Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014

Μια πολύτιμη νίκη: Αποσύρθηκε η διάταξη που απαγορεύει το δικαίωμα εκλέγειν και εκλέγεσθαι στους μετανάστες

Το ανακοίνωσε στη Βουλή ο υπουργός Εσωτερικών - Οι λόγοι της απόσυρσης έχουν να κάνουν κυρίως με τις αντιδράσεις που εκφράστηκαν από την Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ. [protothema]

Σε απόσυρση της διάταξης, που απαγορεύει το δικαίωμα εκλέγειν και εκλέγεσθαι στις αυτοδιοικητικές εκλογές στους μετανάστες προχώρησε ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης κατά την απογευματινή συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής.

Υπό αυτά τα δεδομένα, στη σχετική τροπολογία που έχει ενταχθεί σε νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης θα παραμείνει μόνο η διάταξη που αφορά στις ημερομηνίες διεξαγωγής των αυτοιδιοικητικών εκλογών (18-25 Μαΐου).

Οι λόγοι της απόσυρσης έχουν να κάνουν κυρίως με τις αντιδράσεις που εκφράστηκαν από την Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ. Συγκεκριμένα, ο κίνδυνος να καταψηφιστεί συνολικά η τροπολογία και κυρίως οι ημερομηνίες διεξαγωγής των εκλογών ανάγκασαν την ηγεσία ου υπουργείου σε ελιγμό.

Σύμφωνα, δε, με πληροφορίες η διάταξη θα βελτιωθεί και θα επανακατατεθεί αύριο σε άλλο νομοσχέδιο καθώς για το θέμα έχει ήδη τοποθετηθεί το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ).
Epikairo: Αντέδρασαν ο Παπανδρέου, ο Ραγκούσης (σε σημερινή του συνέντευξη στο vima fm), κόμματα όπως ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΔΗΜΑΡ, πολλοί βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, πληθώρα blogs και διαμορφωτές γνώμης στα social media, την ώρα που το το ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου επαναλάμβανε με πρωτοφανή πολιτικό αυτισμό την αναγκαιότητα εφαρμογής της απόφασης της Ολομέλειας του ΣτΕ.

Έπεσε η κυβέρνηση; Η απόσυρση της τροπολογία απειλεί την κυβερνητική σταθερότητα; Όχι, πολύ απλά επέδρασε η κοινωνία των πολιτών και οι πολιτικοί μας, λειτουργώντας ως το ιδανικό θεσμικό αντίβαρο στην αυθαιρεσία της συγκυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου.

Αυτή η μικρή, αλλά πολύτιμη νίκη ευχόμαστε να παραδειγματίσει το ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου, αποτελώντας τον από εδώ και πέρα πιλότο στη λειτουργία της συγκυβέρνησης. Αναμένουμε τον νόμο που θα φέρει στην Βουλή ο Μιχελάκης, γνωρίζοντας πλέον ότι οι αξίες και οι αρχές δεν παρακάμπτονται, δεν μοντάρονται και δεν περιθωριοποιούνται.

- See more at: http://www.epikairo.gr/index.php/politiki/item/7630-mia-polytimi-niki-aposyrthike-i-diataksi-pou-apagoreyei-to-dikaioma-eklegein-kai-eklegesthai-stous-metanastes#sthash.hSaTtSoW.T3UGcXVq.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.