Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2014

καμΜένα χαρτιά οι επιλογές του συριζα ή ...παρακαταθήκη;



Δεν ξέρουμε αν η επιλογή του συριζα να κατεβάσει παντού υποψήφιους στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές του «βγει», πάντως κάποιες από τις 13 + 1 επιλογές του, κάνουν ήδη θόρυβο. Στην Πελοπόννησο με την υποψηφιότητα του καθόλα μνημονιακού - κυβερνητικού στο παρελθόν Οδυσσέα Βουδούρη καταγράφονται ακόμα και τώρα σφοδρότατες αντιρρήσεις, ενώ οι αρχικές επιφυλάξεις για την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας με υποψήφιο τον δημοσιογράφο Θεόδωρο Καρυπίδη, ο οποίος καλεί μία τον Κασιδιάρη και μία το Σώρρα στις εκπομπές του, δίνοντας τους αβασάνιστα βήμα, προκαλεί τριγμούς!


Από τη μία, θέλει στρατηγικά να τα βάλει με την πολιτική των μνημονίων και ότι αυτό έχει προκαλέσει στη χώρα τα τελευταία χρόνια, προκρίνοντας έναν καθόλα μνημονιακό μεχρι πρότινος υποψήφιο στην Πελοπόννησο, και από την άλλη, στην περίπτωση της Δυτικής Μακεδονίας, συμπράττει στην πιο λάιτ εκδοχή με τους Ανεξάρτητους Έλληνες, αν όχι με τη Χρυσή Αυγή, αν κρίνουμε από τα μηνύματα συμπαράστασης που ανταλλάσουν ο εκλεκτός υποψήφιος του συριζα με τον Κασιδιάρη:



Κουτσοί στραβοί στον Άγιο Παντελέημονα!

Κατά τα άλλα τους ενοχλεί η «πρωτοβουλία των 5 Δημάρχων» που και παράγουν πολιτική αποδεδειγμένα, αλλά και την προάγουν κιόλας.

Από το σύριζα, άμα ήταν σοβαρός πολιτικός σχηματισμός, θα περίμενες με τον αέρα του άφθαρτου και τη φόρα του φρέσκου να μπει στο παιχνίδι της αυτοδιοίκησης και να τα «σαρώσει» όλα! Να παλέψει για τη ριζική αλλαγή του μοντέλου διακυβέρνησης των αυτοδιοικητικών δομών, την αποκέντρωση εξουσιών, των πόρων, όλα!

Αντί γι' αυτό, τα παιδιά με την πολιτική ακμή στην Κουμουνδούρου διεκδικούν αυτό που «πέτυχαν» στην κεντρική πολιτική σκηνή. Να συντηρούν ένα παλαιοκομματικό καθεστώς, με δημαγωγικό λόγο, με μοναδικό επιχείρημα την καταγγελία, μέσα από έναν αχταρμά ετερόκλητων ιδεολογικο-πολιτικών αναφορών.

Φτηνοί και επικίνδυνοι τακτικισμοί που μόνο στόχο έχουν να 'ρθουν όλο και πιο κοντά στη γλυκιά εξουσία


Κρίμα! Τελικά εκεί στο σύριζα δεν είστε και τόσο αριστεροί! Ούτε τόσο ριζοσπάστες! Ούτε καν ...νέοι :(

- See more at: http://www.epikairo.gr
ΜΖ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.