Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

Γ. Σγουρός: «Δεν λαφυραγωγείται η Περιφέρεια Αττικής» (video)

Μήνυμα που προαναγγέλλει την υποψηφιότητά του για την Περιφέρεια Αττικής έστειλε ο περιφερειάρχης Γιάννης Σγουρός, στη σημερινή συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου.

Μιλώντας στον απολογισμό των πεπραγμένων της διοίκησής του για το 2013, ο κ. Σγουρός αναφέρθηκε στο μεγάλο έργο που έχει επιτελέσει κατά τη διάρκεια της θητείας του.
«Δεν θα αφήσουμε να κατασπαταληθούν όλα αυτά που έχουμε πετύχει», τόνισες απάντωντας στους επικριτές του και υπογραμμίζοντας με έμφαση «η Περιφέρεια Αττικής δεν θα γίνει λάφυρο κανενός στις κομματικές και πολιτικές σκοπιμότητές του».

Απολογισμός: 3 χρόνια, 3,5 δις ευρώ σε 1000 έργα, χιλιάδες θέσεις εργασίας

Στο κομμάτι που αφορά τον απολογισμό της δράσης της Περιφέρειας Αττικής, ο κ. Σγουρός έκανε εκτενή αναφορά στα μεγάλα έργα που έχει υλοποιήσει η Περιφέρεια σε όλους τους δήμους της Αττικής, σε αυτή την πρώτη περίοδο της αιρετής της μορφής.
Ειδικότερα, τα τελευταία 3 χρόνια η Περιφέρεια έχει εκτελέσει και εκτελεί 1000 έργα, χρηματοδότησης ύψους περί τα 3,5 δις ευρώ.
«Προχωρήσαμε στην ενίσχυση των υποδομών των πόλεων, χωρίς αποκλεισμούς και διακρίσεις, δημιουργώντας παράλλήλα – πέρα από μια καλύτερη ποιότητα ζωής για τους πολίτες – χιλιάδες εποχιακές και μόνιμες θέσεις εργασίας», σημείωσε ο περιφερειάρχης.
Σε αυτό συνέβαλαν, όπως τόνισε ο κ. Σγουρός, αφενός η χρηστή οικονομική διαχείριση του περιφερειακού ταμείου, που επιτρέπει στην Περιφέρεια να διαθέτει ένα μεγάλο αποθεματικό σε περίοδο κρίσης, το οποίο κατευθύνεται σε έργα, αφετέρου στην κάθετη αύξηση της απορροφητικότητας των κοινοτικών πόρων, σε ποσοστά πρωτοφανή για τα δεδομένα της ελληνικής πραγματικότητας.

Ακολουθεί το βίντεο με την απάντηση του Γιάννη Σγουρού στα αρνητικά σχόλια των τελευταίων ημερών:



http://newsta.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.