Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014

BOMBA: ΤΡΙΣΕ ΞΕΤΙΝΑΖΕΙ ΨΕΚΑΣΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΝΕΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ!

Δεν χρειάζονται πολλά λόγια. Απλά διαβάστε τι είπε ο Τρισέ, πρώην Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας σήμερα στο MEGA.

Δείτε εδώ 

το βίντεο. Ακατάλληλο για ψεκασμένους.

Ερώτηση: “Η ανεργία φτάνει το 30%…Το Πρόγραμμα δεν είχε λάθη;”
Απάντηση: «Αν ξοδεύετε 15% περισσότερα από όσα κερδίζετε, και πρέπει να ισοσκελίσετε τον προϋπολογισμό σας γιατί δεν υπάρχουν πλέον χρηματοδότες στην Ευρώπη και παντού που είναι πρόθυμοι να συνεχίσουν, τότε αυτό είναι πάντα πολύ πολύ δύσκολο. Τα λάθη είχαν γίνει πριν!»

Smartpost: Καρφάρα Τρισέ για εμπρηστές κυβέρνησης Καραμανλή! Τι λέει; Ότι το πραγματικό λάθος και έγκλημα έγινε από αυτούς που εκτόξευσαν τα ελλείμματα προ Μνημονίου…

Ερώτηση: «Γιατί είχατε αρνηθεί την αναδιάρθρωση χρέους το 2010, ενώ έγινε σε χειρότερες συνθήκες το 2011;»

Απάντηση: «Αν είχε γίνει νωρίτερα η αναδιάρθρωση, η αξιοπιστία της Ελλάδας θα είχε καταρρεύσει εντελώς! Η απόφαση ελήφθη όταν η Ελλάδα απέδειξε ότι κινείται στη σωστή κατεύθυνση. Το κλειδί ήταν η αξιοπιστία της Ελλάδας! Δεν ήταν θέμα του αν κάναμε κάτι ή όχι, το θέμα ήταν αν μπορούμε να έχουμε εμπιστοσύνη στην Ελλάδα ή όχι!»

Smartpost: Άλλη μία δικαίωση Παπανδρέου. Το 2010 αναδιαρθρώσεις και τέτοια σήμαιναν εθνική τραγωδία. Όταν με τις θυσίες των Ελλήνων και τις αποφάσεις κυβέρνησης Παπανδρέου αποκτήσαμε αξιοπιστία, τότε έγινε το πρωτοφανές κούρεμα. Κάποιοι γλύτωσαν τη χώρα από τα πολύ πολύ χειρότερα.
Ερώτηση: Πρότεινε ο Στρος Καν το 2010 αναδιάρθρωση χρέους στον Γ. Παπανδρέου και αυτός το αρνήθηκε;

Απάντηση: «Δεν ξέρω τι πρότεινε και σε ποιον, ξέρω ότι σε μένα δεν μου το πρότεινε ποτέ! Πότε το ΔΝΤ δεν έκανε τέτοια πρόταση σε μένα και το ΔΝΤ, όπως ξέρετε ενέκρινε όλες τις αποφάσεις που ελήφθησαν!»

Smartpost: Τι να λέμε τώρα… Αυτό κι αν είναι δικαίωση Παπανδρέου. Όσο κι αν ήταν θελκτική η αναδιάρθρωση εξαρχής, απλά δεν μπορούσε να γίνει, εκτός κι αν η Ελλάδα επέλεγε να κάνει χαρακίρι. Τόσο απλά.

Ερώτηση: «Ποιος είπε τελικά όχι στην αναδιάρθρωση; Εσείς; Οι Γερμανοί;»
Απάντηση: «Όλοι είπαν όχι! Εμείς ως Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα έπρεπε να διαφυλάξουμε τη σταθερότητα της Ελλάδας και με αυτά που έγιναν τελικά τη διαφυλάξαμε!»

Smartpost: ;Όλοι είπαν όχι… Και ο Παπανδρέου πάλευε να βρει λύση. Και βρήκε, για να αποφύγει η Ελλάδα την τραγική χρεοκοπία.
http://www.smartpost.gr




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.