Δευτέρα, 17 Φεβρουαρίου 2014

Η «επιλεκτική μνήμη»του Γιώργου Λακόπουλου

[via: protagon] Τα μάθατε τα νέα; Έχουμε γεννητούρια. Το είπε ο ίδιος ο Πρωθυπουργός: «Γεννιέται μια νέα Ελλάδα». Ρε συ, έχει γούστο να υπονοεί ότι αυτός είναι ο πατέρας. Να δεις που εκεί θα το πάει στο τέλος. «Αλίμονο στους νέους», που έλεγε κι εκείνη η παλιά ταινία με τον Χορν. Θα ζήσουν σε μια χώρα που θα έχει πατέρα τον Σαμαρά και μπάρμπα τον Άδωνι. Αν θα υπάρχουν νέοι σε αυτή την Ελλάδα.

Εν τω μεταξύ, κοίτα να δεις τώρα πώς τα φέρνει η ζωή - με «ζήτα» μικρό, όχι η Κωνσταντοπούλου. Τις τελευταίες δεκαετίες έχουν γεννηθεί καμιά εικοσαριά νέες Ελλάδες - πράγμα εντελώς φυσικό και αναμενόμενο όταν κάθε πρωθυπουργός, που σέβεται τον εαυτό του, ξέρετε τι κάνει...

Αλλά αυτή που θα γεννήσει ο Σαμαράς θα έχει, η κακομοίρα, πρόβλημα πατρότητας προτού καν δει το φως - αυτό στο βάθος του τούνελ. Διότι μπορεί να εμφανίζεται ο Πρωθυπουργός ως γεννήτορας, αλλά εδώ είμαστε και θα δούμε ότι θα διεκδικήσει την πατρότητα και ο Βενιζέλος. «Από πού, ρε μάγκα, είναι δικό σου το παιδί, εμείς μπρίκια κολλάμε;». «Τίνος είναι, βρε γυναίκα, το παιδί;» που έλεγε και το κατοχικό τραγούδι - και, προς Θεού, όχι συνειρμοί.

Τώρα, εδώ που τα λέμε, τα δίκια του τα έχει ο Μπένι. Μπορεί να μην κατάφερε να γεννήσει ένα νέο ΠΑΣΟΚ, αλλά με την τρόικα αυτός κοιμήθηκε πρώτος – από την εποχή που ο Σαμαράς το έπαιζε δύσκολος. «Σίγα μην πάω εγώ με αυτήν...», έλεγε στα Ζάππεια. Αλλά μεγάλη μπουκιά φάε, μεγάλο λόγο μη λες. Ο μεγάλος ντύθηκε γαμπρός και τώρα εμφανίζεται και ως υπερήφανος πατέρας. Να του ζήσει το παιδί. Αλλά είναι όντως παιδί; Σαν τερατάκι δείχνει.

Epikairo: Όχι Γιώργο Λακόπουλε, η χώρα δεν ξεκίνησε να σώζεται από την εκλογή Σαμαρά τον Ιούνιο του 2012, ούτε από τον Ιούνιο του 2011 που ο Βενιζέλος αποφάσισε να σώσει εκείνος τη χώρα, χρηματίζοντας τρείς αφορές Αντιπρόεδρος την σκληρότερη τριετία του μνημονίου. Απέναντι στην επιλεκτική μνήμη, η απάντηση είναι η διετία 2009-2011, με πρωθυπουργό Παπανδρέου και ΥΠΟΙΚ Παπακωνσταντίνου, όπου και πρωτοφανής δημοσιονομική προσαρμογή επετεύχθη, αλλά και διαφάνεια και προσπάθεια καταπολέμησης της φοροδιαφυγής θεσπίστηκε. Η μνήμη έχει πατέρα, όσο κι αν κάποιοι προσπαθούν να την "μπασταρδέψουν"..

- See more at: http://www.epikairo.gr/index.php/politiki/item/7664-i-epilektiki-mnimi-tou-giorgou-lakopoulou#sthash.Xr9ofqsS.JECCKBKn.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.