Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2014

Μήπως τελικά λεφτά υπάρχουν; 200.000 ευρώ εφάπαξ πληρώνει το Δημόσιο στους εργαζόμενους του ΟΠΕ

- Ο κ. Μηταράκης με το νομοσχέδιο δηλώνει πως θα μπει τέλος σε αυτές τις παχυλές παροχές
-
Αντίθετα ο πρόεδρος του Συλλόγου δήλωσε να αλλάξουν οι ρυθμίσεις για να μην χαθεί το "χρυσό" εφάπαξ
-
Δόθηκε εντολή να ελεγχθούν ονομαστικά οι φορολογικέςδηλώσεις όσων έλαβαν το συγκεκριμένο εφάπαξ
- Ο κ. Μηταράκης δήλωσε πως κάθε εφάπαξ των 200.000 ευρώ θα πληρώνεται απο τον προϋπολογισμό


Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου, το νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης για τη σύσταση του Ενιαίου Φορέα Εξωστρέφειας, ο οποίος θα προκύψει από τη συγχώνευση του INVEST IN GREECE με τον Οργανισμό Προώθησης Εξαγωγών (ΟΠΕ).

Ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΔΗΜΑΡ και οι ΑΝΕΛ επιφυλάχθηκαν επί της αρχής, θέτοντας επιμέρους παρατηρήσεις, τις οποίες ο αρμόδιος υφυπουργός Νότης Μηταράκης δεσμεύτηκε να εξετάσει μέχρι την ολοκλήρωση και της δεύτερης ανάγνωσης ώστε να ενσωματωθούν στο νομοσχέδιο.

Η είδηση όμως δεν είναι αυτή! Η είδηση όπως αποκαλύφθηκε από τον Νότη Μηταράκη είναι πως οι παροχές προς τους εργαζόμενους του ΟΠΕ έφταναν μέχρι και το ποσό των 200.000 ευρώ ως εφάπαξ με τη συνταξιοδότηση. Κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής ο κ. Μηταράκης δήλωσε ότι με τις προωθούμενες ρυθμίσεις μπαίνει τέλος σε αυτές τις παχυλές παροχές.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Συλλόγου, κ. Παπαστεργιόπουλος μιλώντας στην Επιτροπή ζήτησε να υπάρξουν αλλαγές στο νομοσχέδιο για το προσωπικό που απομένει στον ΟΠΕ ώστε να μην κινδυνεύσει η είσπραξη αυτής της παροχής, των 200.000 ευρώ, ισχυριζόμενος πως έχουν καταβληθεί οι ανάλογες εισφορές.

Αυτά τα χρήματα όμως όπως διευκρίνισε ο κ. Μηταράκης καταθέτοντας σχετικά έγγραφα πληρώνονται από το ελληνικό δημόσιο και σημείωσε πως αυτό το ασφαλιστικό συμβόλαιο δεν έχει τα κεφάλαια και ως εκ τούτου για κάθε εργαζόμενο που διεκδικεί τα 200.000 ευρώ πρέπει το ποσό αυτό να κοπεί από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Μάλιστα, ο κ. Μηταράκης ανέφερε ότι το πδ 178/2002 δεν υποχρεώνει τη συνέχιση του ομαδικού αυτού ασφαλιστικού προγράμματος και ότι το υπουργείο Οικονομικών, θα αποφασίσει τι θα γίνει με αυτό.

Τέλος ο κ. Μηταράκης ενημέρωσε ότι με επιστολή του προς το γενικό γραμματέα Εσόδων, Χάρη Θεοχάρη, θα ζητήσει να ελεγχθούν ονομαστικά οι φορολογικές δηλώσεις των εργαζομένων, που αποχώρησαν τα τελευταία δέκα χρόνια και να διαπιστωθεί αν κατέβαλαν το 45% φορολόγησης την ημέρα που εισέπραξαν τις 200.000 ευρώ.

«Είναι κρίμα, ένα θέμα, το οποίο είναι εθνικό, στρατηγικό, που έχει να κάνει με την εξωστρέφεια, να το κινούμε με συνδικαλιστικό κριτήριο των 150 εργαζομένων που είχαν αυτό το συμβόλαιο», κατέληξε ο υφυπουργός Ανάπτυξης.

www.newsit.g

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.