Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014

Κρίσιμη ονομαστική ψηφοφορία στη Βουλή Εμφύλιος στο ΠΑΣΟΚ (και) για τους γιατρούς

Ο τομέας Υγείας του ΠΑΣΟΚ αντιδρά στα άρθρα για την διαθεσιμότητα των γιατρών, που ψηφίζονται σήμερα, στην ολομέλεια της Βουλής. Ζητεί μάλιστα από την κοινοβουλευτική ομάδα να τα καταψηφίσει, επισημαίνοντας ότι υποβαθμίζουν την ουσία της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας.
Ο Τομέας Υγείας του ΠΑΣΟΚ, μετά την συζήτηση στην διαρκή Κοινοβουλευτική Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων, του Σχεδίου Νόμου για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας αποφάσισε να ψηφίσει του νομοσχέδιο επί της αρχής, «για λόγους πολιτικούς» όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή του.

Όμως, θεωρεί ότι συγκεκριμένα άρθρα όχι μόνο δεν βελτιώνουν την λειτουργία και την ποιότητα της Π.Φ.Υ. αλλά «υπονομεύουν τις θέσεις εργασίας, κυρίως των ιατρών που τους ωθεί σε αναγκαστική παραίτηση· κλείνουν οι δομές της υπάρχουσας ΠΦΥ και ευνοούνται συμφέροντα, όπως η διατήρηση φαρμακείων του ΕΟΠΥΥ, έξω από κάθε λογική».

Στην ανακοίνωση, μέσω της οποίας καλούνται οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ να καταψηφίσουν τα κρίσιμα άρθρα, επισημαίνεται πως η υποβάθμιση των Υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας είναι ορατή με τους χιλιάδες μη εξυπηρετούμενους πολίτες, οι οποίοι ταλαιπωρούνται για μια συνταγή.

Καλούν λοιπόν, ολόκληρη την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ να σταθεί στο ύψος των απαιτήσεων των καιρών και εκτιμώντας το πολιτικό χρόνο και την συγκυρία να καταψηφίσει εκείνα τα άρθρα που υποβαθμίζουν την ουσία της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας.
Να αποκατασταθεί η επαρκής χρηματοδότηση των αναγκαίων δομών για την ΠΦΥ που εξασφαλίζει την Υγεία του Ελληνικού Λαού.
Να οργανώσει την μεταβατική περίοδο με ανοιχτές δομές και χωρίς διακοπή των υπηρεσιών που προσφέρονται στον πολίτη.
Να διασφαλισθούν οι σχέσεις εργασίας που εξυπηρετούν τις ανάγκες των πολιτών, χωρίς τα εκβιαστικά τερτίπια και διλήμματα για την πλήρη και αποκλειστική απασχόληση».

Να σημειωθεί ότι, το βράδυ της περασμένης Πέμπτης ολοκληρώθηκε και επί των άρθρων στην Ολομέλεια της Βουλής, η συζήτηση του νομοσχεδίου για το Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας (ΠΕΔΥ).

Η μεγάλη πλειοψηφία των άρθρων υπερψηφίστηκε με τη στήριξη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.
Με πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ, τα άρθρα για τη διαθεσιμότητα και την κινητικότητα των υπαλλήλων και των γιατρών του ΕΟΠΥΥ, στα οποία εμφανίζεται να αντιδρά και ο τομέας υγείας του ΠΑΣΟΚ, καθώς και μία τροπολογία που αφορά τις συμβάσεις του ΤΑΙΠΕΔ, παραπέμπονται σε ονομαστικές ψηφοφορίες που θα διεξαχθούν σήμερα το μεσημέρι.

Βασικοί υποστηρικτές των άρθρων για την διαθεσιμότητα των γιατρών, φέρονται από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ, οι Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος και Χρήστος Πρωτόπαπας.

http://www.matrix24.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.