποτέλεσμα; Ήταν αδύνατη η περίπτωση αναδιάρθρωσης την περίοδο του 2010 καθότι ''η αξιοπιστία της χώρας θα είχε καταρρεύσει εντελώς''.

Στην τρίτη και πιο ευτελή ερώτηση η δημοσιογράφος αποπειράται να χρεώσει στον Παπανδρέου τη μη αναδιάρθρωση του χρέους ως δική του επιλογή:

Μ. Σαράφογλου: Ο Ντομινίκ Στρος Καν, επικεφαλής του ΔΝΤ το 2010, ήταν υπέρμαχος της διαγραφής μέρους του ελληνικού χρέους. Το πρότεινε στον Έλληνα πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου κι εκείνος το αρνήθηκε;

Ζ.Κλ. Τρισέ: Δεν ξέρω τι πρότεινε και σε ποιον, αλλά σε μένα δεν το είπε ποτέ. Δεν έλαβα ποτέ εκ μέρους του ΔΝΤ τέτοια πρόταση και το ΔΝΤ, όπως ξέρετε, ενέκρινε όλες τις αποφάσεις που λήφθηκαν.

Μ. Σαράφογλου: Και ποιος είπε "όχι" τελικά; Οι Γερμανοί; Εσείς;

Ζ.Κλ. Τρισέ: Όλος ο κόσμος είπε "όχι".

Αποτέλεσμα; Ο Τρισέ με αφοπλιστικό τρόπο ανακοινώνει δημόσια ότι ο Στρως-Καν ουδέποτε συζήτησε το θέμα της αναδιάρθρωσης με τον ίδιο και την Ε.Ε. που ουσιαστικά στήριξαν τη χώρα με 80 δις από τα 110 του πρώτου πακέτου.

Επί του πρακτέου, ο Τρισέ αποδόμησε και τις τρεις θεωρίες συνομωσίας τις οποίες υποστηρίζει το τελευταίο χρονικό διάστημα το mega μέσω των δορυφόρων δημοσιογράφων του, αυτή της λάθος ένταξης της χώρας στο μνημόνιο, τη δυνατότητα αναδιάρθρωσης του χρέους το 201Ο και την απόφαση Παπανδρέου να μη δεχθεί την αναδιάρθρωση του χρέους που του είχε προταθεί.

Η συνέντευξη Τρισέ είναι ίσως η σημαντικότερη πολιτική συνέντευξη των τελευταίων ετών στη χώρα και αποτελεί μέγιστη δημοσιογραφική επιτυχία για το κανάλι Mega. Πρόκειται για το απόλυτο ξεκαθάρισμα κάθε λογής μυθευμάτων που ταλανίζουν τη Ελλάδα και μάλιστα σε λιγότερο από 5 τηλεοπτικά λεπτά. Δυστυχώς, για το κανάλι, ο Τρισέ δεν πιάστηκε στις ερωτήσεις-παγίδες που του έγιναν και το αποτέλεσμα αυτού ήταν η συνέντευξη από πρώτο θέμα του κεντρικού δελτίου ειδήσεων να μεταφερθεί από την Όλγα Τρέμη στο 20:46:46 και η προβολή να ξεκινήσει στο 20:47:01. Μάλιστα, καλά διαβάσατε, λίγο πριν τις αθλητικές tous ειδήσεις.

Φίλες και φίλοι αναγνώστες, ζούμε μία χούντα και αυτή δεν είναι η χούντα του μνημονίου αλλά η χούντα της ενημέρωσης.


- See more at: http://www.epikairo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.