Τρίτη, 11 Φεβρουαρίου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ : Καλεί τους Βουλευτές να καταψηφίσουν τα άρθρα που απολύουν τους γιατρούς

Ο Τομέας Υγείας του ΠΑΣΟΚ, μετά την συζήτηση στην διαρκή Κοινοβουλευτική Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων, του Σχεδίου Νόμου για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και τις διαφαινόμενες εξελίξεις αποφάσισε ότι το νομοσχέδιο για λόγους ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΘΕΙ επί της ΑΡΧΗΣ.

Όμως, σε προτεινόμενες λύσεις, παρ’ όλες τις

διορθωτικές παρεμβάσεις μας, δεν βελτιώνουν την λειτουργία και την ποιότητα της Π.Φ.Υ.
Υπονομεύουν τις θέσεις εργασίας, κυρίως των ιατρών που τους ωθεί σε αναγκαστική παραίτηση· κλείνουν οι δομές της υπάρχουσας ΠΦΥ και ευνοούνται συμφέροντα, όπως η διατήρηση φαρμακείων του ΕΟΠΥΥ, έξω από κάθε λογική.


Η υποβάθμιση των Υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας είναι ορατή με τους χιλιάδες ΜΗ εξυπηρετούμενους πολίτες, οι οποίοι ταλαιπωρούνται για μια συνταγή. Καλούμε ολόκληρη την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ να σταθεί στο ύψος των απαιτήσεων των καιρών και εκτιμώντας το πολιτικό χρόνο και την συγκυρία να καταψηφίσει εκείνα τα άρθρα που υποβαθμίζουν την ουσία της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας.

· Να αποκατασταθεί η επαρκής χρηματοδότηση των αναγκαίων δομών για την ΠΦΥ που εξασφαλίζει την Υγεία του Ελληνικού Λαού.

· Να οργανώσει την μεταβατική περίοδο με ανοιχτές δομές και χωρίς διακοπή των υπηρεσιών που προσφέρονται στον πολίτη.

· Να διασφαλισθούν οι σχέσεις εργασίας που εξυπηρετούν τις ανάγκες των πολιτών, χωρίς τα εκβιαστικά τερτίπια και διλλήματα για την πλήρη και αποκλειστική απασχόληση.


ΤΟΜΕΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΠΑΣΟΚ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.