Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014

'' Η ταλαιπωρημένη γενιά του Τσίπρα''

Η πιο ταλαιπωρημένη γενιά κατα τον Τσιπρα ειναι αυτη που άνοιγε την ντουλάπα της και δεν ήξερε τι να φορέσει, οχι αυτη που απο την ανέχεια άλλαζε μεριά στο σωβρακο καθε Κυριακή.

Η πιο ταλαιπωρημένη γενιά ειναι αυτη που την έστειλε ο μπαμπάς να σπουδάσει μένοντας στο δικό της στουντιακι ή διαμέρισμα απο το Λονδίνο ως την Ξάνθη και οχι αυτη που την ξαποστελναν με ενα κατοσταρικο (κι αυτο δανεικό) και τους έστελναν στην Αθήνα (ή οπου αλλου) με μια κουβέρτα, ενα παντελόνι και δυο πουκάμισα.

Η πιο ταλαιπωρημένη γενιά ειναι αυτη που θεωρεί δεδομένο πως υπάρχει ενα απορρυπαντικό για τα πιάτα, ενα για το πάτωμα, ενα για τα ρούχα, οχι αυτη που τα έκανε ολα με το κλιν και την χλωρινή.
Αυτη που πατάει το κουμπί στον φούρνο μικροκυμάτων και οχι αυτη που έβαζε τσουκαλι στην ξυλοσόμπα.

Αυτή που το βράδυ το περνάει με καιπιρινιες στο μπαράκι, με nova ή Internet στο σπίτι και οχι αυτη που της έβγαιναν τα ματια στο βελονακι.

Η πιο ταλαιπωρημένη γενιά ειναι αυτη του mc Donald's και οχι αυτη του "και την Κυριακή εχει κρέας".
Η πιο ταλαιπωρημένη γενιά ειναι αυτη που στο μπάνιο της εχει οχτακοσια μπουκαλακια με σαμπουάν, κοντισιονερ, σαπούνι προσώπου, σαπούνι ευαίσθητης περιοχής, κρέμα για παρονυχιδες, αρωματικό κωλου, λεκάνης, ξυραφακι ανδρικό, ξυραφακι γυναικείο, αφρούς ξυρίσματος, ενυδατικές, πιστολάκια κτλ κτλ και οχι αυτη του πράσινου σαπουνιού. Μονο.

Ταλαιπωρημένη γενιά ειναι αυτη που σπούδασε στα imperial college και πηξαμε στους managers στους γιατρούς τους δικηγόρους και οχι αυτη που το 90% είχε ως πιο πρόσφορη λύση "σπουδών" τα πρόβατα ή τον ελληνικό στρατό.
Ταλαίπωρη γενιά ειναι αυτη που ενώ δεν πλήρωσε ποτε της φόρο εχει ενα κέντρο υγείας (έστω και στα χάλια που ειναι) καθε τετραγωνικό χιλιόμετρο και οχι αυτη που γεννούσε κάτω απο το δέντρο, έβαζε το νεογέννητο στην πλάτη και συνέχιζε το οργωμα.

Ταλαιπωρημένη γενιά ειναι αυτη που βάζει ψεύτικα βυζιά, λευκαινει την κωλοτρυπιδα της και βάζει φυτευτό μαλλί και οχι εκείνη που σου έβγαζε το δόντι ο κουρέας με τσίπουρο και ταναλια.
Ταλαίπωρη γενιά ειναι αυτη που θεωρεί δικαίωμα το να βάζει δυο τζιφρες στην τραπεζα για να πάρει το golf και να πετάξει το seat (γιατι το εχει ....πεντε χρονια) όντας ανεργοαεργη (γιατί δουλειά ως μανατζερ της Microsoft δεν βρίσκεις ευκολα στην Ελλάδα και "σιγα μην κουβαλαω εγω καφασια με ντομάτες και να με βλέπει ο κόΖμος") και μετά κλαίγεται που της το παίρνουν και όχι αυτή που περπατούσε δυο ώρες για να πάει στην δουλειά και μισή για πάρει τσιγάρα.
Ταλαιπωρημένη είναι η γενιά που κλείνει το ένα απο τα δυο μανικιούρ πεντικιούρ που είχε στην γειτονιά και όχι αυτή που ο μανάβης ήταν στο άλλο χωριό.
Ταλαιπωρημένη κατα το Αλέξη της Γκαρδιάς μας είναι η γενιά που κλαέι για όσα δεν πάλεψε και της ήρθαν όλα έτοιμα στο πιάτο (και τωρα έφαγε ΤΟΝ χαστουκα και ξενερωσε) και όχι αυτή που έκανε την υπερβαση της (με τα όσα συμπλέγματα κουβαλούσε) έβαλε τον κώλο της κάτω και ανετρεψε την μιζέρια της (ασχετα με το αν έφτασε στο άλλο ακρο της ασυδωσίας και του νεοπλουτισμού).

Ταλαιπωρημένη γενιά αν είμαστε τελικά Αλέξη μας ειναι για έναν και μονο λόγο : γιατι τον μονο εκπρόσωπο της γενιάς μας που καταφέραμε να εχουμε στην πρώτη γραμμή, στην αρχηγία δηλαδη ενός κόμματος που διεκδικεί την εξουσία, ειναι ενας σκατοφλωρος, άσχετος, με ενα περισπούδαστο συνοφρυομενο υφακι, που για να δει Τομ και Τζερι χρειάζεται υποτιτλους γιατι δεν καταλαβαίνει ούτε το "νιαου" στα Αγγλικά και που θέλει να κάτσει σε τραπέζι διαπραγμάτευσης με τύπους που δεν μασάνε τα @@ τους και κατι τέτοια τυπακια (και τους ηλίθιους λαούς που τους ψηφίζουν) τους απλώνουν στην μπαγκέτα τους το πρωι και τους κάνουν μια χαψιά.

Και θα γίνουμε ακομη πιο ταλαίπωρη αν νομίζουμε πως ενα γλυκαναλατο γκομενακι που το παίζει αριστερός και επαναστάτης (συνταγή που εδω και δεκαετίες δεν άφησε κανέναν αγαμητο) μπορεί εκτός απο καμία γκομενιτσα να βγάλει μια χωρα απο την κρίση.
Αυτα τα λίγα για τώρα.

Θεόδωρος Καραγιάννης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.