Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2014

Πώς διέλυσε η κυβέρνηση Παπανδρέου και την Εθνική Λυρική Σκηνή! (#not)

Όλοι έχουν να πουν ένα καλό λόγο για την Εθνική Λυρική Σκηνή.

Θαυμάσιες παραστάσεις, κόσμος, άνοιγμα στην κοινωνία, χρηστή οικονομική διαχείριση.

Όλα δουλεύουν ρολόι.


Λίγοι όμως γνωρίζουν ότι η κυβέρνηση Παπανδρέου και ο Παύλος Γερουλάνος συγκεκριμένα παραλίγο να καταστρέψουν ολοκληρωτικά και αυτό το κόσμημα που παρέλαβαν χωρίς ουσιώδη προβλήματα!

Όπως διαβάζουμε εδώ (“Aπό το λουκέτο στη διάσωση”) «το 2009 το λειτουργικό κόστος της Λυρικής Σκηνής ήταν 33 εκατ. ευρώ, απασχολούσε 819 εργαζομένους και η μισθοδοσία κόστιζε 21 εκατ. ευρώ.Το 2012 το λειτουργικό κόστος ανέρχεται στα 23 εκατ. ευρώ, απασχολεί 519 εργαζομένους και η μισθοδοσία υπολογίζεται στα 14 εκατ. ευρώ».

Επίσης, όπως διαβάζουμε εδώ, το 2010 το συσσωρευμένο χρέος του οργανισμού «άγγιζε τα 17 εκατομμύρια ευρώ. Το 2013 είχε μειωθεί στα 4,5 εκατομμύρια ευρώ»

Δεν χρειάζονται παραπάνω σχόλια. Είναι προφανής η καταστροφή που επέφερε η κυβέρνηση Παπανδρέου και στην Εθνική Λυρική Σκηνή, την οποία είχε παραλάβει σε άψογη κατάσταση το 2009. Όπως ακριβώς έγινε για όλη την Ελλάδα.

Πώς είπατε;

Δεν είχαμε κυβέρνηση Παπανδρέου μέχρι το 2009;


Το εντυπωσιακό νοικοκύρεμα και εδώ ξεκίνησε τη διετία της κυβέρνησης Παπανδρέου; Επί Γερουλάνου ξεκίνησε το νοικοκύρεμα στη Λυρική;

Τι εννοείτε;

Διαστρεβλώνουμε τα πράγματα;

Μπα, απλά είπαμε να δούμε πώς θα έγραφε σήμερα αυτό το αρθράκι ένας από τους γνωστούς κονδυλοφόρους του Συστήματος. Ξέρετε, αυτούς που σφυρίζουν αδιάφορα για τους εμπρηστές της χώρας μέχρι το 2009, αυτούς που ρίχνουν το ανάθεμα στη διετία Παπανδρέου επειδή άρχισε να βάζει μία τάξη στα πάντα χωρίς να υπολογίζει πάτρονες, αυτούς οι οποίοι όλα τα θετικά που ξεκίνησε η κυβέρνηση Παπανδρέου τα αποδίδουν στη σημερινή κυβέρνηση…

http://www.smartpost.gr/
Μ Ζ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.