Η ιστορία ξεκινά με πρώτο τον εμμονικό κ. Ιγνατίου ο οποίος με διαφορετικό περιτύλιγμα κάθε φορά, για να το εμφανίζει ως «φρέσκια» είδηση, επαναλαμβάνει μονότονα στα όρια της μανιοκαταθλιπτικής συμπεριφοράς, το ίδιο πράγμα. «Το ΔΝΤ πρότεινε στην Ελληνική κυβέρνηση το κούρεμα του χρέους και ο Παπανδρέου αρνήθηκε.» Πήγε δηλαδή ο Στρος Καν στον ΓΑΠ και του είπε «αδελφέ χρωστάς 100, δώσε 50 ή 60 και καθαρίσαμε, συνεχίζεις κανονικά στο ευρώ και δεν τρέχει τίποτα», ο δε Παπανδρέου του απάντησε « α, όλα κι όλα Στρος εγώ θέλω να τα πληρώσω και τα 100, θέλω να πάω σε μνημόνιο, να ταλαιπωρήσω κόσμο, να χάσω τις εκλογές, να με βρίζουν όλοι εμένα για το χρέος του Καραμανλή» (ΑΣ)
Σειρά μετά πήρε ο ποιητής των megaλων κύκλων, ύστερα ο Λακόπουλος. Η διαβολή της χώρας μέσα από ένα εργολαβικό συμβόλαιο.
Δεν αρκούσαν βλέπετε οι απαντήσεις Πεταλωτή, ούτε καν αυτές από το γραφείο Παπανδρέου
Χθες, ο Γιάννης Κουτσομύτης και με αφορμή διαρροή απόρρητου σημειώματος του ΔΝΤ, ποστάρει και αυτός για την ιστορική συνεδρίαση. Με φανερές αναφορές στην πληροφορία από την el pais, αλλά και σε μια λογική που ταυτίζεται με το dexiextrem του κυρίου καμμένου, προσπαθεί να μοιράσει τις ευθύνες. Ακολουθεί το 7imeres.gr, το οποίο ουσιαστικά ξεπατικώνει το άρθρο του κυριου Κουτσομύτη, με το πομπώδες όμως τίτλο: Αποκαλύπτονται οι ευθύνες του Γ.Παπανδρέου
Όλοι βρίσκουν λάθη στους χειρισμούς της κυβέρνησης Παπανδρέου τότε, αλλά τα βρίσκουν όλα σήμερα. Μάλιστα υπογραμμίζουν πως:
«Η ιστορία απέδειξε ότι στην Ελλάδα τα οργανωμένα συμφέροντα είναι πιο ισχυρά από την πολιτική εξουσία και η συντριπτική πλειοψηφία των μεταρρυθμίσεων έμειναν κατά τη διάρκεια του πρώτου προγράμματος στο συρτάρι.»
Εμείς πάντως ζούμε για τη στιγμή, που θα εντοπίσετε έστω μία κόπωση στο σημερινό …μεταρρυθμιστικό κρεσέντο της συγκυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου κατά τη διάρκεια εκτέλεσης του δευτέρου και του τρίτου προγράμματος!
Επίσης θα θέλαμε πολύ να βλέπαμε όλους εσάς τότε, να ‘χατε την πολυτέλεια να ξεπερνάγατε τις αδυναμίες και τους κινδύνους των κρίσιμων αποφάσεων που έπρεπε να ληφθούν το Μαΐο του 2010 με τέτοιο τρόπο, ώστε να φτιάχνατε ένα άλλο πρόγραμμα, καλύτερο, και να υποκλίνονταν βαθιά το σύμπαν ολόκληρο!
Υστερόγραφο: ενδιαφέρουσα η παράθεση των χωρών που τοποθετήθηκαν τότε υπέρ της αναδιάρθρωσης: προφανώς κανείς από την ΕΕ, και με τον Λιπσκυ (τότε Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος του ΔΝΤ που εξέφραζε τις ΗΠΑ) επίσης κατά.
- See more at: http://epikairo.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.