Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014

Βίντεο:Ολόκληρη η ομιλία του Γεώργιου Α. Παπανδρέου στο Ζάππειο



Ο κ. Παπανδρέου δήλωσε πως δεν υπήρχε κανείς άλλος συνομιλητής για να στηρίξει την Ελλάδα, εκτός από την Ευρώπη, ενώ διέψευσε τις τότε φημολογίες για βοήθεια από τη Ρωσία ή την Κίνα.

Όπως διευκρίνισε ο κ. Παπανδρέου το μνημόνιο δεν ήταν αυτοσκοπός αλλά όπως ισχυρίστηκε δεν υπήρχε άλλη λύση, σημειώνοντας παράλληλα πως το 2009 η Ελλάδα είχε τόσο μεγάλα προβλήματα που δεν ξεπερνιούνταν με λίγα μέτρα. Μάλιστα, σημείωσε πως ουδείς πρόσφερε ούτε επίσημα ούτε ανεπίσημα κούρεμα του χρέους.

Ο κ. Παπανδρέου δήλωσε πως συγκρούστηκε με πολλές νοοτροπίες και έδωσε μάχες, ενώ υπογράμμισε χαρακτηριστικά πως "πολλοί αναρωτιούνται αν έχω φύγει αν θα επανέλθω, είμαι πάντα εδώ"!

Για τις ΜΚΟ δήλωσε πως για τη συγκεκριμένη ΜΚΟ η δική του κυβέρνηση διέταξε έρευνα και σημείωσε πως ενδεχομένως να χρειαζόταν ένα πιο ισχυρό πλαίσιο ελέγχου.

Ο κ. Παπανδρέου υπεραμύνθηκε του ρόλου των ΜΚΟ λέγοντας πως έχουν παίξει καθοριστικό ρόλο στην εξωτερική πολιτική κυρίως στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και χαρακτήρισε φασιστικό να κατηγορούνται συλλήβδην οι ΜΚΟ.

Στην ερώτηση εάν του γινόταν πρόταση να αναλάβει την Προεδρία της Δημοκρατίας, ο κ. Παπανδρέου δήλωσε πως ποτέ δεν επεδίωξε θώκους και θέσεις και πως πάντα στη ζωή του επέλεξε να είναι μαχητής και αυτό θα συνεχίσει να είναι.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.